Izgara piliç eti salatası


MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş Amerikan Pirinci
500 gr. Kemiksiz ve derisi soyulmuş piliç göğüs eti
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz karabiber
1-1/2 su bardağı diagonal olarak doğranmış kabak
250 gr. Enginar içi (dondurulmuş, taze veya konserve)
200 gr. Bezelye
1 çay bardağı kırmızı biber
1 çay bardağı İtalyan salata sosu veya başka bir sos
1 çay kaşığı doğranmış fesleğen yaprağı
Marul yaprakları

HAZIRLANIŞI
Piliç etine tuz ve biber serpin. Piliç göğüs eti ile kabağı ızgarada pişirin veya kaynatın. Sonra bunları buzdolabında soğutun ve piliç etini 1,8 cm kalınlığında küp şeklinde doğrayın. Pirinç, et, kabak, enginar içi, bezelye ve kırmızı biberi geniş bir kaseye koyun. Fesleğen yaprağı ile salata sosunu ufak bir kap içinde kanştırın. Bunu salatanın üzerine döküp hafif kanştırın. Marul yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz.

4 Kişilik

Her servis 472 kalori, 32 gr. Protein, 20 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 72 miligram kolesterol, ve 953 miligram sodyum içerir.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Izgara Sebze Buketi


MALZEMELER
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet domates
2 adet çarliston biber
1 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Kabak, havuç ve patlıcanı soyalım ve uzunlamasına keselim. Uzun uzun ama kalın olmayacak biçimde dilimleyelim.
Ancak patlıcanların acı suyunun çıkması için tuzlu suda 20?25 dakika bekletelim. Tekrar yıkayıp, süzelim ve havlu kağıtla suyun emdirelim.
Çarliston biberleri de yıkayalım ve kurulayalım.
Domatesleri de tam ortadan, enlemesine ikiye bölelim.
Soğanları soyalım ve enlemesine 4?e, 5?e bölelim. Bütün sebzeleri ızgarada yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tüm sebzeleri ızgarası yapıldıktan sonra bir servis tabağına alıp, üzerine 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı damlatıp, servise sunalım. Arzu ederseniz tuz ve karabiber de serpiştirebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Izgara Sebze Şenliği


MALZEMELER
4 yemek kaşığı kabuklu pirinç
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan

HAZIRLANIŞI
Kabuklu pirinci yıkayın. 1 saat tuzlu suda bekletin. Pirinçleri yıkayıp, bol suda, açılana kadar haşlayın. Suyunu süzün.
Kabak, patlıcan ve biberleri uzun şeritler halinde kesin. Soğanı halka şeklinde doğrayın. Izgarada sebzelerin iki tarafına da zeytinyağı sürüp, pişirin.
Haşlanan pirinçler ile ızgara sebzeleri karıştırıp, üzerine sosu dökün.

SOSUN TARİFİ
Zeytinyağını, sarmısağı, limon suyunu ve yoğurtlu mayonezi karıştırarak sosu hazırlayın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Izgara Somon


MALZEMELER
2 dilim somon
2 tatlı kaşığı safran
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp, margarinle birlikte pembeleştirin. Pirinci ilave edip, tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Pirinçler berraklaşınca üzerine bezelye ve safranı ekleyip, karıştırın. 4 bardak sıcak su ekleyin. Tuz atıp, kısık ateşte pilavı pişirin.
Bir kasede 2 limonun suyu, tuz ve zeytinyağını çırpın. Somonları bu sosun içinde 15 dakika bekletin. Izgarada iki taraflı çevirerek nar gibi kızartın. Pilavla birlikte servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik)


MALZEMELER
8 tavuk budu
4 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı Worcestershire sosu
1/2 küçük soğan, iyice doğranmış
25 gr şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Tatlı kırmızı biber


HAZIRLANIŞI
Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Tuz ve kırmızı biberle tatlandırın. Karışımı butların üstüne fırçayla sürün. Butları marinatm içinde buzdolabında 8 saat dinlendirin. (Aşçının önerisine bakın)
Mangalı ısıtın. Butları marinattan alıp 15-20 dakika pişirin. Pişme sırasında üstlerine fırçayla marinattan sürün.
Butları sıcak bir servis tabağına aktarıp üstlerine kalan marinatı döküp, servis yapın.
SERVİS ÖNERiLERi: Izgara tavuk butunu sote edilmiş patlıcan, biber ve domatesle sunabilirsiniz. Yanında ayrıca cacık servis yapılabilir.
ALTERNATİF: Başka etleri de bu şekilde yapabilirsiniz.
AŞÇININ ÖNERİSİ: Butları marinatta ne kadar dinlendirirseniz yemeğin lezzeti o kadar artacaktır. Butların derisini isterseniz yüzebilirsiniz ama derisi eti nemli tutar ve çıtır çıtır kızarınca güzel olur.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [31/33] Önceki 29 30 31 32 33 Sonraki