MALZEMELER
500 gr havuç
1 portakalın suyu
1 limonun suyu
50 gr kurutulmuş hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Havuçları rendeleyin. Rendelenmiş havuçları büyük bir kaseye koyun.
Limon ve portakal suyunu havuçların üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Havuçları büyük bir salata kabına veya ayrı ayrı servis tabaklarına koyup üzerlerine hindistan cevizi serpiştirin.
Hindistan cevizli havuç salatasını servis yapmadan önce en az l saat buzdolabında bekletin.
SERVİS ÖNERiLERi: Bu keskin salatayı soğuk tavukla servis yapabilirsiniz. Hindistan cevizi kabukları değişik bir servis tabağı olarak kullanılabilir.
AŞÇININ ÖNERİSİ: Rendelemeyi daha kolaylaştırmak için havuçları l saat buzlu suyun içinde tutun.
ALTERNATİF: Limon ve portakal suyu yerine salatayı zeytinyağı ve sirkeyle karıştırabilirsiniz
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5 adet yumurtanın akı
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Önce derin bir karıştırma kabının içine yumurta aklarını ve toz şekeri koyalım. Mikserin orta devriyle karışım iyice katılaşıp, kar gibi oluncaya kadar 4-5 dakika kadar çırpalım. Ama kıvamı kontrol etmek için karışımdan bir kaşığı doldurun ve kaşığı ters çevirin. Karışım dökülmüyorsa kıvam tutmuş demektir. Hemen Hindistan cevizini karıştıralım, ama sakın mikserle çırpmayın. Kaşıkla şöyle bir karıştırmak yeterlidir. Şimdi fırınımızı 100 dereceye yani hafif ısıya ayarlayalım. Sonra fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim. Hatta yağlı kağıdın üzerini, ne olur ne olmaz diye hafifçe yumuşak margarinle yağlayalım. Sonra da bir yemek kaşığını yukarıdaki karışımla doldurup, yağlı kağıdın üzerine boşaltalım. Böylece karışım bitene kadar bu işlemi devam ettirelim. Ya da bir krema sıkacağıyla, ceviz büyüklüğünde parçalar şeklinde hamurumuzu yağlı kağıdın üzerine yerleştirelim. Hemen tepsiyi fırına koyalım. Yaklaşık 40-45 dakika pişmesini, bezelerin iyice sertleşip, üzerlerinin çok hafif sarı kahverengi olmasını bekleyip, fırını kapatalım. Hemen bezeleri çıkarıp, soğumaya bırakalım.
Bu arada sosu hazırlamak için ufak bir tencereye; şeker, kakao, mısır unu, margarin ve sütü koyup, karıştıralım. Orta ısılı ateşin üzerinde sürekli karıştırarak, kaynayıncaya kadar pişirelim. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra altını kapatalım. Bu arada 2 yumurtayı küçük bir tasta çırpıp, sürekli karıştırarak sıcak sosun içine ekleyip, yine karıştıralım.
En sonunda soğuyan bezeleri çok dikkatlice yağlı kağıdın üzerinden çıkarıp, servis tabağına dizelim. Üzerine soğuk sosu gezdirip, servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
un
2 adet yumurta
125 gr margarin (1/2 paket)
1 paket kabartma tozu
1 çay fincanı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi
HAZIRLANIŞI
Margarini ılıtıp, yumuşatın. Yumurtalardan birinin beyazını ayırın. Yumuşattığınız margarin, yumurta sarısı, toz şeker, hindistan cevizi, yumurta ve kabartına tozunu bir kaba konulup yoğurun, alabildiği kadar un ilave edip, katıca bir hamur yapın. Yumurta iriliğinde parçalara bölüp, elinizle yuvarlayın. Bir tarafını yumurta akına ve ardından da toz şekere batırıp tepsiye dizin, pembeleşinceye dek orta hararetli fırında pişirin.
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
150 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 paket vanilya
5 su bardağı un (miktar çok az artırılabilir)
1 adet limon kabuğu rendesi
Üzeri için;
6 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 adet yumurtanın akı
HAZIRLANIŞI
İlk olarak bir yoğurma kabının içerisine yumurta, vanilya, limon rendesi ve şekeri koyup, elimizle iyice karıştıralım. Daha sonra yumuşamış margarini ekleyip, yine elimizle karıştırmaya devam edelim.
Beyazlaşıp, köpükleşen karışıma unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir kurabiye hamuru tutalım. Sonra hamuru tezgahın üzerine alarak, iyice yoğurup, 20 dakika dinlendirelim.
Beklettiğimiz kurabiye hamurundan ceviz kadar parçalar kopartıp, elimizin içinde yuvarlayıp bastırarak inceltelim. Eğer varsa kurabiye kalıbıyla kesebilirsiniz. Şimdi de kurabiyeleri önce çırpılmış yumurta akına batırıp, sonra da Hindistan cevizine bulayarak, yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden 175 dereceye ayarladığımız fırında, 15 dakika pişirip, soğuduktan sonra servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Sade Hamur Malzemesi:3 Su Bardağı Un
2 Yumurta
1.5 Çay Bardağı Su
1 TatlıKaşığı Sirke
9 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Çay Kaşığı Tuz
Hindistancevizli Hamur Malzemesi:4 Çorba Kaşığı Margarin
1.5 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Su Bardağı Un
1/2 Çay Kaşığı Vanilya
1/2 Su Bardağı Hindistancevizi
İç Malzemesi:2 Çay Bardağı Tozşeker
6 Yumurta Akı
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Hindistancevizi
1 Tatlı Kaşığı Sirke
1/2 Çay Kaşığı Tuz
HAZIRLANIŞI
Sade hamur malzemelerinden un,su,yumurta,sirke,tuz ve 3 çorba kaşığı margarini karıştırıp yoğurun.Hazırladığınız hamuru 15 dk.dinlendirin.Dinlenen hamuru tezgah üzerine yayın.6 çorba kaşığı margarini üzerine yayarak hamuru ikiye katlayın.Hamuru dikdörtgen açın ve beşe katlayın.Bu işlemi bir kez daha tekrar edin.Hamuru beşe katlanmış olarak 30 dk dinlendirin.
Hindistancevizli hamur için;margarin,pudra şekeri,vanilya,un ve hindistancevizini karıştırıp yoğurun.İç malzemesi için hindistancevizi,şeker,yumurta akı ve teryağını kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın.Karışıma sirke ve tuzu da ekleyerek 2 dk. Daha karıştırın.Hazırladığınız sade hamuru tezgahın üstüne açıp,hindistancevizli hamuru üzerine yayın.
Hamuru ikiye katlayın.Dikdörtgen açarak beşe katlayıp yarım santim kalınlığında açın.İç malzemesini açtığınız hamurun üzerine yayın.Hamuru dikdörtgen veya yuvarlak keserek 180 derecede 10 dk.pişirin.Pişirdiğiniz kurabiyeleri hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »