MALZEMELER
1 kg barbunya balığı
1/2 su bardağı beyaz şarap
1/2 su bardağı zeytinyağ
maydanoz
HAZIRLANIŞI
Barbunyaları yıkayın, tuzlayıp bir tepsiye dizin. Zeytinyağ, şarap ve maydanoz ilave edip üzerini alüminyum folyo ile örtün ve önceden ısıttığınız fınnda yanm saat kadar pişirin.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
150 gr kaşar peyniri rendesi
1 paket kalın çubuk makarna
2 çorba kaşığı un
250 gr margarin
1 yumurta sansı
650 gr süt
HAZIRLANIŞI
Makarnaları haşlayın. Margarini eritip, un ilave edin. Unun kokusu gidene dek pişirin, aldığı kadar süt katıp koyu muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Kaşar rendesinin bir kısmını ilave edin. Ateşten alınca yumurta sarısı ile çırpın. Makarnayı büyükçe bir tabağa boşaltıp, sosun yansı ile kanştırın. Üzerini kalan sos ve kaşar rendesi ile sıvayıp, önceden ısıttığınız kızgın fırına verin. Üzeri kızardığında, fırından alın, on dakika bekletip servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Kızartmak için;
Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Önce tatlının şerbetini hazırlayın. Toz şeker ve suyu kaynatın. Su kıvam kazanınca limon suyunu ekleyip, ateşten alın. Sonra tatlının hamurunu hazırlamaya geçin. Yumurtayı ve yoğurdu büyük bir kasede çırpın. Sıvıyağ ve karbonat katın. Yoğurarak yavaş yavaş un ekleyin. Boza kıvamından biraz daha koyu çok yumuşak bir hamur oluşturun. Yarım saat kadar dinlendirin. Sıvıyağı kızdırın. İster hamur torbasıyla isterse avucunuza alıp, baş parmağınızla işaret parmağınız arasından sıkarak lokmaları yapın ve kızgın yağa atın. Önlü arkalı kızartıp soğumuş olan şerbete bırakın. Ilık ılık servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
50 gr dolmalık fıstık
5-6 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
Yeteri kadar tuz
Terbiyesi için :
1 adet yumurta sarısı
Yarım limon
Üzeri için :
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Bir kapta margarini eritin. Dolmalık fıstıkları içerisine ilave ederek kavurun. Fıstıkları yakmadan başka bir kaba alın. Aynı yağda unu kavurun. Yavaş yavaş karıştırarak içerisine et suyunu ilave edin. Üzerine tuz dökün. Fıstıkları robottan geçirerek içerisine ilave edin ve bir süre kaynatın.
Bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. İçerisine çorbadan bir kepçe alıp ilave ederek ılındırın. Tencereye koyarak bir taşım kaynatın. Bir kapta tereyağını kırmızı biberle yakın. Çorbanın üzerinde gezdirin. Limon dilimi ile sıcak olarak servise sunun.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kahve fincanı esmer şeker
1 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı margarin
1 kahve fincanı fıstık ezmesi
2 yumurta akı
1-1/2 su bardağı un
1 çay bardağı yulaf
1 kahve fincanı Amerikan Pirinç kepeği
3/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı küçük yuvarlak çikolata
HAZIRLANIŞI
Fırını önceden 220 derece ısıtın. Esmer şeker, şeker, margarin, fıstık ezmesi ve yumurta akını geniş bir kaseye koyup mikser ile karıştırın. Başka bir kaseye un, yulaf, pirinç kepeği, kabartma tozu ve tuz ilave edip bunu şeker karışımına ekleyin. Çikolata parçalarını ilave edip kanştırın. Bu karışımdan 1 çay kaşığı dolusu parçalar alıp 5er cm ara ile fırın tepsisine dizin. 220 derece ısıtılmış fırında kurabiyeler üzerleri kızarana dek yaklaşık 8-12 dakika pişirin. Pişince fırın tepsisinden bekletmeden çıkarın ve soğumaya bırakın. Yaklaşık 30 adet kurabiye elde edilir.
4 Kişilik
Her servis 88 kalori, 2 gr. Protein, 5 gr. Yağ, 11 gr. Karbonhidrat, 1 gr. Lif, 1 miligram kolesterol, ve 82 miligram sodyum içerir.
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »