Kulak Çorbası (10 Kişilik)


MALZEMELER
200 gr Yağsız Kıyma
1 Çay Bardağı Sümüt (çok ince bulgur)
1 Tatlı Kaşığı Tuz ve Karabiber
Hamur İçin:
1 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Tuz
1 Adet Yumurta
Biraz Ilık Su
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Kg Kemik
Üzerine:
2 Kg Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/2 Çorba Kaşığı Nane


HAZIRLANIŞI
Öncelikle köfteyi hazırlayın. Bunun için kıyma, sümüt, tuz ve karabiberi karıştırın. Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Sıvı yağda hafifçe kızartın.
Hamurunu hazırlayın. Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp oklavayla açın. Küçük ve ince olacak biçimde kesin.
Kemikleri yıkayıp su dolu geniş bir tencereye koyun. Tuz serpin. Kaynayınca, kemikleri tencereden alın. Çorbalık hamurları katın. Hamur pişince, köfteleri ve nohutları da tencereye atın. Arada bir karıştırıp, kaymak tutmasını engelleyin.
Daha sonra tencereyi ateşten alın. Ilınınca yoğurdu karıştırın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. Naneyle karıştırıp, çorbanın üzerinde gezdirin.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Külbastı Salatası


MALZEMELER
12 parça kuzu külbastı
3 adet taze soğan
1 adet kıvırcık salata
3 adet kırmızı turp
2 yemek kaşığı mısır
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Bütün sebzeleri yıkayıp süzün. Kıvırcığı büyük bir kaba doğrayın. Doğradığınız taze soğanları, mısırı, turpları ilave edin.
Hardal ile zeytinyağını iyice karıştırın, kıvırcığa ekleyin. Ardından da mayonezi ve limon suyunu ilave edin.
Külbastıyı tavada iyice kızartın. Kekik ve tuz attıktan sonra salatanın üzerine koyun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Külbastı Salatası


MALZEMELER
4 adet külbastı şeklinde hazırlanmış et (yani çok ince dövülerek hazırlanmış yumuşak et)
1 demet marul veya
1 demet kıvırcık veya
1 adet atom salata ya da istediğiniz cins bir yeşillik olabilir.
Varsa:
1 su bardağı dolusu soya fasulyesi filizleri


HAZIRLANIŞI
Her zamanki salata hazırlığı için derin bir salata kasesinin içine elimizle iri iri parçaladığımız yeşillikleri yerleştirelim. Bu arada soya filizlerini de çiğden sadece yıkayarak yeşilliklerin üzerine serpiştirelim.
Bir taraftan da külbastı etlerimizi ızgarada ya da yağsız teflon tavada 8-10 dakika kadar arkalı önlü kızartalım. Soğutup, bir kesme tahtasının üzerine koyduğumuz etleri parmak kalınlığında yani jülyen doğrayalım ve salatanın üzerine sıra sıra, düzgünce yerleştirelim.
Hazırladığımız sosu etlerin üzerinden salataya gezdirelim. Ama bence bu sos miktarı çok gelebilir, isterseniz yarısını kullanın, diğer yarısını da ertesi günkü salatamıza saklayalım.

SOSUN TARİFİ
Muhteşem lezzetli sosumuzu hazırlamak için bir kasenin içine; hardal, mayonez, sirke, limon suyu, tuz ve karabiberi koyup, çatalla iyice çırpalım. Sonra da üzerine azar azar sıvıyağı ekleyerek hep karıştırmaya devam edelim. Eh sonra ılık su ya da tavuk suyunu ekleyip, yine çırpalım.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Künefe (4 Kişilik)


MALZEMELER
200 gr Tel Kadayıf
50 gr Tuzsuz Dil Peyniri
4 Çorba Kaşığı Tereyağı


HAZIRLANIŞI
Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın
Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Uzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın.
İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine dökün. Servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Künefe / İskenderun


MALZEMELER
700 gr. kadayıf
250 gr. tereyağı
2 paket dil peyniri ya da tuzsuz peynir
3 su bardağı tozşeker
2 çay kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Tozşekeri 3 su bardağı suyla kaynatın. Limon suyu ekleyip, ocağın altını kapatın.
Tavada tereyağını eritin. Kadayıfı tiftikleyerek yağı içine dökün. Kadayıf yağı iyice çekince yoğurun. Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını bastırarak serin. Peynirleri kenarlarından taşmayacak şekilde üstüne koyun. Kadayıfın diğer yarısını da sıkıca bastırarak yerleştirin. Tepsiyi ocağın ya da fırının üst bölümünde kısık ateşte çevirerek kızartın. Künefeyi ters çevirip, diğer tarafını da kızarttıktan sonra soğuk şerbeti sıcak künefenin üzerine gezdirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [112/129] Önceki 110 111 112 113 114 Sonraki