MALZEMELER
1 paket tagliatelle makarna
250 gr. taze parmesan veya eski kaşar peyniri
1 demet maydanoz
1 demet taze fesleğen veya 2 yemek kaşığı kuru fesleğen
5 diş sarmısak
1,5 tatlı kaşığı tane karabiber
½ su bardağı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle büyük bir tencereyi önümüze alalım, içine 7-8 bardak su koyalım. Kaynayan suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz atalım ve makarnalarımızı hiç kırmadan bu tuzlu suyun içine atıp, kaynamaya bırakalım. Makarnayı, İtalyanların dediği gibi ?al dente? yani dişe dokunur dirilikte, 7-8 dakika pişirin, pişince ocaktan indirin. Böylece makarnaların çok pişmeyip, bir paça diri kalması yemeğinizi daha lezzetli yapar.
Makarnalarımız pişerken biz bu arada fesleğenli sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Önce karabiberleri, sarmısakları biraz tuz ile havanda dövüyoruz. Daha sonra içine zeytinyağını ilave edip, biraz daha dövüyoruz ve derin bir kaba alıyoruz.
Bu arada taze fesleğenleri ve maydanozları ince ince kıyıyoruz. Karabiber ve sarmısak karışımının üstüne ilave ediyoruz. Eğer kuru fesleğen kullanıyorsanız fesleğeni karışıma doğrudan ilave edin. Sıra geldi peynirimize, parmesan peynirini veya eski kaşar peynirini, rendenin ince tarafından rendeleyerek sosa ekliyoruz ve hepsini iyice karıştıyoruz. Haşlanan makarnaları bir süzgeç yardımıyla süzüyoruz. Makarnamızı soğuk sudan geçirmiyoruz ve suyunu süzdükten sonra tekrar tencereye koyarak içine hazırladığımız fesleğen sosunu ilave ediyoruz. İki tahta kaşığın yardımıyla makarnaları ezmeden, sosla iyice karışmasını sağlamak için dikkatlice karıştırın.
Sıcak sıcak servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
300 gr ıspanak (dondurulmuş olabilir)
12 büyük domates
Tuz, karabiber
200 gr beyaz peynir
1 soğan
limon suyu
1 diş sarmısak
1 demet taze fesleğen
HAZIRLANIŞI
Dondurulmuş ıspanak kullanıyorsanız açılmasını bekleyin. Domatesi yıkayıp süzülmesini bekleyin. Üzerini bir kapak gibi kesin. Alt kısmın içini oyun. İçine tuz ve karabiber serpin. Ispanağın suyunu süzün. Kıyılmamış ise ince ince kıyın Peyniri bir çatalla ezin
Sarmısak ve soğanı soyun. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ezin. Fesleğeni yıkayıp suyunu süzün. Yapraklarını ayıklayıp yarısını kıyın. Bir kasede peynir,soğan, sarmısak, ıspanak ve kıyılmış fesleğeni karıştırın. Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın. Karışımı 1 saat buzdolabında bekletin.
Ispanaklı karışımı bir tatlı kaşığı ile oyduğunuz domateslerin içine doldurun.Üzerini kalan fesleğen yapraklan ile süsleyip servis yapın.
Öneri: Sebzeleri çiğ olarak hazmedemiyorsanız ıspanağı hafifçe kavurduktan sonra da domateslerin içine doldurabilirsiniz.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un
1 çay kaşığı tuz
Harcı içi;
1 demet taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
2 adet kırmızı biber (çuşka)
HAZIRLANIŞI
Biberi ılık suda bekletin.
1 paket yaş mayayı ılık suyun içerisinde eritin. Toz şeker, sıvıyağ , yoğurt, tuz ekleyip karıştırın.
Eğer tazesini kullanıyorsanız fesleğenleri yıkayıp, doğrayın. Kırmızı biberleri ince kıyıp, karıştırın.
Yavaş yavaş un ekleyerek, yumuşak bir hamur tutun. Hamuru, mayalanması için 30 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirin.
Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp, hamuru yayın. Hamuru kalıbın içinde de 30 dakika dinlendirip, 170° fırında 30 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
biber
kekik
et suyu
fesleğen
karabiber
150 gr fasulye
150 gr bezelye
1 adet domates
yarım diş sarmısak
1 çorba kaşığı süt
1 adet defne yaprağı
1.5 çay kaşığı zeytinyağ
75 gr makarna, haşlanmış
tuz
HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri ayıklayın, yıkayıp haşlayın. Bezelyeleri temizleyin, biber, kekik ve defne yaprağıyla kapalı bir kapta 5-6 dakika pişirin. Bu sırada doğranmış fesleğeni biber, yarım çay kaşığı yağ, peynir, tuz ve dövülmüş sarımsakla karıştırın. Domatesi sekize doğrayıp, makarnayla beraber bir dakika fasulye kabında ısıtın. Bir kaba koyun, kalan yağı karıştırarak ilave edinn ve hazırladığınız fesleğen kremasıyla tabağın ortasını süsleyip, servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
MALZEMESİ :
Domates
Salatalık
Marul
Yeşil Biber
100 gr makarna
Bir tutam fesleğen
Zeytinyağı
Limon
Tuz
HAZIRLANIŞI
Bildiğiniz mevsim salatasının ( domates, salatalık, marul, yeşil biber vs. gibi ) içerisine 100 gram burgu veya boru tipi az haşlanmış makarna ve bir tutam fesleğen, zeytinyağı, limon, tuz ilave edilir. Soğuk olarak servis yapılır.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »