Fesleğenli Sebze Yahnisi (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 adet dolmalık kırmızıbiber
2 diş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
3 adet patlıcan
1 adet kabak
10 adet bamya
6 adet domates
1 çorba kaşığı fesleğen
350 gram balkabağı
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Bir tutam karabiber
Bir tutam kırmızı pulbiber
1 çorba kaşığı sirke


HAZIRLANIŞI
Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin. Kısık ateşte biberler yumuşayana ve arpacık soğanları sararana dek kavurun. Sonra ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Sarımsağın rengi değiştikten sonra tavuk suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın.
Kaynadıktan sonra ateşi kısıp sebzeleri 10 dakika daha pişirin. Bu arada ayrı bir tavayı ateşe oturtup, kızdırın. Küp şeklinde doğradığınız patlıcanları ve kabağı, bamyaları ekleyin. Yumuşamaya başlayana dek pişirin.
Küp şeklinde doğranmış domatesleri, balkabağnı ve fesleğeni ilave edin. 3 dakika daha pişirin. Sonra bu karışımı tencereye ekleyin. Hardalı, kırmızı toz biberi, kırmızı pulbiberi, karabiberi ve sirkeyi ilave edin. Tüm sebzeler iyice yumuşayana dek pişirin. Servis tabağına alarak, servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Fetir Yağlaması


MALZEMELER
6-8 adet kuru yufka
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye süt, şeker ve tereyağı koyularak bir taşım kaynatın.
Öte yandan kenarları yüksekçe bir tepsinin içine ?fetir? de denilen kuru yufkaları gelişigüzel doğrayarak yerleştirin.
Sıcak sütlü karışımı yufkaların üzerine gezdirip, 20-25 dakika kadar yufkaların sütü çekip, kabarmasını bekleyin ve servise sunun.
Arzu ederseniz fetir yağlamasının üzerine dövülmüş ceviz ya da fındıkiçi de serpiştirebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Feza?nın Ballı Dondurması


MALZEMELER
2 poşet krem şanti ve 2 su bardağı süt
1 adet elma
1 adet armut
1 adet muz
1 adet şeftali
5 adet kayısı
6 yemek kaşığı bal
(Ya da mevsimine göre bulabileceğiniz bütün meyveleri kullanabilirsiniz)

HAZIRLANIŞI
Önce bütün meyveleri soyup, kuşbaşı et formunda doğrayalım ve bir tencerenin içine yerleştirelim. Ocağın üstüne oturtup, orta ısılı ateşte pişmeye bırakalım. Bu arada 6 yemek kaşığı balı da içine ekleyelim.
Öte yandan derin ve geniş bir kase içinde iki poşet krem şantiyi 2 su bardağı sütle iyice çırparak, katı kıvamda bir krema elde edelim. Sonra buzdolabına yerleştirerek, bekletelim. Şimdi de ocağın üzerinde kaynayıp, yaklaşık 15-20 dakikada iyice yumuşayan ballı meyvelerimizin altını söndürüp, soğumaya bırakalım. İyice soğuyan meyveleri en iyisi bir mutfak robotuna boşaltarak ya da bir el blenderıyla püre olacak şekilde ezelim. Buzdolabından krem şantiyi çıkaralım, içine ballı meyve püresini boşaltıp, iyice karıştıralım.
Artık ballı dondurmamızı buzluğa yani derin dondurucuya atabiliriz.
Ertesi gün kaşıkla çıkararak kaselere ya da kadehlere paylaştıralım. Üzerine dövülmüş fındık, badem, ceviz ya da rende çikolata gibi süslemeler yaparak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Feza?nın Müthiş Soslu Salatası


MALZEMELER
1 demet marul
3 dal yeşil taze soğan
Yarım demet dereotu

HAZIRLANIŞI
Eğer sosunuz hazırsa, derin bir salata kasesinin içine yeşillikleri elinizle irice parçalayarak yerleştirin. Eğer varsa, üzerine bolca peynir de rendeleyin. Sonra bu enfes sosu üstüne boca edin. Hakikaten ?yemek? gibi bir salata oluyor.


SOSUN TARİFİ
Şimdi bu sos malzemelerini derin bir tasın içinde bir çatalla iyice çırpacaksınız. İsterseniz bu sosu daha da çok yapıp, bir kavanoza koyup, buzdolabında bir hafta rahatlıkla saklayabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Feza?nın Nar Ekşili Tavuklu Bulgur Pilavı


MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık iri bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet orta boy kuru soğan (yemeklik-ince doğranmış)
4-5 adet yeşil sivri biber (yemeklik-ince halkalar şeklinde doğranmış)
4-5 adet orta boy domates (rendelenip, hazır edilecek)
1 yemek kaşığı biber salçası
4 su bardağı tavuk suyu ya da sade su

Ayrıca:
1 kahve fincanı nar ekşisi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
ve: 2-3 adet haşlanmış tavuk budu

HAZIRLANIŞI
Önce bütün bir tavuğu ya da tavuk butlarını haşlayalım. Sonra suyunu ayırıp, tavukları ufak parçalara ayıralım yani didikleyelim.
Öte yandan geniş bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyalım. Yağ erir erimez, çok ince yemeklik doğranmış soğanlarla yine ince halkalar halinde dilimlediğimiz yeşil biberleri kavurmaya başlayalım. Soğanlar sararmaya başladığında rendelenmiş domateslerle beraber biber salçasını da tencereye ilave edip, 2-3 dakika daha kavuralım. Şimdi artık pilavın suyunu varsa et suyunu aktarabiliriz. Su kaynamaya başladığında hemen yıkanmış, süzülmüş bulgur, nar ekşisi ile kimyon, tuz ve karabiberi de tencereye ekleyelim.
Bu arada bir kenarda bekleyen didiklenmiş tavuklarımızı da katalım ve şöyle bir-iki kez karıştırıp, pişmeye bırakalım.
Baktınız ki, pilav suyunu çekiyor hemen altını kısıp, 5-6 dakika daha pişmesine izin verip, sonra da ateşten alın. Sakın ağzını açmayın ve en az 15-20 dakika pilavın dinlenip, demlenmesini bekleyin. Sonra kapağını açıp, bir tahta kaşıkla çok hafif ve dikkatli bir şekilde pilavı karıştırıp, alt üst edin. Yani havalandırın. Şimdi artık pilav servise hazırdır. Yanına eski usul beyaz ya da mor soğan, üzerine de kırmızı pul biber çok yakışacaktır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [9/35] Önceki 7 8 9 10 11 Sonraki