Fırın Makarna


MALZEMELER
½ paket 2 numara makarna
½ kalıp beyaz peynir
200 gr rendelenmiş taze kaşar
½ paket margarin
2 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Makarna kaynar suda 20 dakika kadar bütün olarak, hiç kırılmadan haşlanır. Makarnanın yapışmaması için kaynama suyuna 1-2 damla sıvı yağ damlatılır. Haşlanan makarna bir kevgire alınır, süzülüp üzerine soğuk su dökülür. Diğer tarafta beyaz peynir bir çatalla ezilir ve rendelenmiş kaşar, çırpılmış iki yumurta, hafifçe eritilmiş margarin karıştırılır. Bu karışımın içine makarna da ilave edilip, iyice karıştırılıp payreks bir kaba dökülür. Üzerine taze kaşar rendelenir ve 170 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık bir saat kadar pişirilir.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Fırın Mücveri (2 Kişilik) (150 Kalori)


MALZEMELER
2 Adet Kabak
2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri
1 Adet Yumurta
2 Silme Çorba Kaşığı Un
4-5 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Rendelenmiş kabağa peynir rendesi, un, yumurta, dereotu, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı, önceden sıvıyağ ile yağlanmış ısıya dayanıklı cam bir kaba dökün.
230 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Not: Fırın mücveri dilerseniz yoğurtla da sunabilirsiniz.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Fırın Patates


MALZEMELER
250 gr yağsız kıyma
1 kg patates
250 gr kaşar
yeşil biber
domates
soğan
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Kıymayı soğan, yeşil biber, tuz ve karabiberle kavurun. Püre halindeki patatesi elinizde yuvarlayıp, ortasını çukurlaştırın. Çukurlaştırdığınız yere, önceden kavurduğunuz kıymayı koyup, kapatın. Topları, yağlı bir tepsiye dizip üzerine kaşar rendesi serpin ve kızgın fınna verin.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Fırın Sütlaç


MALZEMELER
1/4 kahve fincanı pirinç unu
1/4 kahve fincanı nişasta
1 kahve fıncanı pirinç
1 su bardağı şeker
8 bardak süt
2.5 bardak su
1 gr damla sakızı
1 kahve kaşığı tuz
1 çay kasığı vanilya

HAZIRLANIŞI
Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra bir büyük bardak suyla birlikte yumuşayana dek pişirin. Yedi bardak sütü, tuzu ve dövülmüş çam sakızını ocakta kaynatıp içine pirinci ilave edin. Priç ununu ve nişastayı kalan sütle ezin. Elde ettiğiniz harcı tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak süte katıp, on dakika kaynatın. Şekerini ekleyin. Karıştırıp, koyulaşana dek pişirdikten sonra sütlacı ısıya dayanıklı kaselere doldurun. Kaseleri içinde su bulunan bir tepsiye oturtup, üstleri kızarana dek pişirin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Fırın Sütlaç


MALZEMELER
1 kahve fincanı pirinç
1 bardak su
8 bardak süt
1 bardak şeker
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
Pirinçleri yıkayın. Suyla kısık ateşte açılmasını sağlayın. Sütü ve şekeri içine atın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak, 50 dakika pişirin. Altını kapatıp, vanilyasını atın. Toprak kaplara paylaştırın. Fırında 20 dakika kadar üzerinin kızarmasını bekleyin.

Püf Noktası
Bütün sütlü tatlıların vanilyası, ateşten alınınca konur. Böylece sıcağın etkisiyle vanilya kokusu uçup gitmez.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [14/35] Önceki 12 13 14 15 16 Sonraki