Haşhaşlı Çörek


MALZEMELER
1 tatlı kaşığı maya
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozşeker
4 yemek kaşığı haşhaş
4 yemek kaşığı sarı üzüm
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tuz


HAZIRLANIŞI
Maya, ılık süt, yoğurt, tozşeker, tuz ve sıvıyağı bir kaba koyun. Üzerine azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur tutun. 25 dakika bekletin. Kabaran hamurdan iri bezeler yapın. Her birini büyükçe açın. Tereyağı, haşhaş, pekmez ve sarı üzümü karıştırıp hamurun üzerine sürerek kalın bir rulo yapın. Haşhaş ve yumurta sarısını karıştırarak üzerine sürün. 200 derecelik fırında pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Haşhaşlı Ekmek Dilimleri


MALZEMELER
Haşhaşlı ekmek
Tereyağı
Tuz
Hardal
Mayonez
Kapari
Mısır turşusu
Zeytin turşusu


HAZIRLANIŞI
Ekmeklere tereyağı sürüp, tuz serpin. Ayrı bir yerde hardal ile mayonezi karıştırın. Ekmeklerin üzerine sürün. Kaparileri ve mısır turşularını yerleştirin. Zeytin tanesiyle süsleyin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Haşhaşlı, Kakaolu Şekerpare


MALZEMELER
2 yemek kaşığı haşhaş
4 su bardağı un
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta
2 adet yumurtanın sarısı
250 gr. erimiş margarin
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı badem

Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
3 bardak şekeri 4 bardak suyla 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatın.
Erimiş yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, haşhaş, kakao, un, kabartma tozu, vanilyayı karıştırıp yumuşak bir hamur tutun.
Elinizi sıvıyağa batırarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her birini yuvarlayıp bir tarafını haşhaşa batırın ve 2 santim aralıklarla yağlanmış tepsiye dizin. Hepsinin haşhaşlı yüzü üstte olmalı. Her birinin ortasına haşlanmış badem koyun. 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkarır çıkarmaz ılık şerbeti üstüne döküp 20 dakika bekletin, servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Haşhaşlı Otlu Ekmek


MALZEMELER
1 adet yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı keten tohumu
1 çay bardağı susam
1 çay bardağı haşhaş
1 çay bardağı çörekotu
Alabildiği kadar un
1 tutam tuz

HAZIRLANIŞI
1 bardak ılık suda yaş mayayı eritip yoğurma kabına dökün. Sıvıyağ, toz şeker ve alabildiği kadar un ekleyip biraz yoğurun. Sulu kıvamdaki hamura haşhaş ve keten tohumunun yarısını koyup karıştırın. Hamurun kabarması için 30 dakika bekletin.
Yağlanmış fırın tepsisine, hamuru 2 parmak kalınlığında yayıp sıvıyağ sürün. Üstüne susam, haşhaş, keten tohumu ve çörekotu koyun. Hamuru 45 dakika bekletin. 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Haşhaşlı Poğaça


MALZEMELER
yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
4 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
2 çaykaşığı haşhaş tohumu
1 yumurta sarısı
süt
maya
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Tereyağı ya da margarini krema haline gelene kadar ısıtın. İçine tozşekeri,unu, hafifçe çırpılmış yumurta sarısını, bir tutam tuzu ve sütte çözülmüş biraz mayayı katın. Tüm malzemeleri hamur haline getirdikten sonra iki saat kadar buzdolabında bekletin.
Daha sonra üzerine bir çaykaşığı haşhaş tohumu serpin ve çok ince olmayacak şekilde hamuru açın. Kalıp aletleriyle kestiğiniz parçaları yağlı ve unlu bir tavaya koyun. Yeniden bir saat kadar buzdolabında dinlendirin. Sonra üzerlerine, kalan haşhaş tohumlarını serpiştirip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında onbeş dakika kadar pişirin bırakın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [10/29] Önceki 8 9 10 11 12 Sonraki