Hazır Dondurmalı Pratik Parfe


MALZEMELER
1 paket hazır kaymaklı dondurma (500 ml.)
1 kaşık Nescafe
1 paket kakaolu bisküvi
1 kaşık vermut veya likör
Evde mevcut olan (çikolata kırığı, gofret, muz, vişne, ceviz, şamfıstık) arzunuza göre ekleyeceğiniz herhangi bir çeşni

HAZIRLANIŞI
Buzdolabında daha önce soğutulmuş olan sıvı kaymaklı dondurma karışımının tamamını derin bir kaba boşaltalım ve içine 1 kaşık nescafe ekleyelim. Karışımı 5 dakika en yüksek devirde elektrikli el mikseri ile havalandırarak çırpalım. Yaklaşık iki misli hacmine kadar kabaran kaymaklı dondurma karışımının içine, 1 paket kakaolu bisküviyi veya gofreti elde küçük parçalara kırarak ekleyelim. Ayrıca arzunuza göre evinizde bulunabilen çikolata, şamfıstık, ceviz kırığı ilave edin. Eğer evde varsa 1 yemek kaşığı kadar kahve veya kakao liköründen ekleyin.
Yuvarlak ve derin bir kabın içine strech folyo veya temiz bir poşet serelim. Hazırladığımız karışımı bu kaba boşaltalım. Karışımı derin dondurucuda 2-3 saat kadar sertleşinceye kadar donduralım. Pratik parfe donduktan sonra buzdolabından çıkarıp, 10 dakika bekletelim ve daha sonra servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkaralım. Dilimleyerek ikram edelim. Afiyet olsun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Hazır Yufkayla Sosisli Börek


MALZEMELER
6 adet haşlanmış sosis
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
3 adet yufka
2 çorba kaşığı yoğurt
6 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta (birisinin sarısı böreğin üzerine sürmek için saklanacaktır)

HAZIRLANIŞI
Bir yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine yoğurt, yağ ve yumurtadan elde edilen karışımı döküp her yerine yayın. Üzerine ikinci yufkayı kapatarak ikinci yufaknın üzerine de karışımdan dökün. Üçüncü yufkayı da onun üzerine kapatarak en üste de
karışımdan dökün ve üst üste duran yufkaları üçgen şeklinde 8 parçaya bölün. Sosisleri ince halka halka doğrayın, domatesleri küp küp kesin, biberleri ince halka şeklinde kesin. Tuzu, kekiği, karabiberi ve doğranılan bu malzemeleri karıştırarak harcı hazırlayın. Sonra hazırlanan bu harcı, 8 parçaya bölünen yufkaya paylaştırın ve her bir parçayı sarın. Börekleri yağlanmış tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısını sürün. Ardından 250 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Hekeheşendi


MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
300 gr kıyma
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp tuzunu ekleyin ardından, yağsız olarak pilav yapın. Hazırladığınız pilav soğuyunca karabiber ve kıymayı ilave edin ve pirinçleri kırmamaya dikkat ederek yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan köfteler yaparak, çırpılmış yumurtaya bulayın. Kızgın yağda iki tarafını da kızartın.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Helise


MALZEMELER
1 adet boyun kemiği
2 su bardağı aşurelik buğday
3 yemek kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
9 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Buğdayı bir gün önceden ıslatın. Boyun kemiğini ikiye bölerek düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Islatılmış buğdayı süzgeçten geçirin. Kemiğin üzerindeki etleri didikleyin. 8 bardak et suyuna buğdayları boşaltıp içine kemiğinden ayrılmış etleri ekleyerek ocakta buğday taneleri eriyinceye kadar pişirin ve karışımı döverek iyice ezin. Tereyağını tavada eriterek içine karabiber ilave edin. Yemeğin üzerinde kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Helle Aşı


MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
Tepeleme 2 yemek kaşığı un
1 kase doğranmış Urfa peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayın, bir tencereye koyup, bol suda haşlayın. Haşlarken üzerine 1 su bardağı suda ezilmiş unu yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Bozadan daha cıvık kıvamda bir çorba olması gerekmektedir. Pirinçler iyice piştikten sonra içine peynirleri katarak, 1-2 taşım daha kaynatıp, altını söndürün. Çorbanın üzerine kırmızı biberli kızgın tereyağı dökerek servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [17/29] Önceki 15 16 17 18 19 Sonraki