MALZEMELER
1/2 Kg Pırasa
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
250 gr Kıyma
2 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Pırasayı ince ince kıyın. Bir yandan da 1 çorba kaşığı margarini tencerede eritin. İnce kıyılmış soğanı kavurun. Kıymayı ilave edin. Suyunu bırakıp, çekene kadar kavurmaya devam edin.
Tencereye pırasaları da ekleyin. Tuz ve karabiberini katın. Tencerenin kapağını kapayıp, kendi suyunda pişirin. Daha sonra pırasayı tepsiye yayın. 2 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı salçayı karıştırın. Pırasanın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında suyunu çekene dek pişirin. Tepsiyi fırından alıp, ılıtın. Ayrı bir kapta yumurta, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini çırpın. Pırasaya ekleyin. Tekrar fırına verin. Üzeri kızarana dek pişirin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 adet defne yaprağı
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
1 adet bütün somon filetoyu börek dilimi büyüklüğünde 6-7 parçalık porsiyonlara ayıralım.
Porsiyon şeklindeki somon balıklarını fırın tepsisinin içine yerleştirelim.
Üzerlerine tuz, karabiber ve sızma zeytinyağı serpiştirip, defne yapraklarını dizelim.
Fırında, 175°C?de, 18?20 dakika kadar pişirelim, sıcak olarak servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet orta boy portakal
12-15 adet soyulmuş veya dondurulmuş orta boy karides
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzerinin harcı için;
Yarım su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş taze ya da eski kaşar olabilir. Hatta tost kaşarı da olabilir)
2 adet bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay bardağı zeytinyağı (sızma olanını tercih ederim)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yemek malzemelerimizi hazırlayalım. Portakalın kabuklarını elma soyar gibi soyalım ve mümkün olduğunca çok ince ince doğrayalım. Öte yandan fırına dayanıklı ufak boy yani 25-30 cm çapında yuvarlak veya bu boyutlarda kare bir kabımızı hazır edelim. İçini 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağla yağlayıp, çok ince dilimlediğimiz portakalları fırın kabının altına yan yana dizelim. Üzerine balıkçıdan aldığınız ya da marketten aldığınız dondurulmuş karidesleri (buzlu buzlu yani donunu çözmeden koyabilirsiniz) yerleştirelim. Ama üzerine tuz ve karabiberini serpiştirerek lezzetlendirme işlemini de ihmal etmeyelim.
Şimdi gelelim üzerinin harcını hazırlamaya. Bayat ekmeklerin kabuklarını çıkaralım ve mümkünse bir robot veya blenderda iyice ufalanıncaya kadar çekelim. İçine rendelenmiş peynirimizi ve kırmızı toz biberi de ekleyerek hep beraber 1 dakika kadar yine çekelim. Böylece tüm malzemeler iyice birbirine karışmış olacaktır. Şimdi de bu ekmekli, peynirli karışımımızı kaşıkla karideslerin üzerine yayarak yerleştirelim. Artık en üste zeytinyağını, neredeyse damla damla akıtarak yemeğin tüm yüzeyini kaplayacak şekilde gezdirelim. Bu arada fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım ve yaklaşık 10-12 dakika hem karideslerin hem de yemeğimizin pişmesi için yeterli olacaktır. Fırından çıkaralım, severseniz çok ince kıyılmış maydanozu yemek sıcakken üzerine serpiştirelim. Sonra da büyük bir kaşıkla servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı süt
2 su bardağı portakal suyu
1,5 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Üzeri için;
2 yemek kaşığı esmer şeker
Süslemek için;
2 adet portakalın kabuğu
2 yemek kaşığı toz şeker
250 gr vanilyalı dondurma
HAZIRLANIŞI
Önce iyice yıkadığınız portakalların 2 tanesinin kabuğunu şerit şerit çıkarın. Sonra portakalların suyunu sıkın. Mısır nişastası ve toz şekeri tencereye alıp, karıştırın. Yavaş yavaş sütü ve portakal suyunu ekleyerek ocağı orta ateşte yakın. Kaynayıncaya dek sürekli karıştırın. Kaynayınca vanilyasını katıp, 5 dakika karıştırmadan ocakta tutun ve ateşten alın. Muhallebi soğuyuncaya dek bekleyin. Mikserle çırparak bir fırın kabına dökün (fırına dayanıklı kaseler de kullanabilirsiniz). Muhallebi koyduğunuz kabı başka bir tepsinin içine yerleştirin. Muhallebi hizasına dek su koyarak, 175 dereceye ayarladığınız fırında 40 dakika pişirin. Bu arada şerit şerit kestiğiniz portakal kabuklarını haşlayın. Suyunu süzerek küçük bir teflon tavaya alın. 2 yemek kaşığı toz şekerle birlikte karıştırarak kısık ateşte pişirin ve bir kenara alın. Pişen muhallebiyi fırından alıp, üzerine esmer şekeri serpin ve fırının ızgarasını açın. 5 dakika fırınlayarak ızgaranın şekeri yakmasını sağlayın. Tekrar fırından alarak hazırladığınız portakal kabuklu sosla üzerini süsleyin. Soğuyunca vanilyalı dondurmayla servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
700 gr küçük tike doğranmış et
6-7 adet arpacık soğanı
3 adet orta boy havuç
4 adet orta boy patates
1/2 kg bezelye
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
karabiber
tuz
1 yemek kaşığı un
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine; (küp küp doğradığınız) patatesleri, (dörde bölüp doğradığınız) havuçları, eti, sıvı yağı, arpacık soğanları (bütün olarak), karabiber ve (suda eritilmiş) domates salçasını karıştırın. Eğer bezelyeniz konserve ise en son karıştırın, değil ise bu karışımla birlikte onuda karıştırın. Sonra bir fırın poşetinin içine unu dökün ve poşetin ağzını kapatarak unun poşetin her yerine dağılacak şekilde çalkalayın. Yaptığınız karışıma biraz da tuz ekleyip poşete doldurun. ağzını bağlayın. poşetin içi hava dolduğundan ve buharının az da olsa dışarı çıkmasını istediğimizden dolayı bıçakla poşete 4-5 defa küçük delikler açıp 220 derece sıcaklıkta 45 dakika pişirin.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »