MALZEMELER
Hamuru için:
1 kg irmik
1 su bardağı un
250 gr katı yağ
1 su bardağı sıvıyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 veya 1 su bardağı ılık su
İç harcı için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı Bağdat Hurması
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Önce pastanın iç harcını hazırlamak için: hurmaların çekirdeklerini çıkarıp çok ince doğrayalım yada bir robotta çekelim.
Bir tavaya yağı bırakıp, erir erimez, ezilmiş hurmaları ekleyip, karıştırarak kavurmaya başlayalım. Dövülmüş ceviz ve tarçını da ilave edip, 3-4 dakika daha kavurup, altını söndürelim, bir kenara koyalım.
Bu arada hamuru hazırlamak için derin bir karıştırma kabının içine; irmiği, unu, eritilmiş margarini, sıvıyağı, vanilya ve kabartma tozunu koyalım.
Yoğurmaya başlarken azar azar suyunu da ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz gerekir.
Sonra bu hamuru 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Tezgahı sıvıyağla çok hafif yağlayalım.
İrmikli hamurumuzu bir parmak kalınlığında ve 10-12 cm eninde bir dikdörtgen şeklinde tezgaha yayıp, üzerini ve etrafını düzeltelim.
Hazırlayıp, ılınmaya bıraktığımız hurmalı harcımızı uzun, ince hamurumuzun üzerine ama tam orta kısmına gelecek biçimde, bir parmak kalınlığında bir şerit halinde boylu boyunca yayalım.
Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yapalım.
Rulomuzu iki ya da üç parmak eninde kesip, dilimleyelim ve hafifçe yağlanmış bir tepsiye 1-2 santim aralıklarla dizelim.
175 dereceye ayarlı orta hararetli fırında üzeri kızarıncaya değin, 20-25 dakika pişirelim. Soğuyunca servise alalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı hurma
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
2 adet damla sakızı
4 yemek kaşığı esmer şeker
Tart için:
2 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı erimiş margarin
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Bir kapta yoğurt, sıvıyağ, erimiş margarin, kabartma tozu ve tuzu 3 bardak unla birlikte karıştırın. Yumuşak bir hamur tutup, hamuru kenarlarından yükselterek tart kalıbına yayın. Hamurun üstünü bıçakla birkaç yerinden delip 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve soğuması için bekletin.
Hurmaları 30 dakika ılık suda bekletin. Teflon tavaya aldığınız hurmaların üstüne 1 tatlı kaşığı tereyağ koyup 3 yemek kaşığı su ekleyin. Çok kısık ateşte 15 dakika pişirin. Hurmaların şeklini bozmadan bıçak yardımıyla çekirdeklerini çıkarın.
Teflon tavada margarini eritin. Unu ekleyip 2-3 sefer karıştırdıktan sonra esmer şeker, süt, damla sakızını atıp karıştırarak pişirin.
Tartın içine hazırladığınız kremayı yayın, üstüne hurmaları dizip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
100 gr hurma
250 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru
1 çorbakaşığı mısır nişastası
50 gram şekerkamışı
3 yumurta
1 /4 litre süt
1 limon
100 gr ceviz
1 adet muz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında ılınmış tart hamurunu yayın. Çapı 22-24 cm olan bir kalıba yerkeştirin. Dibine bir çatalla delikler açtıktan sonra folyo serin. Üstüne fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin.
Şekeri mısır nişastasıyla karıştırıp 3 yumurta sarısını ve 1 yumurta akını ilave edip çırpmaya devam edin. Sütü katın, karıştırıp kısık ateşte on dakika pişirin.
Muzu soyup bir kaba koyun. Limon suyunu katıp krema kıvamına gelinceye kadar bir çatalla ezin. Cevizleri ve çekirdeklerini ayıkladığınız hurmaları iri iri içine doğrayın. Ezilmiş muz ile kuru meyveyi kremaya karıştırın, karişımı hamurun üzerine yayın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı süt
1 su bardağı erimiş margarin
3 su bardağı un
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal rendesi
HAZIRLANIŞI
Yumurta ile şekeri mikserde 5 dakika çırpın. Süt, eritilmiş margarin, un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip 5 dakika daha çırpın. Dövülmüş cevizi de ilave ettikten sonra 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
Püf noktası: Kek yapmadan önce yumurtaları oda sıcaklığında bekletin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »