İçli Pirinç Köftesi


MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan pirinci
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı ufalanmış tulum peyniri
tuz
karabiber
kızartma yağı
mısırunu

HAZIRLANIŞI
Pirinç, 3 su bardağı kaynamış suyun içinde haşlanır. Suyun içine bir tatlı kaşığı kadar tuz atılır. Suyunu tamamen çekince ateşten indirilir ve içerisine margarin, yumurta, kasar peyniri rendesi, tuz, karabiber ilave edilerek karıştırılır. Elde edilen karışımdan 4-5 cm çapında yuvarlak köfteler yapılır. Koftelerin ortası açılarak içleri tulum peyniri ve ceviz karişimi ile doldurulur ve kapatılır. Hazırlanan köfteler mısır ununa bulanır ve yağda kızartılır. Üzerine sarımsaklı, domatesli sos hazırlanır ve sıcak sıcak servis yapılır.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

İki Katlı


MALZEMELER
Beyaz tost ekmeği
Zeytin ezmesi
Krem peynir
Çeri domates
Taze nane
Kuru nane

HAZIRLANIŞI
Tost ekmeklerini büyük ve küçük yuvarlaklar halinde kesin.
Büyük olanlara zeytin ezmesi sürün. Krem peyniriyle süslediğiniz küçük yuvarlakları, üzerine yerleştirin. Domates, taze ve kuru naneyle süsleyin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

İki Katlı Kokteyl Salata (4 Kişilik)


MALZEMELER
5 Orta Boy Patates
5 Havuç
1 Kahve Fincanı
Zeytinyağı
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Demet Dereotu
1 Limon
1 Diş Sarmısak


HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra püre haline getirin.
Zeytinyağı,tuz ve limon ile iyice karıştırıp payreks tabağa serin
Havuçları rendeleyip, bir çay bardağı zeytinyağı ve bir tutam tuz ile kızartın.
Karışımı patates püresinin üzerine döküp, hazırladığınız sarmısaklı yoğurt ile üzerini süsleyip servis yapın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

İki Renkli Pasta (6 kişilik)


MALZEMELER
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket kepekli bisküvi
1 paket kakaolu puding
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 adet muz


HAZIRLANIŞI
Pudingi süt ile koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp margarini ilave edin. Karıştırarak margarini iyice yedirin.
Uzun bir servis tabağına her bisküviye krema sürüp bir kepekli bir kakaolu bisküvi olmak üzere dizin. Kalan kremayı üzerine sürün. Üzerini muz dilimleri ile süsleyin.
2 saat dolapta dondurun. Keserken ilk dilimi verev olarak kesin. İki renkli pastayı dilimleyerek servise sunun.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

İki Renkli Sarma


MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü (dövülmüş)
4 adet közlenmiş biber
250 gr ıspanak yaprağı
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı zerdeçal
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber


HAZIRLANIŞI
lspanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Tavuk göğüslerini tuzlayıp karabiber serpin. Üzerine kırmızı biber serpin. Yeteri kadar ıspanak yapraklarını biberlerin üzerine yerleştirin. Dövülmüş sarımsakları üzerine sürün.
Yanlarını malzemenin üzerine katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Sardığınız taraf alta gelecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Bütün malzemeyi bitirdikten sonra yoğurt, sıvı yağ ve zerdeçalı karıştırıp, sarmaların üzerine sürün.
200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık olarak 20 dakika pişirin. Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [5/33] Önceki 3 4 5 6 7 Sonraki