İncili Parfe


MALZEMELER
1 paket çikolatalı hazır dondurma
140 gr. sütsüz çikolata rendesi
3 yemek kaşığı hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI
Mikserde dondurmayı 10 dakika çırpın. Dondurma yoğunlaşmaya başlayınca çikolata rendesi ve hindistan cevizinin yarısını ekleyip 5 dakika daha çırpın.
Kalp şeklindeki kalıba dondurmayı koyun. Buzlukta 1 gece bekletin. Dondurmayı servisten 5 dakika önce çıkarın. Hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

İncir Marmelatı


MALZEMELER
500 gr şeker
1 kg olgun incir
1/2 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
İncirleri iyice yıkayın. Bir kilo inciri bir su bardağı su ile haşlayıp, yumuşatın. Bu incirleri tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak kevgirden geçirin. Elde ettiğiniz ezmeyi, tencereye koyun ve şekeri ara ara ilave ederk kanştıra kanştıra pişirin. Ezme, marmelat kıvamına gelmek üzereyken, limon suyunu tencereye boşaltın. Marmelatı 2 dakika daha kaynatıp, ateşten alın. Marmelatı kuru cam kavanozlara boşaltıp, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatın ve serin bir yerde muhafaza edin.

Kategori: Reçeller - Marmelatlar.

Yukarı Git »

İncir Reçelli Çörek (6 Kişilik)


MALZEMELER
5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Şeker
100 gr. Margarin
1 Su Bardağı Süt
2 Adet Yumurta
30 gr. Yaş Maya
1 Tutam Tuz
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
20 Adet İncir Reçeli Tanesi
Üzerine : Margarin ve Pudra Şekeri


HAZIRLANIŞI
Mayayı sıcak süt ile eritin. Bir süre kabarmasını bekleyin. Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın. Limon kabuğu rendesini de ekleyin. Gerekirse 1-2 çorba kaşığı un daha ekleyin. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine bir kapak kapatıp mayalanmasını bekleyin.
2 kat kabaran hamurdan parçalar koparın. Yuvarlayıp içlerine birer incir reçeli tanesi koyun. Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Herbirinin üzerine bir parça margarin koyun. 200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

İncir Tatlısı


MALZEMELER
500 gr kuru incir
3 çorba kaŞığı ceviz içi
3 çorba kaŞığı toz şeker

HAZIRLANIŞI
İncirlerin saplarını koparıp, yıkayın daha sonra sap yerleriden kesip, içlerine dövülmüş ceviz içi ve şeker karışımından doldurun. Doldurduğunuz incırleri kapatıp, önceden yağladığınız bir tepsiye dizin. Üzerlerine bir bardak su veya süt dökün. Hafif ateşte ağzı kapalı olacak şekilde pişirin. İncirler yumuşayınca soğutup, servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

İncir Tatlısı - I


MALZEMELER
1 paket kuru incir
ceviz
süt
şeker

HAZIRLANIŞI
İncirlerin sap kısımlarını kopartın ve başparmağınızla içlerini oyun. Ceviz ve şekeri havanda dövüp, incirin oyuğuna doldurun. Incirler tepsiye dizip, üzerilerini kaplayacak kadar süt dökün. Bir avuç kadar şeker serpip, kısık ateşte pişirin. Arzu ederseniz üzerine kaymak koyup servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [7/33] Önceki 5 6 7 8 9 Sonraki