Köy Usulü Köfte (4 Kişilik)


MALZEMELER
300 gr Kıyma
400 gr Kabak
50 gr Rendelenmiş Parmezan Peyniri Veya Eski Kaşar
1 Soğan
1 Yumurta
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Galeta Unu
Zetinyağı
Un,Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp kazıyın.Soğanı ayıklayın.Hepsini minik minik doğradıktan sonra tuzlu suda haşlayın.
Süzdükten sonra bir de parmaklarınızla sıkarak suyunu çıkarın.Bir kaba koyup çatalla ezerek krema haline getirin.
Kıymayı, yumurtayı,yumurta sarısını,rendelenmiş peyniri,2 çorba kaşığı galeta ununu,tuz ve karabiberi ekleyin.İyice karıştırıp,una buladığınız parmaklarınızla orta boyda köfteler yapın.
İyice kızdırdığınız zeytinyağında,her tarafları altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.Hemen servis yapın.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Köylü çorbası


MALZEMELER
3 orta boy havuç
2 adet büyük patates
3 adet pırasanın beyaz kısımları
1 kereviz
4 tavuk kanadı
2 tavuk boynu
10 bardak su
100 gr tereyağı

HAZIRLANIŞI
Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Tavukları 2 lt suda tuz karabiber ekleyerek pişmeye bırakın. Sebzeleri katın .30 dakika pişirdikten sonra yağını katın, kremasını koyun.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Közlenmiş Patlıcan Yemeği (4 Kişilik)


MALZEMELER
5 Közlenmiş Patlıcan
3-4 Diş Sarmısak
300 gr Light Yoğurt
400 gr Yağsız Kıyma
Tuz,Karabiber
Süsleme İçin:
Bikaç Dilim Domates
Sivri Biber
Maydanoz


HAZIRLANIŞI
Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup ince ince kıyın.Sarmısakları dövüp yoğurda ekleyin.Sarmısaklı yoğurdu patlıcana ilave edip karıştırın.Malzemeyi önceden ısıtılmış cam bir kaba alın.
Bir tencerede kıymayı kavurun.Tuz ve karabiber serperek karıştırın.
Sıcak kıymayı yoğurtlu patlıcanın üzerine yayın.Domates ve biberle süsleyerek servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Közlenmiş Patlıcanlı


MALZEMELER
Uzun peksimet
Közlenmiş patlıcan
Salatalık
Çeri domates
Dereotu
Tuz

HAZIRLANIŞI
Közlenmiş patlıcanları, dereotu ile karıştırın. Uzun dikdörtgen ekmeklerin üzerine bolca sürün. Kenarlarına salatalık dilimleri saplayın.
Domatesle süsleyin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kraliçe Pastası


MALZEMELER
1 adet hazır kek
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Tart hamuru için:
125 gram margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 kabartma tozu
1 vanilya
12 yemek kaşığı un

Üzeri için:
1 su bardağı kayısı
1 su bardağı kiraz
1 su bardağı çilek
2 yemek kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
1 paket krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü mikserde çırpıp buzdolabında bekletin. Tartoletleri için margarini, yoğurt, yumurta, süt, kabartma tozu ve vanilya ile karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek un ekleyin. Hamuru 20 dakika beklettikten sonra tartolet kalıplarına incecik yayın. 180 derece fırında pembeleşinceye dek pişirin. Diğer yanda hazır keki enlemesine ikiye bölün. Kekin alt parçasının üzerine krem şanti sürün. Meyvaların yarısını 2 kaşık pudra şekeriyle karıştırın. Krem şantili kekin üzerine dizin. Kekin diğer parçasını üzerine kapatın. Üst kısmın her yanına spatula yardımıyla krem şanti sürün. Tartoletlerin içine krem şanti doldurun. Meyvaları da ilave edip kekin üzerine sıralayın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [100/129] Önceki 98 99 100 101 102 Sonraki