Kup Coco


MALZEMELER
4 top kaymaklı dondurma
4 top fındıklı dondurma
4 top hindistancevizli dondurma
4 adet rulo bisküvi
4 tatlıkaşığı kuru üzüm
2 kutu krem şanti

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Dört adet kasenin her birine, birer top hindistancevizli, birer top fındıklı, birer top da kaymaklı dondurma koyun. Krem şantiyi eşit olarak paylaştırdıktan sonra her birini birer tatlıkaşığı kuru üzüm ve birer rulo bisküviyle süsleyip seıvis yapabilirsiniz

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Kurabiye De Pesah (Hamursuz Kurabiyesi)


MALZEMELER
1 su bardağı sıvıyağı
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı hamursuz unu
1 su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı tarçın ya da portakal kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI
Bir yoğurma kabına sırasıyla sıvıyağı, toz şeker, ince kıyılmış ceviz içi, tarçın (ya da portakal kabuğu rendesi) ve unları koyalım ve iyice yoğuralım. Katı bir hamur haline gelince, yağladığımız tepsiye hamuru bastırarak yerleştirelim. Önceden ısıttığımız fırında (160 derece) 10 dakika pişirip, tepsiyi dışarı alalım. Kare ya da baklava halinde bıçakla kesip tekrar fırına koyalım. 15 dakika daha pişirip, dışarı alalım. Çok kızarmamasına dikkat edelim. Soğuyunca dilimleri çıkararak servis yapalım. Bu kurabiye de pesah bayramının son günü pişirilir.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kurabiye-Kahveli, Fıstıklı Kurabiye


MALZEMELER
125 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı neskafe
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı süt
4-5 yemek kaşığı kıyılmış şam fıstığı
Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI
Önce neskafeyi süt içinde ezelim. Bir taraftan da yumurta beyazını ve sarısını ayıralım. Yoğurma kabına yumurta sarılarını, yumuşamış margarini, kabartma tozunu ve pudra şekirini koyup, elimizle karıştıralım. Üzerine neskafeli sütü ilave edelim. Aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle yuvarlayalım sonra da çırpılmış yumurta beyazına ve kıyılmış fıstığa bulayalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, 175 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarıp, soğumasını bekleyelim ve servise sunalım.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Kurabiye Ping Pong


MALZEMELER
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
200 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olacak)
5 su bardağı un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilecek)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
4 yemek kaşığı kakaolu fındık ezmesi)

HAZIRLANIŞI
Kakao ve fındık ezmesi hariç bütün malzemeler derin bir kasede karıştırılıp, kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. Hamurdan yumruk büyüklüğünde bir parça ayrılıp içine kakao katılır ve iyice yoğrulur. Öte yandan kalan beyaz hamurdan ceviz büyükülğünden parçalar alınıp yuvarlanır ve içli köfte yapar gibi baş parmak ile yuvarlak topun ortası açılır. Bir tarafta ayırdığımız kakaolu hamurdan bilye büyüklüğünde toplar yapılır temiz bir tezgaha koyulur. Sonra bu kakaolu minik toplar yumurta akına batırılır ve hindistan cevizine bulanır. Şimdi içi çukurlaştırılan kurabiyelerin içine minik kakaolu hamur topları ile bir çay kaşığı kakaolu, fındık ezmesinden koyulur. Topların ağzı kapatılır, yuvarlanır, ve içi yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı dizilir. Önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında top kurabiyelerin üzeri pembeleşinceye kadar, 20-25 dakiak pişirilir. Pişince fırından çıkarılır, biraz soğuyunca servis yapılır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kurabiye Sitemkar


MALZEMELER
250 gram margarin
3 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket vanilya
4 su bardağı un
1 adet limon rendesi

Üzeri için:
Vişne reçeli taneleri

HAZIRLANIŞI
Yumuşamış margarin ve şekeri iyice karıştırın. Vanilya, rendelenmiş limon ve un ekleyip yoğurun. Sert bir hamur tutup 30 dakika bekletin.
Hamurdan beze yapıp merdane yardımıyla açın. Hamuru kalıpla şekillendirip ortasını işaret parmağınızla çukurlaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Kurabiye soğuduktan sonra ortasına vişne taneleri koyun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [113/129] Önceki 111 112 113 114 115 Sonraki