MALZEMELER
500 gr. Az Çekilmiş Az Yağlı Koyun Eti Kıyması
150 gr. İç Çam Fıstığı
Tuz, Karabiber
5 - 6 Sivri Biber
HAZIRLANIŞI
Az çekilmiş koyun eti kıymasını tuzla yoğurun. İç çam fıstıklarını 3-4 parçaya bölerek kıymaya ekleyin ve yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şişlerin üzerine dizin.
Hazırladığınız şiş köfteleri kömür ateşinde pişirin. Biberleri de kömür ateşinde közleyerek pideye sarın. lsteğe göre köftelere pul biber ekerek servis yapın
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 su bardağına yakın su
1/2 çorba kaşığı tereyağ
1/2 demet dereotu
250 gr küçük kesilmiş mantar
1 su bardağı bezelye
soya sosu
1/2 demet taze soğan
karabiber
köri
çok az tuz
dolmalık fıstık (2 paket)
HAZIRLANIŞI
Tereyağını eritin, sonra soğan, dereotu, mantarları, dolmalık fıstığı ve bezelyeyi ilave ederek 5-10 dakika kadar kavurun. Daha sonra suyu ilave ederek yıkanmış pirinçleri, biraz soya sosu ve baharatları ekleyin. Su kaynayınca ateşi kısın ve 3 dakika daha ateşte tutun. Altını kapatıp fıstık mantarlı pilavınızı demlemeye bırakın.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 bardak süt
1.5 su bardağı su
yarım çay kaşığı tuz
bir bardak pirinç unu
1.5 su bardağı toz şeker
yarım kahve fıncanı nişasta
200 gr ayıklanmış tuzsuz Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Antep fıstığını üzerini kapatacak kadar suyla birlikte beş dakika kadar kaynatın.
Kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ılave edip, bir süre bekledikten sonra kabuklarını soyun. Havanda dövün. Diğer bir tencerede şekeri, sütü ve tuzu kaynatın. Başka bir kapta ise pirinç unu ve nişastayı biraz suda ezin. Elde ettiğiniz bulamacı azar azar sütün içine katın. Sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce fıstıkları muhallebiye karıştırın. Ateşten alıp, kaselere doldurun. Soğutup, servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 adet yumurta
2 bardak şeker
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr. margarin
2 yemek kaşığı yer fıstığı
HAZIRLANIŞI
6 yumurtayı tozşekerle iyice çırpın. İçine erimiş margarini atıp karıştırın. Fıstıkları mikserde un haline gelene kadar kıyın, tozşeker ve yumurta karışımına ilave edin. Kabartma tozu, vanilya ve unu da ilave edip çırpın. Bu karışımı yağlanmış fırın kabına koyun. 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.
Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Soğuyan keki ortadan enlemesine kesip içine önce krem şanti, sonra fıstık ezmesi sürün. Krem şantinin kalanını spatula yardımıyla kekin üzerine sürüp fıstıkla kaplayın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 demet semizotu
15 adet çeri domates
2 yemek kaşığı fıstık içi
1 yemek kaşığı dereotu
HAZIRLANIŞI
Semizotunu yıkayıp bol suyun içinde bekletin, yaprak kısımlarını tek tek kopartıp süzgeçte iyice suyunu süzdürün.
Fıstıkları teflon tavada sallayarak kahverengi olana kadar kavurun.
Salata tabağına semizotunu yerleştirip üzerine fıstıkları ve domatesleri serpiştirin. Dereotunu kıymadan irice üzerini süsleyin.
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün, salatayı bir kere karıştırıp servis yapın.
SOSUN TARİFİBir kapta sarmısak, zeytinyağı, sirke ve tuzu karıştırın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »