MALZEMELER
1 litre beyaz tavuk suyu
100 ml. krema
50 gr pişmiş beyaz tavuk eti
500 gr tavuk kemiği
60 gr tereyağı
60 gr un
5 kişilik
HAZIRLANIŞI
Tereyağı ve undan sarı meyane yapın.
Tahta kaşıkla devamlı karıştırıp tavuk suyunu ekleyin.
Kemikleri haşlayın, süzün, çorbaya katın. Çorbayı bir taşım kaynatın, tuz biber ekip 45 dakika kısık ateşte kaynatın. Süzgeçten geçirip temiz bir tencerede tekrar kaynatın ve kremayı çorbaya ekleyin.
Tavuk etini ince ince doğrayın, ısıtıp çorbaya ekleyin.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
0.75 lt Tavuk Suyu
200 gr Tavuk Göğsü
1 Soğan
3 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Un
200 gr Süt Kreması
Tuz, Karabiber
Rendelenmiş Limon Kabuğu
3 Çorba Kaşığı Limon Suyu
12 Karides (dondurulmuş)
8 Kiraz Domates
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Demet Maydanoz
Birkaç Nane Yaprağı
1 Kahve Fincan Süt
8 Çöp Şiş
HAZIRLANIŞI
Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 0.750 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencerede margarini eritip soğanı kavurun. Unu ilave edip kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ekleyin ve kaynatın. Süt kremasını ilave edip çorbayı 1 çorba kaşığı limon suyu, limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Karidesler ayıklanmış ise sırt kısımlarını kesip içlerini temizleyin. Ardından yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyin. Çöp şişlere değişmeli olarak tavuk eti, domates ve karidesleri dizin. Üzerinde limon suyu gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp çöp şişleri 1-2 dakika kadar pişirin.
Maydanoz ve naneyi yıkayıp ayıklayın. Süsleme için birkaç yaprak ayırın. Kalanı sütle birlikte püre haline getirin. Karışımı çorbaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirip servis tabakarına alın.
Çöp şişleri tabakların üzerine yerleştirip taze baharatlarla süsleyin.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
6 su bardağı su (su miktrarı hamuru ne cok cıvık ne de katı yapacak şekilde isteğe göre de ayarlanabilir)
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeler güzelce karıştırılıp yağsız tavada, tavayı 2 veya 3 milim kaplayacak şekilde yayılır. Arkalı önlü pişirilip isteğe göre kavrulmuş kıymaya, peynire veya başka bir garnitüre sarılarak afiyetle yenir.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 kişilik
1 adet yumurta
50 gr un
75 ml süt
1 adet büyük elma
1 adet büyük havuç
6 sap kekik
250 gr kereviz
150 gr krema
6 yemek kaşığı soya yağı
50 gr kavurma
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet orta boy pırasa
1 tatlı kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Un, süt ve yuurtayı hamur hamur haline gitirp, tuz ve karabiberle tatlandırın ve 30 dakika dinlendirin. Elmaların çekirdeklerini çıkarın ve küp küp kesin. Havuç ve kerevizleri de aynı şeklide temizleyip küp küp doğrayın. Kekik yapraklarını dallarından ayırın. 2 yemek kaşığı soya yağını tencerede ısıtın, havuç ve kerevizi bunun içine atın ve karıştırın. Biraz su ekleyip kaynatın. Tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha pişirin. Kekik, elma, krema ve princi pişmeden biraz önce bu karışıma ekleyin. Kalan soya yağını bir tavada kızdıırn ve hamurdan 2 krep yapın. Hazırladığınız harcı kreplere paylaştırın. Krepleri yuvarlayın ve büyük parçalara kesin, borcama yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 dereceli fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Kavurmayı küçük parçalara bölün, bir tavada ince doğranmış pırasa ile kavurun. İçine kalan soya yağını, sirkeyi, tuzu, karabiberi ve şekeri ekleyin. Krepleri bu sosla servis edin.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
150 gr un
250 gr süt
2 adet yumurta
az tereyağı
zeytinyağı
tuz
harcı için:
2 kaşık un
1/2 lt süt
100 gr tereyağı
3 dilim pişmiş salam
2 adet yumurtanın sarısı
125 gr taze kaşar
1 kaşık çiğ krema
pul biber
HAZIRLANIŞI
Unu çukur bir kaba boşaltın, yarım çay kaşığı tuz ekin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak sütün tamamını ve yumurtaları ekleyin. 2 kaşık zeytinyağı ve 30 gr eritilmiş soğutulmuş tereyağı ilave edin. Yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın ancak az zamanınız varsa dinlenme çok da şart değil. Tavayı tereyağı iel yağlayın, sıvı haldeki krep hamurundan iki kaşık dökün. Krebin her iki tarafını da parçalanmamasına dikkat ederek pişirin. Bu şekilde diğer krepleri de hazırlayın. Sıcak kalmalarına dikkat edin. 50 gr teretağı, süt ve un ile beşamel sos hazırlayın. Pişritkten sonra ateşten alın ve çiğ kremayı, çırpılmış iki yumurta sarısını ekleyin. Üzerine rendelenmiş taze kaşar peynirini, ince dilimlenmiş salamı, birer ruram pul biber ve tuzu ekleyin. Her krebin içine bu sosdan bir çorba kaşığı koyun ve kaşıkla iyice yayın. Krepleri yuvarlayın. Isıya dayanıklı cam tepsiye dizin. Üstlerini kızartmak için fırında 2-3 dakika pişirin.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »