MALZEMELER
6 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
1 çay bardağı kavrulmuş fındık
1 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Muhallebi tenceresinde pirinç unu, buğday nişastası, un ve 1 su bardağı su ile ezip, karıştırın.
Üzerine süt ve şeker ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi koyulaşıncaya dek pişirin.
Dikdörtgen cam tepsiye pişen muhallebiyi döküp, buzdolabında 2 saat bekletin.
Küçük bir tavaya toz şekeri koyup, kısık ateşte devamlı karıştırın. Şeker yanıp karamel rengini alınca, içine fındıkları atıp birkaç sefer karıştırın. Fındıklı karameli tezgahın üzerine serdiğiniz folyonun üzerine dökün.
Fındıklı karamel iyice soğutup katılaşınca, bir bıçağın sapıyla kırarar parçalara ayırın. Dolapta bekleyen muhallebiyi dilimlere ayırın. Krokanla süsleyerek servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 Çorba Kaşığı Konyak
3 Yumurta Akı
7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
400 gr Kremşanti
100 gr Fındıklı Krokan
300 gr Böğürtlen
6 Kokteyl Kiraz
2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış ŞamFıstığı
100 gr Vişne
HAZIRLANIŞI
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın. Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin. Vişne ve krokanları ilave edin.
Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın. Kremalı karışımı kalıbın içine dökün. Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin. Buzlukta en az 5 saat bekletin.
Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin. Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın.
Parfeyi buzluktan alıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın. Parfeyi dilimleyin. Her bir servis tabağına 2 çorba kaşığı böğürtlen püresi koyun. İkişer dilim parfe ekleyin. Kokteyl kirazı ve şamfıstığı ile süsleyin.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Krokan için:
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kıyılmış fındık
Kek için:
3 adet yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 kahve fincanı irmik
5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı nescafe
HAZIRLANIŞI
Kreması için; nescafeyi sütün içinde eritin. Krem şantiyle çırpıp buzdolabında bekletin.
Krokan için; tavada 1 bardak tozşekeri kahverengi olana kadar karıştırarak yakın. Folyo kağıdın üstüne incecik bir tabaka halinde koyduğunuz yanmış şekeri, serin bir yerde 20 dakika bekletin. Katılaşınca yarısını süslemek için ayırın. Kalan krokanı havanda dövün.
Mikserde yumurta, tozşeker, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, irmik ve unu karıştırıp muhallebi kıvamına getirin. Bu karışımdan bir kahve fincanı kadarını yağsız tavaya dökün. İki taraflı kızartın. Bu şekilde 6 adet kek yapın. Keklerin arasına krem şanti ve kıyılmış fındık serpiştirin. En son krokanları koyun. Ayırdığınız kalıp şeklindeki krokanlarla süsleyip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı irmik
1 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı kıyma
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı margarin
2-3 diş sarımsak
göz kararı tuz
1 kase yoğurt
HAZIRLANIŞI
Soğanı kıyın, mixere kıyılmış soğan, irmik, bulgur, tarhana, un, yumurta, kıyma, eritilmiş tereyağını koyup karıştırın. Karışım köfte kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde toplar yaparak bir tencereye dizin. Baska bir tencerede kaynar durumda olan suyu bu köftelere katarak
10-15 dakika kaynatın.
Sos hazırlanışı :
Sarimsaği ezip yoğurtla karıştırın ve köftelerin üstüne dökün. Unutmayın bu yemeğin tadını veren sarımsaklı yoğurttur bol bol dökmek size kalmış. Son olarak margarin ile kırmızı pul biberi kavurup köftelerin üzerine dökün. Bu yemek Malatya ilimize aittir.
Kategori: Köfteler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr. kıyma
2 bardak erişte (zar şeklinde kesilmiş)
10 bardak su veya et suyu
4 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Kıymayı tuz ve karabiberle karıştırın. İyice yoğurun. Nohuttan küçük köfteler yapın. Kenarda bekletin.
Et suyunu kaynatın. Köfteleri içine atın. Kesilmiş eriştelerle 10 dakika kaynatın. Yoğurdu unla karıştırın. Ocağın altını kapatın. Yoğurdu yavaş yavaş içine katın. Naneyle yağı kızdırıp, üzerine gezdirin. Ilık servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »