MALZEMELER
1 bardak süt
8 yumurta
1 su bardağı oz şeker
Karamel için:
1 bardak toz şeker
1 bardak su
HAZIRLANIŞI
Karameli hazırlamak için bir bardak şekeri ve bir hardak suyu küçük bir kaba koyup, kısık ateşte karamel rengi alana dek karıştırarak pişirin.
Fazla koyulaştırmadan ocaktan alın. Servis kaplarına boşaltın. Başka bir kapta yumurtaları çırpın. Süt ve şekeri ilave edin. Çırpmaya devam ederek hazırladığınız karışımı karamelin üzerine dökün. Krem karamel kaplarını içinde su olan bir tepsinin içine yerleştirin. Orta ateşte üstü pembeleşene kadar pişirin. Ters çevirip, servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
8 adet yumurta
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Karameli için;
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Bir su bardağı su ve bir su bardağı toz şekeri bir kapta kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Şekerin rengi kahverengi olunca ocaktan alın. Hazırladığınız karameli özel krem karamel kalıplarına paylaştırın. Özel kalıplarınız yoksa küçük boy kaselerle de krem karamel yapabilirsiniz. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Süt ve toz şekeri de ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazırladığımız bu karışımı karamel kalıplarına dökün. Kalıpları derin bir fırın kabına dizin, yarılarına gelinceye dek su koyun (Benmari usulü). 160 derecelik fırında üzeri koyu sarı oluncaya dek en az 30 dakika pişirin. Piştikten sonra soğutun. Buzdolabına alıp, en az bir gece bekletin. Tatlı tabaklarına ters çevirerek servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
Vanilya
1/2 lt Süt (2 su bardağı)
2 Adet Yumurta
2 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
Tuz
HAZIRLANIŞI
Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin.
Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün. Karamelin kabın dibine rahatça yayılması için mümkünse kapları fırında boş olarak biraz ısıtın.
Sütü ılıtın. Ilık sütü vanilya, yumurta yumurta sarıları, şeker ve bir tutam tuz ile şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
Sütlü karışımı karameli koyduğunuz kaplara bölüştürün. Kapları fırın tepsisinin içine koyun ve tepsiyi alttan ikinci rafa yerleştirin. Tepsiyi tamamen sıcak su ile doldurun. 175° ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. Kapları tepsiden alıp buzdolabında en az 7-8 saat soğumaya bırakın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet armut
Yarım su bardağı üzüm suyu
175 gram az yağlı krem peynir
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı bal
Süslemek için:
4 adet çilek
Nane yaprağı
HAZIRLANIŞI
Armutların saplarını kestikten sonra kabuğunu ince bir şekilde soyun. Sonra üzüm suyuyla birlikte yumuşayana dek haşlayın. Üzüm suyunu ve armutları soğumaya bırakın.
Krem peyniri, balı ve limon suyunu blendırdan geçirin. Armutları ikiye keserek, çekirdeklerini çıkarın. Sora ince dilimler halinde kesin. Dilimleri tabağa yelpaze şeklinde dizin. Krem peynirli karışımı krema sıkacağına doldurun.
Her yelpazenin iç kısmına burgu şeklinde krem peynirli karışımdan sıkın. Yelpazenin dışına üzüm suyundan dökün. Çilek ve nane yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Kek icin :
3 yumurta
2 corba kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
3 tatlı kaşığı kakao
Krema icin :
1 paket (1/2 kg) tuzsuz krem peynir
1 bardak pudra şekeri
50 gr. tereyağ
1 tatlı kaşığı vanilya
1/2 bardak hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları ve şekeri mikserde iyice çırpın, unu, sıvı yağı ve kakaoyu ekleyin. En sonunda kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Fırınınızı önceden 350 dereceye ayarlayın. Büyükçe bir tepsiye alüminyum folyo yayın ve folyoyu sıvı yağla yağlayın. Ve akıcı olan kek hamurunu tepsiye dökün, 10-13 dakika pisirin.
Bir paket tuzsuz krem peyniri, 50 gram tereyağı, bir tatlı kaşığı vanilyayı ve bir bardak pudra sekerini mikserle ayrı bir kapta karıştırın. Ve en son hindistan cevizini ekleyin. Keki folyo lle birlikte tepsiden çıkarın. Ve soğumasını bekleyin. Kek soğuduktan sonra bu kremayı kekin içine yayın ve keki rulo şeklinde sarın üzerine pudra sekeri ilave edin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »