Havuçlu pilav


MALZEMELER
2 adet havuç
2 bardak pirinç
100 gr tereyağı
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet tavuk bulyon

HAZIRLANIŞI
Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir. Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur. Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur. Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur. 2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir. Tahmini pişme süresi 10-12 dakikadır. En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Havuçlu pirinç çorbası


MALZEMELER
(6 kişilik)
2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı margarin
5 bardak tavuk suyu
2 orta boy havuç
Yarım çay kaşığı beyaz biber
1 çorba kaşığı ekşi krema
Garnitür olarak maydanoz veya nane

HAZIRLANIŞI
Büyük bir tencere içinde margarini eritin. İçine doğranmış havuç ve soğanları koyarak orta ateşte 2 veya 3 dakika süre ile, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine 2 bardak tavuk suyu, tarçın ve biberi ilave edin. Ateşi kısıp 10 dakika kaynatın. Sebzeleri ve et suyunu sebzeler yumuşayıncaya kadar çırpın. Geriye kalan 3 bardak tavuk suyunu ve pirinci ilave edin. Tamamen piştikten sonra servis tabaklarına alın ve her servis tabağını ufak bir parça ekşi krema ilave ettikten sonra maydanoz ile süsleyin.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Havuçlu Şehriye Çorbası (6 Kişilik)


MALZEMELER
1 Adet Havuç
1 Su Bardağına Yakın Tel Şehriye
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
6 Su Bardağı Su
İnce Kıyılmış Maydanoz
1 Adet Limon
Tuz


HAZIRLANIŞI
Margarini tavaya alıp eritin. Soğanı yemeklik doğrayıp hafifçe pembeleştirin. Üzerine 1 çorba kaşığı un serpin. Birkaç dakika karıştırın.
6 su bardağı su ve tuz ile rendelediğiniz havucu tencereye alın. Çorba kaynadıktan sonra şehriyeleri ekleyin. Piştikten sonra servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Havuçlu Spagetti


MALZEMELER
1 paket spagetti
2 adet orta boy havuç
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı parmesan peyniri
3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Kaynayan tuzlu suya makarnaları atıp, 8-10 dakika haşlayıp süzelim (süzmeden önce makarnanın suyundan 1 su bardağı kadar ayırın)
Tavaya zeytinyağ, sarmısak, robotta çekilmiş havuç, zar şeklinde doğranmış kuru soğan, karabiber, tuz ve margarin koyup bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 8-10 dakika arasında kavuralım. İçine 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası ekleyip makarna suyundan ilave edelim. Bu şekliyle sosumuzu 5-6 dakika kadar kaynatıp, ocağın altını söndürelim. Arzu ederseniz kuru nane ve kuru fesleğen ilave edebilirsiniz. Haşladığınız makarnaya parmesan peyniri ve sosu ilave edip birkaç dakika karıştırarak soteleyin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Havuçlu toplar


MALZEMELER
1 kg havuç
1 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı şeker miktarı azaltılabilir)
1 paket petibör bisküvi
100 gr ceviz içi
hindistan cevizi
1 lt su

HAZIRLANIŞI
Havuçları rendeleyip şeker ve su ilavesiyle pişirelim. Bisküvileri toz haline getirelim. Dövülmuüş cevizleri ve pişirdigimiz havuçlarin suyunu suzerek hepsini karıştıralım.
Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine bulayalım. Buzdolabında biraz dinlendirelim.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [15/29] Önceki 13 14 15 16 17 Sonraki