Her Zaman Hazır Salata


MALZEMELER
1 adet kırmızı lahana
1 şişe sirke


HAZIRLANIŞI
Kırmızı lahanayı gayet ince bir şekilde doğrayın. (Rendelemeyin) Salataya konan normal miktarda tuz serpin. Tuzlanmış lahanaları bir kavanoza doldurun. Yaklaşık yarıya kadar sirke doldurun.
Bu şekilde tadında bir değişiklik ve bozulma olmaksızın arada bir silkeleyerek buzdolabında birkaç ay saklayabilirsiniz. Salata yapmak istediğinizde sızma zeytinyağı ve arzu ettiğiniz salata malzemesiyle zenginleştirerek servise sunun.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Herle (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 su bardağı un
2 çay bardağı irmik
4 su bardağı süt
200 gr bal
150 gr badem
200 gr tereyağı
250 gr pekmez
200 gr kaymak
muz, çilek, kivi


HAZIRLANIŞI
Tereyağını eritin. Un ve irmiği bu yağda kavurun. Rengi biraz koyulaşınca. sütü ve balı idave edin. Karıştırarak pişirin.
Servis tabağına aldığınız karışım soğuduktan sonra üzerine pekmez dökün. Kaymak, badem ve meyvederde süsleyin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Herren torte


MALZEMELER
kabartma tozu
25 gr öğütülmüş ceviz
3 yumurta
1 vanılla zucker
ağız tadınıza göre şeker
isteğe bağlı reçel
1 bardak süt
1 paket krem şanti
kakao

HAZIRLANIŞI
Önce şeker ve yumurtayı çırpın, akabinde vanilyayı ilave edin, daha sonra cevizi döküp iyice çırpın en sonunda ise kabartma tozunu ilave edin. Ve yağladığınız fırın tepsisine döküp 25-30 dakika kadar fırına verin. Fırından çıkartır çıkartmaz reçeli sıcak sıcak üstüne sürün... Bir yerde krem şantiyi hazırlayıp soğumaya bırakın. Daha sonra her ikisi de soğuduktan sonra kremayı üzerine sürün en sonunda ise çay süzgeci ile azıcık kakaoyu serpin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Herse


MALZEMELER
1 adet iri boy kemer patlıcan ya da orta boy bostan patlıcanı
1 adet çarliston biber
1 adet orta boy domates
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı limon suyu
½ adet limon
Tuz

HAZIRLANIŞI
Patlıcanı, biberi ve domatesi közleyin. Akan soğuk su altında kabuklarını soyun ve kararmaması için patlıcanın her tarafını limonla ovun. Közlenen sebzeleri çatalla iyice ezin. Bir kasede tuz, limon suyu, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı iyice karıştırıp, sebzelere iyice bulayın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Hibeş/Antalya


MALZEMELER
1 su bardağı tahin
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı pul biber
2 adet limonun suyu
Tuz

HAZIRLANIŞI
Tahini suyla karıştırın. Limon suyu ve pul biberi ekleyin. Karışım boza kıvamına gelene dek çırparak iyice karıştırın. Pul biberle süsleyin.

Yemekçinin Notu: Hibeş, ızgara etin yanında servis yapılır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [19/29] Önceki 17 18 19 20 21 Sonraki