Ispanak Köftesi (4 Kişilik)


MALZEMELER
200 gr Ispanak
200 gr Tuzsuz Beyaz Peynir
100 gr Kaşar Peyniri Rendesi
1 Çorba Kaşığı Margarin
3 Çorba Kaşığı Un
1 Küçük Soğan
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
Kızartmak için Sıvı Yağ


HAZIRLANIŞI
Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave edin. Ispanak suyunu salıp da çekene kadar kavurun. Sonra ateşten alıp soğumaya bırakın.
Soğumuş ispanağa, ufalanmış beyaz peynir, kaşar peyniri, un, çırpılmış yumurta ve biraz tuz ilave ederek hepsini iyice karıştırın. Sonra bu karışımı elle birkaç dakika yoğurun.
Ispanak harcından küçük parçalar alın. Elinizi unlayıp yassı, oval köfteler yapın. Kızgın yağa atarak kızartın. Kağıt peçete üzerine alıp yağını süzdürün. Servis tabağına dizip sıcak servis yapın.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Ispanak Köftesi ( Albondigas De Espinaka)


MALZEMELER
1,5 kg. ıspanak
250 gr. kıyma
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:
Sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
Ispanağın saplarını kesip, yapraklarını birkaç kez bol su altında yıkayalım. Suyunu süzüp, ince ince doğrayalım. 1 çay bardağı suyla tencereye koyup, kapağını kapatalım ve çok kısık ateşte haşlayalım. Haşlanan ıspanakları süzgece alalım.
Bayat ekmek dilimlerini kabuklarından ayırıp, içlerini ıslatalım, suyunu sıkalım ve kıyma, yumurta, tuz ve karabiberle beraber bir köfte hamuru hazırlayalım. Süzülmüş ıspanakları da ekleyerek yoğuralım. Köfteleri şekillendirip, sıvıyağda kızartalım. Arzu edilirse, önce una, sonra çırpılmış yumurtaya batırarak da ıspanak köftesini kızartabiliriz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ispanak Kökü


MALZEMELER
1 kg dana kuşbaşı
1 çorba kaşığı margarin
2 bağ ıspanak
1 adet limon
1 baş soğan
şeker, salça
tuz

HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı dana etini, rendelenmiş soğan, biraz su ve tuzla pişirin. Ispanakların köklerini yıkayıp, hazırlandıktan sonra içine limon sıktığınız suda, 30 dakika bekletin ve diğer bir kapta yine biraz limon suyu ilave ederek haşlayın. Derin bir tencereye ortaya etler, kenarlara ıspanak kökleri gelecek şekilde dizdikten sonra, bir su bardağı su, bir çorba kaşığı margarin, tuz ve çok az miktarda şeker koyup, bir taşım kaynatın. Tencereyi servis tabağına ters çevrip, boşaltın ve servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Ispanak Kökü Mücveri (4 Kişilik)


MALZEMELER
1.5 kg. Ispanak
3 Adet Taze Soğan
5 Yemek Kaşığı Un
4 Adet Yumurta
1/2 Demet Maydanoz
1/2 Demet Dereotu
Tuz, Karabiber
Kızartmak İçin Sıvı Yağ


HAZIRLANIŞI
lspanağı ayıklayın. Kök kısmını 5 cm. uzunluğunda keserek ayırın, iyice yıkayın. 1/2 su bardağı su ile 7 dakika haşlayın.Suyunu sıkıp ince ince kıyın.
Taze soğan, maydanoz ve dereotunu kıyıp ıspanak kökü ile karıştırın. Daha sonra karışıma un ve yumurtaları ekleyin. Mücveri tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Hazırladıgınız mücver malzemesini kızgın yağa kaşık yardımıyla kısım kısım dökerek kızartın.Kızaran mücverleri kağıt havluya koyup fazla yağını çektirdikten sonra servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Ispanak Mücver


MALZEMELER
1/2 kg ıspanak
bir fincan haşlanmış pirinç
1 adet küçük kuru soğan
1 demet taze soğan
dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Ispanakları ayıklayıp, köklerini ayırın, diğer kısımlarını az bir suyla haşlayın, süzüp, sıkıtıktan sonra ince ince doğrayın. İçine rendelenmiş kuru soğan, doğranmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, haşlanmış pirinç, yumurta, un, tuz ve karabiberi katıp, karıştırın. Yağladığınız teflon bir tavaya incecik döşeyin. Her iki tarafı da kızardıktan sonra sıcak olarak servis yapın. Bu karışımdan tavanın büyüklüğüne göre iki veya daha fazla tabak mücver elde edebilirsiniz.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [16/33] Önceki 14 15 16 17 18 Sonraki