Fırında Akdeniz Patlıcanı


MALZEMELER
4 adet uzun kemer patlıcan
1 diş sarmısak
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
5 adet orta boy domates
300 gr. mozeralla peyniri (veya dil peyniri)
1 çay kaşığ kekik
1 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle patlıcanları yıkayıp, kurulayalım. Kabuğunu soymadan uzunlamasına dilimleyelim, ama dilimleri sapından ayırmayın. Patlıcanları bir kaba yerleştirip, içine su ve tuz koyarak, acısının çıkması için 20 dakika bekletelim.
Başka bir tarafta sarmısağı ayıklayıp, incecik kıyalım. Kıymış olduğumuz sarmısakları 4 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu ve kekikle karıştıralım. Bu arada domatesleri ve peynirleri de ½ cm. kalınlığında dilimlere ayıralım.
Önümüze büyük bir fırın kabı ya da fırın tepsisini alalım ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice yağlayalım. Dilimlediğimiz patlıcanları bol suda çalkalayalım ve hafifçe sıkarak suyunu süzdürelim. Dilimleri açık olacak şekilde fırın kabımıza dizerek yerleştirelim. Kesmiş olduğumuz domates dilimlerini boşluklara yerleştirip, tuz ve karabiberle yemeğimizi tatlandıralım.
Hazırladığımız zeytinyağlı sosu patlıcanların üzerine gezdirip, en son olarak da peynir dilimlerini yerleştirelim. Önceden 175 dereceye ayarlayıp, ısıtmış olduğumuz fırının orta gözünde 25-30 dakika ve peynirler eriyene kadar yemeğimizi pişirelim.
Yemeğimizi sıcak olarak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Fırında Baharatlı Bıdırcın


MALZEMELER
2 Adet Bıldırcın
90 gr Risotto Pirinci
40 gr Balkabağı
Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Tavuksuyu
Taze Kekik
Acısso
Maydanoz,Fesleğen,Sarımsak


HAZIRLANIŞI
Bıldırcınlara zeytinyağı, taze kekik, acısso, tuz ve karabiber sürün. Fırına sürün. 200 derecede 10 dak pişirin. Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyaz şarap, tavuk suyu ile haşlayın. Balkabağı ekleyin. 5 dakikada pilav haline getirin. Bıldırcınları düz tabaklara alarak risotto ile birlikte servis yapın.
Az yağlı ve lezzetli bir kuş türü olan bıldırcın, tam bir kış meyvası balkabağı ile yapılmış risotto ile birleşince şık, doyurucu ve sağlıklı bir yemek çıkıyor ortaya.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Fırında Beğendili Tavuk


MALZEMELER
1 kilo kuşbaşı doğranmış beyaz etli tavuk
1 demet yeşil soğan
3 adet yeşil biber
3 kaşık margarin
4 adet patlıcan
1 kaşık un
2 su bardağı süt
150 gram kaşar

HAZIRLANIŞI
1 kaşık margarin tencereye konur. İri doğranmış yeşil soğan, yeşil biber hafifçe çevrilir. Tavuklar da içine atılır ve harlı ateşte 10 dakika kadar çevrilir. Bu arada tavuklar su bıraktığı için tencerenin kapağı kapanmaz ve tavukların suyunu çekmesi sağlanır. Diğer tarafta patlıcanlar ya fırın tepsisinde veya ateş üzerinde közlenir. Öte yandan bir tencerede yağ eritilir. Bir kaşık un yağa ilave edilip unun topak topak olmaması için kısık ateşte yavaş yavaş çevrilir. Üzerine 2 su bardağı un ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Közlenen patlıcanlar bu sosun içine atılır ve çevirmeye devam edilir. Beğendi koyulaşınca tencerenin altı kapatılır. Kenarları yüksek bir payreks kaba tavuklar döşenir. Üzerine ılık olarak veya soğutulmuş beğendi ilave edilir. En üste rendelenmiş kaşar serpilerek 180 derecede kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Fırında Beşamel Soslu Kabak (6 Kişilik)


MALZEMELER
1 Kg Kabak
200 gr Yağsız Kıyma
1 Adet Soğan
3 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Domates
2 Diş Sarmısak
3 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber
Beşamel Sos Malzemesi
1 Kahve Fincanı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.5 Su Bardağı Süt
1 Kahve Fincanı Kaşar Peyniri Rendesi
Tuz


HAZIRLANIŞI
Soğanları ince doğrayın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin.
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde soğrayın. İnce kıyılmış sarmısaklarla birlikte kıymaya ilave edin. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Kabakları temizleyip dörde bölün. Kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Haşlanmış kabakları fırın kabına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın.
Başka bir kapta tereyağını eritip unu kavurun. Sütü azar azar ilave edip karıştırarak pişirin. Tuzunu ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Sosu kıymalı harcın üzerine boşaltın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar 15-20 dak. Pişirin. Dereotuyla süsleyip sıcak servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Fırında Beşamel Soslu Tavuk


MALZEMELER
750 gr tavuk eti (göğüs)
750 gr havuç
750 gr patates
750 gr bezelye
beşamel sos için malzeme :
1 litre süt
1,5 çorba kaşığı köri (baharat)
1 su bardağı un
150 gr margarin
karabiber
tuz
200 gr kaşar peynir

HAZIRLANIŞI
Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu haşlayıp didikleyin, bezelye konserve ise haşlanmasına gerek yok. Bu malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin.
beşamel sosun yapılışı :
Tencereye yağı koyun unuda ilave edip kavurun, sütü yavaş yavaş ilave edin karıştırarak top olmasını önleyin. Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştın 5 dakika bu şekilde pişirin. Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün. Bir tepsiye karıştırıp yayın. Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [15/35] Önceki 13 14 15 16 17 Sonraki