MALZEMELER
1 beğendilik kuzu ( ya da dana eti)
3 çorba kaşığı margarin
150 gr kaşar peyniri
1.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 adet patlıcan
2 adet domates
1 adet soğan
tuz
HAZIRLANIŞI
Bir çorba kaşığı margarin ve yıkanmış eti tencereye koyup, harlı ateşte kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip, biraz daha kavurun, domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın ve biraz su ilave edip kanştırın, pişmeye bırakın.
4 adet patlıcanı ateşte közleyin, kabuklarını soyup limonlu su içine atın.Servis yapacağınız zaman, 2 çorba kaşığı margarini derince bir tavaya koyup, 3 kaşık un ilave edin, pembeleşinceye dek kavurun. Sudaki patlıcanları iyice sıkıp buna ilave edin ve kısık ateşte, tahta bir kaşıkla ezerek yedirin. Kaşar rendesi koyarak biraz daha pişirin. Daha önce pişirip bir kenarda beklettiğiniz kebabı servis tabağına alın, yanında beğendi ile servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Beğendi için;
5 adet orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz, karabiber
½ adet limon
Yahnisi için;
750 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti
2 adet kuru soğan
2 adet domates ya da 1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce kuru soğanları yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve kuşbaşı etleri bu malzemeyle karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekip, suyunu koyun ve etler yumuşayıncaya dek pişirin. (Orta, hatta kısık ateşte).
Etler pişerken, beğendiyi hazırlamaya geçin. Varsa közlematikte ocak üzerinde ya da mangalda patlıcanları közleyin.(Kabukları soyulmadan közlenir.) Bir seçenek de tepsiye kağıt yayıp, patlıcanları fırında pişirmektir. Patlıcanlar iyice yumuşak olunca, akan su altında kabuklarını soyun ve kararmamaları için limonla ovun. Başka bir tencerede tereyağını eritin, unu pembeleşinceye dek kavurun. Çatalla ezerek püre haline getirdiğiniz patlıcanları katın. 10 dakika kadar sürekli karıştırarak, orta ateşte pişirin.
Tuzunu, karabiberini serpip, ateşten alın. Servis için önce tabaklara beğendiyi paylaştırın. Sonra üzerlerine birer kepçe yahniden koyun. Nefis bir iftar yemeği oldu. Afiyet olsun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr Koyun Eti
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Domates
2.5 Su Bardağı Sıcak Su
5 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.5 Çorba Kaşığı Un
1.5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz , Kekik
HAZIRLANIŞI
Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin.
Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın.
Tereyağını bir tavada eritin. 1.5 çorba kaşığı unu ekleyin. Sararana dek kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Hızla karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak, servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1.5 bardak un
200 gr. margarin
300 gr. kıyma
3 adet soğan
100 gr. mantar
100 gr. rendelenmiş kaşar
3-4 adet domates
2 çorba kaşığı domates salçası
Yeteri kadar tuz, kekik
Yarım bardak su
HAZIRLANIŞI
Buzdolabından katı olarak çıkardığınız margarini keserek una yedirin. Unla yağ ekmek kırıntısı görüntüsü alınca çok soğuk yarım bardak suya azar azar katarak hamuru yoğurun. Buzdolabında yarım saat bekletin. Çentilmiş soğanı 3 çorba kaşığı margarinde pembeleştirin. İkiye kesilmiş mantarları ilave edin. 5 dakika pişirin. Kıymayı ayrı bir tavada kavurun. Tuzu, kekiği ve domates salçasını katıp, mantarlı soğanla karıştırın. Hamuru bir fırın tepsisine yayıp 225 derece fırında 10 dakika kadar pişirip çıkarın. Kıymalı harcı üzerine yayıp, en üste rende peyniri serpin, domates dilimlerini yerleştirip, fırına sürerek 10 dakika daha pişirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 kg patates
1/2 kg kıyma
1soğan
3 biber
2 domates
1 su bardağı süt
rendelenmiş kaşar,
1 yumurta,
2 çorba kaşığı margarin,
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
kırmızı biber
galeta unu
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin. İçine süt, yumurta, rende kaşar, tuz, karabiber ekleyin. Diğer tarafta, Sıvıyağın içinde soğanı, biberi ve kıymayı kavurun, domatesleri ekleyerek, yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırına dayanıklı, derin bir cam kabı yağlayarak püre haline getirdiğiniz patatesin yarısını iyice yayın. Üzerine kavrulmuş kıymayı yayın ve pürenin diğer yarısını kıymanın üzerine yayın. En üzerine galeta unu döşeyerek orta dereceli fırında galeta unu pembeleşinceye kadar pişirin
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »