Hamsi Tava (6 Kişilik)


MALZEMELER
1350 gr Hamsi
1.5 Yemek Kaşığı Tuz
4.5 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken çektiği)
6 Yemek Kaşığı Mısır Unu


HAZIRLANIŞI
Balıkları temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet, altı gruba böl.
Tavaya 1 tatlı kaşığı kadar yağ koy, ısıt, balıkların bir grubunu mısır ununa bulayıp kuyrukları aynı yöne gelecek şekilde yan yana dizerek daire oluştur, bir yüzü kızarınca düz bir tabak kullanarak şeklini bozmadan ters çevir, diğer yüzünü de kızart.
Kalan yağı azar azar ekleyerek diğerlerini de aynı şekilde kızartmaya devam et.
Notlar
Hamsi Tava, öğünlerde, mevsimlik sebze salatası ve limonla, tek kap yemek olarak tüketilir. Arkasından tatlı yeme alışkanlığı vardır. Daha çok Karadeniz yemeği olarak bilinmekle birlikte, bugün hemen her yörede tüketilmektedir. Hamsinin en çok bilinen pişirilme şeklidir.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Hamsi Tuzlama


MALZEMELER
1.5 bardak kaya tuzu
2 kg hamsi
2 kiloluk ağırlık (taş)
3-4 defne yaprağı

HAZIRLANIŞI
Hamsilerin başlarını koparın ve içlerini iyice temizleyin. Iyice yıkadıktan sonra iki saat kadar, suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Hamsinin boyuna uygun bir kavanoza bir kat hamsi, bir kat tuz ve aralara defne yapraklarını yerleştirerek hamsiyi istif edin. En üste bastırmak için taşı koyup kavanozun kapağını kapatın.
Yaklaşık 1,5 ay sonra yenecek kıvama gelecektir. Yeneceği zaman yeterli miktarda çıkarıp yıkayın ve tuzunun çıkması için 2 saat suda bekletin. Hamsi tuzlamasını üzerine zeytinyağı ve limon dökerek söğüş şeklinde ya da pilakisini yaparak yiyebilirsiniz.
İlkbahar ve yaz ayları Marmara hamsisi için uygundur. Kış mevsiminde yapılan tuzlamaların yenecek kıvama gelmesi için 3-4 ay beklemek gerekir.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Hamsiköy Ekmeği


MALZEMELER
200 gr. kıyma
1 adet odun ekmeği
2 adet kuru soğan
1 demet taze soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Ekmeğin üst kısmını kapak gibi kesin, içini boşaltın. Kapak şeklindeki parçayı atmayın.
Kıymayı ve zar şeklinde doğranmış soğanları kavurun. Karabiber ve tuzu atın. Maydanoz, taze soğan, dereotunu ince ince kıyıp, kıyma ve beklettiğiniz ekmek içi ile karıştırın. 1 bardak su ilave edin, bu karışımı ekmeğin içine doldurun. Kestiğiniz kapak şeklindeki ekmeği üzerlerine kapattıktan sonra 15 dakika fırında pişirip servise hazırlayın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Hamsili Kaygana


MALZEMELER
20 adet hamsi
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı margarin
6 adet yumurta
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp, kafalarını koparın. Her birinin içine tuz ve karabiber koyun. Hamsileri ikişer ikişer, karın kısımlarından birleştirin.
Cam bir kasede yumurta, ince doğranmış soğan, karabiber ve tuzu çırpın.
Teflon tavada yağı eritip yumurtalı karışımı dökün. Üstüne hamsileri dizip kapağı kapatın. Çok kısık ateşte arada bir tavayı sallayarak hamsilerin altını pişirin. Sonra uygun boydaki bir tabak yardımıyla hamsileri ters yüz edin ve diğer kısmını da kızarttıktan sonra servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Hamsili patates dolma


MALZEMELER
1/2 kilo hamsi
1,5 kilo iri patates
1/2 domates
1/2 kuru soğan
maydanoz
kırmızı biber
salça
tuz

HAZIRLANIŞI
Hamsileri iyice temizleyin. Kılçıklarını çıkartın. Patatesleri soyun içlerini dolma olacak şekilde oyun. Hamsileri bir kapta tuzlayın, soğan ve maydanozu ince ince doğrayın kırmızı biberle karıştırın. Zevkinize göre diğer baharatları da kullanabilirsiniz. Eğer hamsilerin tuzu eksik ise bu aşamada tuz ilave edebilirsiniz. Domatesleri yuvarlak bir biçimde kesin. Hamsileri içi oyulmuş patatesin içine doldurup üstüne soğan maydanoz baharat karışımını koyup yuvarlak kesilen domatesler ile üstünü kapatın ve bir tepsiye dizin.Tepsiye biraz su koyup orta hararetli bir ocakta 15-20 dakika pişirdikten sonra patateslerin üstüne suda erittiğiniz salçayı sürün ve tepsiyi sıcak bir fırına sürün. 20 dakika sonra tepsiyi fırından çıkarın ve servis yapın.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [6/29] Önceki 4 5 6 7 8 Sonraki