MALZEMELER
12 adet hamsi
1 su bardağı beyaz peynir
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
2 adet yumurtanın beyazı
Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım paket yaş maya
Alabildiği kadar un
1 tutam tuz
HAZIRLANIŞI
Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp, karabiber ve tuzda bekletin.
Peyniri yumurta ve dereotuyla karıştırıp, bekletin.
1 bardak ılık süte yaş maya ve toz şekeri ilave edin. Şeker eriyene kadar tüm malzemeyi karıştırın, sonra da yoğurma kabına alın. Sıvıyağ, yoğurt, tuz ve alabildiği kadar un ekleyip, yumuşak bir hamur tutun. Mayalanması için 40 dakika bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerinde elinizle yuvarlayarak açın. İçine hamsiyi veya hazırladığınız peynirli karışımı uzunlamasına koyup uçlarını elinizle bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizip 20 dakika bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün, 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg hamsi
4 su bardağı pirinç
1 adet soğan
karabiber
kuşüzümü
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
mısır unu
HAZIRLANIŞI
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Tepsinin yan tarafına içine dizin. Diğer tarafta iç pilavı hazırlayıp tepsinin içine dökün. Kalan hamsileri pilavın üzerine dizin. 2 bardak sıcak su dökerek 200 dereceli fırına sürün.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg hamsi (ayıklanmış)
400 gr pirinç
2 orta boy soğan
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Maydanoz
Kırmızı pul biber
Karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gr tereyağı
1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Servis tepsisini önce yağlayalım. Sonra ayıkladığımız hamsiyi düzgün bir şekilde alt kısmına ve yanlara dizelim. Tamamlandıktan sonra soğanı ince ince doğruyoruz. Pirinci yıkadıktan sonra soğana ilave edelim, maydanoz, baharat, üzüm ve fıstığı yıkayarak bu malzemelere ilave edelim. Bir miktar hamsiyi bölerek bu karışıma ilave edelim. Birbirine iyice kanştırıp tuzunu da katarak hamsilerin üzerine döşeyelim. Daha sonra tepsinin yanlarındaki hamsileri elimizle diziyoruz. Kalan hamsileri pilavın üzerine iyice yerleştiriyoruz. Açık yer kalmayacak şekilde üzerine sıvı yağ ve tereyağını ilave ediyoruz. Suyunu da koyup kısık ateşte pişirelim.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr Baldo Pirinç
800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi
100 gr Tereyağı
1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
1 Soğan
1 Domates
3 Su Bardağı Et Suyu
1 Dal Maydanoz
1 Dal Dereotu
1 Dal Taze Nane
Tuz, Karabiber, Yenibahar
HAZIRLANIŞI
Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.
Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Fıstığı ekleyip kızarıncaya kadar kavurun. Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın. Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin. Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın.
Hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız iç pilavı yayın ve kalan hamsileri dizin. Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin. Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızartın. Sıcak servis yapın.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 kg hamsi
100 gr mısır unu
2 adet yumurta
tuz
kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Hamsileri kılçıklarını ayırarak temizleyin ve tuzlayın. İki hamsiyi birbirine ekleyin ve mısır ununa bulayarak az yağda teflon tavada kuyrukları ortaya gelecek şekilde dizerek kızartın. Yumurtayı ayrı bir yerde çırparak hamsilerin üzerine dökün ve arkalı önlü kızarmasını sağlayın.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »