MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı margarin
2/3 bardak konserve bezelye
2 orta boy havuç
1/2 demet dereotu
1/2 çay kaşığı safran
yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin. Bu arada havuçları tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayın ve iyice yumuşamadan haşlayın. Bir kenarda süzülüp soğuması için bekletin. 3 su bardağı tavuk suyunu genişçe bir tencerede kaynatın. Tuzunu, margarini ve safranı
ekleyip, pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya bırakın. Tahta kaşıkla 1-2 kere döndürüp 1-2 taşım
kaynattıktan sonra altını kısın. Pirinçler suyunu çekince bir defa demir yemek kaşığı ile karıştırıp ortasına kaşığı dik olarak saplayın eğer dik durursa pilavın altını söndürün. Küp havuçları, bezelyeleri ve kıyılmış dereotlarını
pilavın üstüne koyup demlenmesi için 15 dakika
bekleyin. Bu arada tencerenin kapağını fazla açık tutmamanız gerekiyor. Dinlenme süresi sonunda yine demir yemek kaşığı ile harmanlayıp servis tabağına alın. Dilerseniz karabiber ile tatlandırıp, cacıkla servis edin.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet haşlanmış yumurta
1 adet havuç
1 bardak ıspanak
2 parça brokoli
1 adet kabak
1 yemek kaşığı yağsız kaşar (rendelenmiş)
Dereotu
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Havucu iyice haşlayın. Uzunlamasına ince şeritler halinde kesin. Bir kalıba kenarlarından taşacak şekilde dizin.
Yumurtaları haşlayın. Sarılarla beyazları ayrı ayrı rendeleyin.
Ispanak, brokoli ve kabağı haşlayın. Kabağı küçük küçük doğrayın.
Kalıba dizilmiş havuçların üzerine ıspanakları yerleştirin. Yumurta sarılarına kırmızı biber atıp, ıspanakların üzerine koyun. Ardından kabakları, dereotu, tuz ve karabiberle karıştırıp, üstüne yerleştirin. Brokolileri sıralayın. Son olarak yumurta beyazları, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. Rendelenmiş peyniri ilave edin. Havuçları katlayarak, kapatın. 175 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
Kalıbı ters çevirerek servis tabağına alın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 kg. un
1 yumurta
100 gr havyar
Yeteri kadar su
Tuz
Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Un ve yumurta derince bir kaba boşaltılır, su ve tuz ilave edilerek yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur.
Yumurta büyüklüğünde yumaklar haline getirilir. Yumaklar oklava kullanılarak teker teker açılır.
Yuvarlak bir şekil verilerek inceltilen hamur üzerine havyar sürülür. Kenarları kare şekli verilerek kapatılır. 15dk dinlendirildikten sonra tekrar açılır. Teflon tava - sac bir miktar sıvı yağ ile yağlanır.
Teker teker açılan hamurlar tavada - sacda altı üstü çevrilerek pişirilir. Geniş bir servis tabağında sıcak olarak servis yapılır.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 cl. Dry Cin
4 cl. Portakal Suyu
1 Damla Cointreau
HAZIRLANIŞI
Malzemeleri bir shaker yardımıyle iyice karıştırdıktan sonra ayaklı kokteyl bardağına boşaltın. Dilerseniz bir dilim portakal veya ananasla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Kategori: İçki - İçecekler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir Rendesi
3 Diş Sarmısak
Kimyon
Tuz
Kuru Nane
1 Fincan Zeytinyağı
Üzerine serpmek için Kırmızıbiber
Sivribiber (Arzuya göre)
HAZIRLANIŞI
Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.
Arzuya göre sivri biberleri ince ince kıyıp ilave edelim. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapalım
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »