Kraliçenin Beş Çayı Kurabiyesi


MALZEMELER
1 adet portakalın kabuğu
1 adet limonun kabuğu
140 gr tereyağı
150 gr toz şeker
200 gr un
80 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı kuru çay
1 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Mutfak robotu içine ince portakal ve limon kabuğu konularak küçük parçalara bölünmesi sağlanır. Şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağ eklenerek tekrar karıştırılır. Karışıma un, çay, ufak parçalara ayrılmış çikolata ve yumurta
eklenerek homojen bir karışım saplanır. Kıvamı ele yapışacak şekilde olduğundan bir kaşık yardımıyla istenilen boyutlarda fırın tepsisine
sıralanır. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.

Not:Eğer mutfak robotu kullanılmıyor ise portakal, limon kabukları ve çikolata ufak parçalara ayrılarak karışım mikser yardımı ile elde edilebilir. Ayrıca fırında 20 dakikanın üzerinde pişirilmemesi gerekmektedir.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Kraliçenin volovanı


MALZEMELER
6-8 kişi için
¾ su bardağı haşlanmış ince doğranmış mantar
¾ su bardağı haşlanmış tavuk göğsü
1 ½ su bardağı tavuk suyu
1 kahve fincanı ve 1 tatlı kaşığı un
az tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı beyaz şarap
az karabiber
Volovanı için:
Föyöte hamuru
1 yumurta


HAZIRLANIŞI
Hazırlanmış föyöte hamurunun alt ve üstüne un serperek merdane ile yaklaşık 2 mm kalınlığında düzgünce açın. 10 cm çapında tırtıllı yuvarlak hamur kalıbı ile 12 adet hamur kesin. Altı tanesini bir tepsiye koyup üzerlerine, kenarlarına damlatmadan çırpılmış yumurta sürün. Diğer 6 hamurun ortalarını 5 cm çapında bir hamur kalıbı ile keserek delik açın. Ortası delik hamurları düzgünce diğer hamurların üzerine kapatın ve serin yerde 20-30 dakika dinlendirip üzerine, etrafına damlatmadan çırpılmış yumurta sürün. Ortadan hızlı ateşte fırında sonra orta ateşli fırında 20-25 dakika pişirin. Delik kısımların içindeki hamurları bıçağın burnu ile çıkarın. Servis ederken volovanın üzerini kapatmak üzere saklayın.
Orta ateşte bir tencereye yağı koyup kızdırın. Mantar, tavuk eti, tuzu ve biberi ilave edin. Bir kere karıştırın ve ağır ağır kaynatarak beyaz şarabı çektirin. Unu küçük bir tencereye koyup üzerine tavuk suyunu az bir miktar ekleyip bulamaç yapın. Kalan et suyunu kaynar olarak üzerine ekleyin, karıştırın ağır ateşte 5 dakika kaynatıp etli mantarlı harcın içine ilave edip karıştırın. Volovanların içerisine doldurup servis edin.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Krebin Omlet Aşkı


MALZEMELER
6 adet yumurta
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet yeşil soğan
2 su bardağı lor peyniri
1 kahve fincanı kekun
1 kahve fincanı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Yumurtaları iyice çırpın ve içine kıyılmış dereotu, yeşil soğan, lor peyniri, karabiber ve tuzu koyup karıştırın. Kekun ve süt ilave ettikten sonra karışımı, çatal yardımıyla iyice çırpın.
Hazırladığınız karışımı, yağlanmış büyük bir tavaya dökün. Çok kısık ateşte, tavayı sallayarak bir tarafını pişirip omleti kenara alın. Tavaya domatesleri koyun, omletin pişmeyen tarafını domateslerin üstüne koyup yine sallayarak pişirin. Haşlanmış sebzelerle servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Krem Blue (5 Kişilik)


MALZEMELER
7 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt
500 gr Krema
1 Paket Vanilya
2 Yemek Kaşığı Nişasta


HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi bir tencerede çırpın. Tencereyi, sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirin. 10-15 dakika süreyle ısıtın. Bu sırada tenceredeki malzemeleri sürekli karıştırın. Su kaynama noktasına gelmeden ateşi kapatın.
Karışımı fırına dayanaklı kaplara paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerlerine hafif toz şeker şerpiştirin. Önceden 160 derece ısıtılmış fırında 2-3 dakika üzerinin kızarması için bekletin. Fırından çıkardığınız kaplar soğuyunca servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Krem Brüle


MALZEMELER
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı mısır nişastası
4 bardak süt
1 paket hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
9 yemek kaşığı tozşeker

HAZIRLANIŞI
Yumurta sarılarını iyice çırpın. Buna 6 yemek kaşığı şeker, nişasta ve süt ilave edin. Bu muhallebiyi mikserde önce çırpın, sonra pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca içine 1 kaşık tereyağı ilave edin. Ateşten alın ve muhallebi ılınınca 1 paket kremayı ilave edip mikserle karıştırın. Fırın kabına muhallebiyi döküp, soğutun. Artan toz şekeri üstüne serptikten sonra fırında şekerler kızarana kadar, yani 15- 20 dakika süreyle pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [101/129] Önceki 99 100 101 102 103 Sonraki