MALZEMELER
5 adet orta büyüklükte patates
2 adet büyük boy soğan
½ demet maydanoz
2 dilim tavuk göğsü
2 yemek kaşığı salça
rende kaşar peynir
pul biber
karabiber
tuz
zeytinyağ
HAZIRLANIŞI
Patatesleri dilimleyip, hafif kızartın. Teflon tavada soğanı ardından tavuk ve salçayı kavurun. Yuvarlak fırın kabına önce patatesleri ardından tavuk karışımını dökün. Biraz su ilave ederek üzerine kıyılmış maydanoz ve kaşar peynirle süsleyin. 200 derecede 20 dakika pişirin.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 ölçü pirinç
5-6 adet patates
1/2 kilo kültür mantarı
2-3 adet kuru soğan
Yağ, Tuz,
Baharat
Kaşar Peyniri
HAZIRLANIŞI
Mantar küçük küçük doğranıp, haşlanır. İçine baharat konur (kekik, tuz, karabiber vs...). Pirinç yıkanır ve içine ilave edilerek yağda kavrulur. Patatesler soyularak, içi oyulur. Oyulan yere hazırladığımız içten koyulur (dolma doldurur gibi). En üstüne kaşar peyniri rendelenip, fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine salçalı su yapılıp dökülür ve pişmeye bırakılır.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg patlıcan
1 adet yumurta
100 gr kaşar peyniri
100 gr beyaz peynir
50 gr margarin
1 tatlı kaşığı un
1/2 demet maydanoz
karabiber, tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları temizleyip, sapları ile birlikte haşlayın, süzün ve üstlerini çizip içlerini çıkarın. Çıkarttığınız içleri iyice ezdikten sonra, yumurta, karabiber, un, maydanoz, rendelenmiş peynir, tuz ve eritilmiş margarinle iyice kanştırın. Patlıcanların içlerini bu kanşımla doldurulduktan sonra bir tepsiye dizin ve fırına verin. Üstleri kızardığında servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr orta yağlı koyun kıyması
1 kg orta boy patlıcan
1 kg domates
2 soğan
4-5 adet yeşil biber
tuz, karabiber, kırmızı biber
1 çay bardağı sıvı yağ
2-3 diş sarmısak
HAZIRLANIŞI
1 adet soğanı ve sarmısakları rendeleyin. Buna kıymayı, tuzu karabiberi ve kırmızı biberi de ekleyin. Güzelce yoğurun, elde ettiğiniz köfte hamurunu 1 saat dolapta bekletin. Patlıcanları kalın halkalar halinde kesin ve acısının gitmesi icin tuzlu suda bekletin. Köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak 2 patlıcan halkasının arasına yerleştirin, ve bu islemi tüm malzemeye uygulayın. Eğer 5 patlıcan kullandıysanız arasında köfte olan 5 patlıcan elde edersiniz. Bu köfteli patlıcanların arasından malzemenin dağılmaması icin cöp şişler gecirin. Ve tepsiye yerleştirin. Domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın, buna doğranmış bir soganı da ekleyin ve patlıcanları üzerine dökün. Yesil biberleri de patlıcanların üzerine ilave edin. En son olarakta sıvıyağı tepsiye dökün ve 300 derecede 45 dakika pişirin ve bulgur pilavı ile servis yapın.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Kg Pazı veya Ispanak
1 Soğan
2 Yumurta
2 Su Bardağı Lor Peyniri
1/2 Su Bardağı Light süt
5 Çorba Kaşığı Galeta Unu
1/2 Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın. Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin. Pazıyı ekleyip tuz serpin ve orta ateşte devamlı karıştırarak diri kıvamda pişirin. Ilınmaya bırakın.
Fırını 80 dereceye ayarlayın.Peyniri yarım su bardağı sütle karıştırın. Çırpılmış yumurta, pazı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.
24 cm çapında kalıbı yağlı kağıtla döşeyin. Karışımı döküp üzerine galeta unu serpin. Fırına verip 1 saat pişirin. 10 dakika dinlendirip kalıptan çıkarın ve servis yapın.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »