Fırında Salamlı Mısır (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 Kutu Mısır Konservesi (500 gr)
4-5 Dilim Salam
2 Diş Sarmısak
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı Tepeleme Un
2 Su Bardağı Süt
1/2 Kutu Krema
Üzerine Serpmek İçin Galeta Unu
Tuz, Karabiber, Muskat


HAZIRLANIŞI
Mısırları süzgece alıp suyunu süzün. Salamları uzunlamasına ince şeritler halinde doğrayın.
Derin bir tencerede tereyağını eritip dövülmüş sarmısağı 1-2 dak. çevirin. Unu ekleyip az kavurun. Karışıma sütü ilave edin ve pütür pütür olmaması için kuvvetle çırpın. Kaynamaya yakın kremayı ekleyin. Karışım kaynayınca tuz, karabiber ve muskatı ilave ederek ateşten indirin.
Yağlanmış fırın kabına hazırladığınız sütlü sosten bir miktar dökün. Üzerine mısırların yarısını yayıp salam dilimlerini yerleştirin. Salamların üzerine bir miktar sos döküp kalan mısırı yayın. Malzemenin üzerini sosla kaplayın.
En üste galeta unu serpip fındık büyüklüğünde tereyağı topları yerleştirin. Fırında pişirip üzerini ızgarada kızartın. Sıcak servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Fırında Sarmısaklı Domates (4 Kişilik)


MALZEMELER
4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği
4 adet iri domates
Yarım tatlı kaşığı kekik
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı esmer şeker
1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş)
Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak fırını ısıtın.
Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın. Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün.
Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın.
Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin. Ekmeklere, iyice dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz kadar sürün. Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun. Ilıkken servis yapın.
Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı domatesi servis yapmadan hemen önce pişirmelisiniz. Yoksa lezzetini kaybeder. Yemeğinizin daha güzel olması için italyan usulü sarımsakla tatlandırılmış kızartılmış ekmek kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Fırında Sarmısaklı Tavuk


MALZEMELER
4-6 adet tavuk göğsü veya kemiksiz but
1 su bardağı galeta unu (2 adet taze galeta ya da 3-4 adet tuzlu çubuk ama iyice çekilip un haline getirilecek)
100 gr tereyağı
4 diş sarmısak (iyice dövülmüş)
8-10 dal maydanoz (yaprakları çok incecik kıyılacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştıralım. Öte yandan bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları ekleyip 1-2 dakika kavurup, ocağı kapatalım.Yağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp, iyice karıştıralım.
Şimdi tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içine hafifçe sıvıyağla yağladığımız tepsiye dizelim. Fırını 175 dereceye ayarlayıp, 30 dakika kadar pişirelim.
Servise sunarken yanına patates kızartmasını garnitür olarak kullanabilirsiniz.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Fırında sebze


MALZEMELER
MALZEMELER :

1 kg kabak
1 kg patlıcan
1,5 kg patates
2 domates
3-4 adet yeşil biber
4-5 diş sarımsak
300 gr yoğurt
Tuz

HAZIRLANIŞI
Patlıcanlar halka halka doğranarak tuzlu suda yarım saat bekletilir. Kabaklar halka halka doğranır. Patatesler soyularak parmak şeklinde doğranır. Fırın tepsisinin yarısına alt kısmına patlıcanlar, patlıcanların üzerine kabaklar dizilir. Tepsinin kalan yarısına da tuzlanan patatesler dizilir.180 derecede yaırm saat pişirilir. Fırından çıkarmadan 5 dk. önce halka doğranmış domatesler ve biberler üzerine yerleştirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Fırında Sebzeli Balık


MALZEMELER
1 kg balık (kefal, levrek, kırlangıç)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy kereviz
2 demet demet taze soğan
2 demet dereotu
1 adet orta boy havuç
1 demet maydanoz
4 adet yumurta
2 adet sivri biber
4 dilim bayat ekmek
2 yemek kaşığı limon suyu
tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI
Balığı, az suda on dakika kadar haşlayıp soğuttuktan sonra derisini ve kılçıklarını ayıklayın, ezmeden küçük parçalara bölün. Kereviz, patates ve havucu rendeleyin. Soğan, dereotu, maydanoz ve sivribiberleri çok ince kıyıp, doğrayın. Bunu balıklar ile birlikte derince bir kapta, çok ezmeden bir kaşıkla karıştırın. Dört yumurtayı ayrı bir kapta çırpın. Ekmek dilimlerini tencerede kalan balık suyu ile ıslatıp, yumurtalar ve sıvıyağ ile birlikte karışıma ilave edin, payreks bir tabağa 4 cm yüksekliği aşmayacak şekilde yerleştirin. Üstüne galeta unu serpin,fırında hafif kızarıncaya dek pişirip, servis yapın.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [25/35] Önceki 23 24 25 26 27 Sonraki