Ispanaklı Börek - I


MALZEMELER
3 adet yufka
1/2 litre süt
75 gr margarin
300 gr ıspanak
1 küçük soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 adet yumurta
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir

HAZIRLANIŞI
Yumurtayı çırparak süte karıştırın, margarini eritin.
Beyaz peyniri çatalla ezin. Çentilmiş soğanı ve dolma fıstığını hafifçe yağda pembeleştirin.Ispanağı yıkayıp ince ince doğrayın, kaynar suya batırıp, bir dakika haşlayarak çıkarın, iyice süzün. Dibi yağlanmış yapışmaz bir tepsiye veya tavaya yufkanın birini yayın, üste yağ ve yumurtalı sütten kaşıkla bolca dökün, yufkaların orta yerine gelecek şekilde ıspanağı, soğanı, fıstık ve üzümü, ezilmiş peyniri düzgünce serpiştirin. Yine yumurtalı süt ve yağ gezdirerek yufka katlarını tamamlayın. Fırında veya ocakta alt üst ederek 30 dakika pişirin.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Ispanaklı Buğday Çorbası


MALZEMELER
1 su bardağı buğday (aşurelik yarma)
Yarım demet ıspanak
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI
Buğdayı geceden ılık suyunu içersinde bekletin. Sabah iyice kabaran buğdayı yıkayıp tencereye koyun. Üzerini kapatacak kadar su ekleyip, buğdaylar iyice açılana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin.

Pişen buğdayların üzerine yıkanıp ince kıyılmış ıspanakları ekleyin. Ispanaklı çorbayı 20 dakika kaynatın.

Bu arada ayrı bir kapta yumurta, un ve yoğurdu pütürsüz hale gelene kadar çırpın, çorbanın suyundan bir miktar ekleyip, sulandırın.

Çorbayı devamlı karıştırarak yoğurtlu karışımı ilave edin. Çorba kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp, 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.

Ufak bir tavada tereyağını eritip, kırmızı biberi karıştırın. Hazırladığınız karışımı çorbanın üzerinde gezdirip, servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ispanaklı Çanak Köfte (6 Kişilik)


MALZEMELER
500 gram kıyma (yağsız)
750 gram ıspanak
1 yumurta
2 kaşık sıvıyağ
4 dilim bayat ekmek içi
2-3 diş sarımsak
1 soğan
1 kaşık un
1 kaşık salça
bir buçuk bardak et suyu
kimyon, karabiber, yenibahar, tuz
2 yumurta (ıspanak için)
1 çay bardağı kaşar rendesi veya bir paket kaşar peyniri
2 domates


HAZIRLANIŞI
Kıymayı büyük bir tepsiye alın. Bayat ekmek içini ufalayarak yumurtayı kırın. Soğanı rendeleyin, baharatları ekleyin ve tuzunu ayarlayın. Köfte harcını yoğurun. Ispanaklı harç için, ıspanakları ayıklayıp, bol suda yıkayın, kendi suyu ile haşlayın.
Yumurtaları kırıp, tuzu atın ve ıspanakları doğrayıp yumurtalarla karıştırın. Bir kaşık sıvı yağda, küçük küpler şeklinde doğradığınız soğanı kavurun. Bir kaşık salçayı ve bir kaşık unu ilave edin. Biraz çevirip, et suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve ateşten alın. Bu sosu bir kenara koyun.
Hazırlanan köfte harcını altı parçaya bölün. Her birini önce yuvarlayın, baş parmak yardımı ile iç kısmını oyup çanak şekli verin. Yağlanmış bir tepsiye dizip, orta ısılı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın.
Hazırladığınız köftelerin iç kısımlarına ıspanaklı harcı doldurun. Domatesleri dilimleyin.
Bu dilimlerle köftenin üzerine kapak yapın. Son olarak, kaşar rendesini serpin. Eğer çedar peyniri kullanacaksanız, yıldız ya da üçgen şekiller verebilirsiniz. Hazırladığınız sosu ıspanaklara değdirmeden tepsinin dibine dökün.
Tekrar fırına sürün. Peynir biraz eriyinceye kadar fırında pişirin. Bu dekoratif ıspanak yemeğini, dilerseniz pilavla veya püre ile servis yapabilirsiniz.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Ispanaklı Çanak Püre


MALZEMELER
1 bağ ıspanak veya pazı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 adet yumurta
Püre malzemesi :
4 adet patates
2 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı kırmızı pul biber


HAZIRLANIŞI
Ispanak veya pazıların saplarını ayırıp yaprak yaprak ayıklayarak bolca yıkayın. Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayın. Süzerek soğuk sudan geçirip sıkın. Bir kapta margarini eritin. içerisine soğanı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.
lspanakları ince kıyıp içerisine ilave ederek karıştırın. Bir kapta tuz, karabiber ve yumurtayı çırparak üzerine dökerek karıştırın. Bu karışımı püre karelerinin içerisine yerleştirin.
Püre için: Patatesleri yıkayın. Haşlayıp soğutarak ezin. Bir tencerede margarini eritin. içerisine ezilmiş patatesleri ilave ederek 2-3 dakika kadar karıştırın. Üzerine tuz ve soğuk süt dökerek iyice karıştırıp sütü çektirin.
Yağladığınız tepsiye yapmış olduğunuz karışımdan bir kaşık koyun. Ortalarını havuz gibi açarak hazırladığınız içi üzerine doldurun. Üzerine kaşar peyniri rendesi koyup 150-170 derecede 10-20 dakika arası pişirin. Üzerine kırmızı pul biber serpin. Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Ispanaklı Cenova Pidesi


MALZEMELER
2 adet yuvarlak pide
1 demet veya 1 bağ ıspanak
1 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranacak)
1 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım yemek kaşığı katı yağ
6 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Domatesli Cenova pidesinde olduğu gibi, yuvarlak pidenin kenarlarından 2 parmak pay bırakalım ve orta kısımlarını elimizle düzgünce koparalım. Bu işlemi bıçakla da yapabiliriz. Yani bir pizza gibi, kenarları yüksek, ortası havuz gibi açılacak ki malzememizi yerleştirebilelim.
Şimdi de iç harcımızı hazırlamak için bir tavaya yağları koyalım. Erir erimez, yemeklik çok ince doğranmış soğanları ekleyip, kavuralım. Bu arada da sapları ayıklanıp, incecik doğranmış ve yıkanıp, süzülmüş ıspanakları da ilave edip, 4-5 dakika kadar kavuralım. Ispanaklı harcın altını söndürüp, bir kenara bırakalım.
Öte yandan ortasını oyduğumuz pideleri önümüze alalım. İçlerine bu ıspanaklı harcımızı yerleştirelim. Her bir pidenin üzerine 3 adet yuva açalım. Yani ıspanaklı harcın üstünde 3 adet çukurluk yapalım ve bu çukurlara üç yumurtayı ayrı ayrı kıralım. Fırın tepsisine yerleştirip, 175 derecede 8-10 dakika, yumurtalar pişinceye değin tutalım ve çıkarıp sıcak sıcak servise sunalım.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [19/33] Önceki 17 18 19 20 21 Sonraki