MALZEMELER
½ kg taze fasülye
5 diş sarımsak
yarım limon
tuz
HAZIRLANIŞI
Fasülyeleri boydan ikiye ayırın. Bir tencerede su içinde haşlayın. Bölünmeyecek şekilde haşladıktan sonra su içinde soğumaya alın. Soğuduktan sonra dövülmüş sarımsaklar ve dilimlenmiş limonlarla karıştırın. Buzdolabında beklemeye alın, soğuyunca servis yapın.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye
Yarım cay bardağı sirke
Yarım limonun suyu
1 cay bardağı tahin
3 diş sarmısak,
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 çorba kasığı zeytinyağı
1 adet kırmızı biber,
5 adet zeytin,
tuz
HAZIRLANIŞI
Kuru fasulyeyi haşlayın. İçinden 1 su bardağı fasulyeyi ayırın. Kalanı ise, blendırdan geçirin. Ayırdığınız fasulyeleri sirkeli suda bekletin. Blendırdan geçirdiğiniz fasulyeyle yarım limonun suyu, tahin ve dövülmüş sarmısağı karıştırıp sos yapın.
1 su bardağı fasulyeyi servis tabağına alın. Soğanı doğrayıp, maydanozu ekleyin. Üste de sosu dökün. Zeytinyağı gezdirin. Kırmızı biberi dilimleyip, zeytinlerle birlikte salatanın üzerine koyun. Üzerine biraz daha sirke döküp servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
150 gr haşlanmış kuru fasulye
150 gr dondurulmuş barbunya
400 gr bal kabağı
3 adet orta boy soyulmuş ve küp küp doğranmış domates
100 gr pirinç
300 gr lahana
1,5 lt sebze suyu
1-2 tatlı kaşığı acı biber sosu
1 diş sarmısak
140 gr dondurulmuş mısır
400 gr tavuk eti (göğüs)
1/2 demek maydanoz (ince kıyılmış)
6 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Barbunyayı çözülmeden 30 dakika tuzlu suda haşlayın. Kuru fasulyeyi süzün ve kabağı ayıklayın. 1 cm büyüklüğünde küp küp kesin. Pirinci haşlayın ve lahanayı dörde bölün, ayıklayın ince şeritler halinde doğrayın. Domatesleri süzün. Suyunu sebze suyu, acı sos ve ezilmiş sarımsak ile kaynatın. Kabağı da ekleyin ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişerken 5.dakikada barbunyayı, lahanayı, kuru fasulyeyi ve 10.dakikasında da mısırı ekleyin. Pişmenin sonun gelirken domates, maydanoz ve pirinci ekleyin. Tavuk etlerini 2 cm.lik küpler şeklinde doğrayın ve kızgın sıvı yağda 10 dakika kadar kızartın. Kekik, tuz, kırmızı biber, karabiber ile tatlandırın ve türlüye katın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr Kuru Fasulye
280 gr Mısır
3 Havuç
1 Sap Kereviz
1 Soğan
1 Süs Biberi
2 Çorba Kaşığı Margarin
150 gr Sucuk
Bir Miktar Tabasco
Tuz
1 Çorba Kaşığı Kekik
2 Su Bardağı Et Suyu
1/2 Demet Maydanoz
Karabiber
Kırmızı Toz Biber
HAZIRLANIŞI
Kuru fasulye kullanıyorsanız 1 gece önceden suda bekletin veya düdüklü tencerede pişirin.
Havuç ve kerevizi yıkayıp ayıklayın. Havucu verev dilimler halinde, kerevizi ince şeritler halinde doğrayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Süs biberini yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince şeritler halinde doğrayın.
Margarini bir tencerede eritip soğanı kavurun. Havuç ve kerevizi ilave edip 2 dakika kadar pişirin.
Sucuğu ince dilimler halinde doğrayın. Sucuk, fasulye, mısır ve biberi tencereye ilave edin. Tabasco ve kekikle tatlandırın. Yemeğe et suyunu ekleyip kısık ateşte, tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kadar pişirin.
Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın. Türlüyü tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırıp maydanozla süsledikten sonra servis yapın. Dilerseniz türlüye kekik de ekleyebilirsiniz.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 Kg. Taze Fasülye
1 Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
100 gr. Pastırma
8-10 Milföy Hamuru
1 Yumurta Sarısı
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Fasülyeleri ayıklayıp yıkayın ve süzgece alın. Suyu süzülen fasülyeleri önce ikiye sonra dörde bölün. Üzerini örtecek kadar tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün.
Soğanı ince ince kıyın margarinle kavurun. Pastırmaları sebze tahtasında kıyarak kavrulan soğana ilave edip karıştırın. Haşlanmış fasülye, tuz, karabiber ilave edin. Malzemeleri bir müddet kavurun ve ateşten alın.
Milföy hamurunu tezgaha alın. Hamurun iki kenarını ortada 3 parmak yer kalacak şekilde 1 cm eninde kesin. Kestiğiniz hamurun alt ve üst parçalarını üst kısımda birbirine yapıştırın. Hamurun yan kısımlarını iki taraf da eşit olacak şekilde birer parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
Hamurun orta kısmını fasülyeli iç malzeme ile doldurun. Kenardaki şeritleri bir sağ bir sol olmak üzere üst kısımda kapatın. Bu işlemi hamur ve iç malzeme bitinceye kadar sürdürün.
Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 220 derece ısıtılmış fırında kabarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »