MALZEMELER
8 kişilik
1 kg ıspanak
1 çorba kaşığı yağ
3 adet orta boy piyaz doğranmış soğan
2 kahve fincanı un
12 su bardağı et suyu
½ çorba kaşığı tuz
az hindistancevizi rendesi
HAZIRLANIŞI
Ispanakların sadece yapraklarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra kaynar suda beş dakika haşlayıp süzdürün sonra iyice sıkın. Bir tencereye yağı koyup orta ateşte eritip soğanı ilave edin. 4-5 dakika karıştırarak kavurun ve ıspanağı ilave edin. 1-2 dakika daha kavurup unu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra tuzunu, hindistancevizini ve et suyunu ilave ederek ağır ateşte 45 dakika zaman zaman karıştırarak kaynatıp pişirin. Ateşten alıp bir süzgeçten veya püre makinasından geçirin.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
8 kişilik
250 gr kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı yağ
2 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı tuz
10 su bardağı et suyu
HAZIRLANIŞI
Soğanı temizleyin ve piyaz biçiminde doğrayın. Mercimeği yıkayın. Bir tencerede bir kaşık yağı eritin soğanı ilave edip orta ateşte 2 dakika kavurarak sarartın. Mercimeği ilave edin ve bir dakika karıştırdıktan sonra et suyunu ve tuzunu ekleyin. 30 dakika ağır ağır kaynatıp pişirdikten sonra ateşten alın. Mercimekleri suyu ile süzgeçten ya da püre makinasından tamamen geçirin. Başka bir tencereye 2 kaşık yağ koyun, eritin. Unu ilave ederek bir çırpma teli ile devamlı karıştırarak orta ateşte sarı bir renk alıncaya kadar 3-4 dakika kavurunuz. Süzdürülmüş sulu mercimeği ilave ederek ağır ağır iki dakika kaynatıp ateşten alın. Zar gibi doğranmış kızarmış ekmek ile servis edin.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kişi için
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı küçük doğranmış tavuk eti
2 çorba kaşığı krema
HAZIRLANIŞI
Küçük bir kapta tereyağı ile tavuk etini bir dakika kadar kavurun. Bir kişilik yumurta güvecine koyun. Üzerine kremayı koyup yumurtayı kırın. Küçük bir kabın içine sıcak su koyup güveci oturtun. Orta ateşli fırında 3 dakika pişirip, çıkarın.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg süt
125 gr margarin
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
1.5 su bardağı şeker
1 avuç çekilmiş fındık
3 çorba kaşığı pirinç unu
HAZIRLANIŞI
Fındık ve yağ haricindeki diğer malzemeyi bir tencerede, karıştırarak kaynatın. Ateşten aldıktan sonra yağ ve fındık ilave edip, bir tepsiye iki parmak kalınlığında dökün. Soğutup, buzlukta dondurun. Daha sonra dilimler halinde kesip, alüminyum folyolara sardıktan sonra servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg. süt
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Mikserde toz şeker, yumurta, un, vanilya, kakao ve yavaş yavaş süt ilave ederek çırpın.
Karışımı teflon tencereye koyup, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca karıştırmadan 2-3 dakika daha kaynatın. Kek kalıbına naylon serip, hazırladığınız karışımı dökün. Buzlukta 1 gece bekletin. Servis yaparken kalıbı ters çevirip naylonu çıkarın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »