Güzel Bir Sütlü Aşure


MALZEMELER
1 kg. süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı kuru üzüm (İzmir üzümü)
1 su bardağı hazır çiğ krema

Süslemek için:
Ceviz, dolmalık fıstık, kuru kayısı, kuş üzümü

HAZIRLANIŞI
Öncelikle su dolu küçük bir tencerede kuru üzümleri 9 dakika kadar haşlayalım. Haşladıktan sonra sudan çıkarıp, bir kenarda bekletelim. Kayısıları da iyice yumuşaması için 5 dakika kadar haşlayalım.
Başka bir tencereye şekeri ve unu alıp karıştıralım. İçine azar azar süt ekleyelim. Hindistan cevizini de ilave edelim. Katılaşana dek karıştırarak pişirelim.
Tencereyi ateşten almadan 1-2 dakika önce karıştırarak kremayı ekleyelim. 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra ateşten alalım.
İçine haşlanmış kuru üzümleri ilave edelim. Sonra da tatlıyı kaselere paylaştıralım. Ardından kuru kayısı, ceviz, dolmalık fıstık ve kuş üzümü ile süsleyerek servis yapalım.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [14/14] Önceki 12 13 14