İrmikli Köfte


MALZEMELER
500 gr. dana kıyma
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı su
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
İrmiği 6 çorba kaşığı suyla ıslatıp, 10 dakika bekletin. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, tuzu ve karabiberi içine atın. İyice yoğurun.
Yoğurduğunuz kıymayı folyo kağıdına koyun. Büyükçe bir rulo yapın. Folyoyu iki kenarından sıkıştırıp, sarın.
Fırında 30 dakika pişirin. Çıkarınca kağıdı açın.
Rulo şeklindeki irmikli köfteyi dilimleyin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirerek servis yapın.

SOSUN TARİFİ
Domates püresini, margarin ve tuzla birlikte pişirerek, sosu hazırlayın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

İrmikli Köfte (6 Kişilik)


MALZEMELER
500 gr Dana Kıyma
1 Kahve Fincanı İrmik
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Kahve Fincanı Yoğurt
Tuz, Karabiber, Kimyon
Kızartma için Sıvı Yağ


HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeIeyin, sarımsakları ezin. Kıyma, irmik, Soğan, sarımsak ve yoğurdu derin bir kaba alın. Tuz ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Buzdolabında 55 dakika bekletin.
Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde oval şekil verin. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri pişirin. Sıcak servis yapın.
ALTERNATİF! İrmikli köfteyi fırın yemeği haline dönüştürmeniz de mümkün. Bunun için fırın tepsisini yağlayın. Birkaç domates ve patatesi dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine köfteleri yerleştirip fırında pişirin.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

İrmikli Rende Çorbası (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çay kasığı zencefil
1 çay kasığı kırmızı tozbiber
1 çay kasığı karabiber
4 su bardağı tavuksuyu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz , su


HAZIRLANIŞI
2 su bardağı rendelenmiş kasar peynirini bardağı irmikle karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı zencefil, kırmızı tozbiber ilave edip yoğururak bir hamur yapın, 10 dakika bekletin.
Daha sonra bu hamuru rendeden geçirin. Ayrı bir yerde 4 su bardağı tavuk suyunu tencereye alın. Yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kaynatın.
Rendelenmiş bamuru kaynayan etsuyuna yavaş yavaş karıştırıp, dökün, iyice pişirin.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

İrmikli şekerpare


MALZEMELER
4 bardak un
2 yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı pudra şekeri
5 kaşık irmik
½ paket kabartma tozu
isteğe göre hindistan cevizi

Şerbeti için;
4,5 su bardağı şeker
6 bardak su
½ limon

HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi karıştırın ve iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve tepsiye dizin. İsterseniz üzerine fındık da koyabilirsiniz. Fırında 200 derecede üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Hazırlanan şerbeti soğuduktan sonra sıcak olan şekerpareye dökün.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

İshakiye Helvası


MALZEMELER
3 yemek kaşığı badem
3 su bardağı pirinç unu
3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
Bademleri 5 dakika suda haşlayıp soyun. Tavada tereyağını eritin. İçine pirinç ununu ilave edip tahta kaşıkla devamlı karıştırarak 20 dakika kavurun. Üzerine tozşeker ilave edip 5 dakika daha kavurup, içine vanilya, süt ve 2 bardak su koyun. Helvayı 5 dakika tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırın. Servis tabağına alın bademlerle süsleyip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [11/33] Önceki 9 10 11 12 13 Sonraki