MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
½ su bardağı süt
300 gr minik doğranmış sütsüz çikolata
2 tatlı kaşığı portakal likörü
14 bardak fındık(iri kıyılmış)
14 bardak ceviz(iri kıyılmış)
14 bardak antep fıstığı
2-3 çorba kaşığı kavrulmuş badem(kıyılmış)
4 adet kayısı şekerlemesi veya kurusu(ufak ufak doğranmış)
2 adet incir şekerlemesi veya kurusu(ufak ufak doğranmış)
HAZIRLANIŞI
26*8cm lik bir kalıba alüminyum folyo yayın.Yağı, sütü,çikolata parçalarını ve likörü ufak bir tencereye alın.Kısık ateşte, çikolata eriyi karışım yumuşak bir kıvam olana dek karıştırın. Daha sonra bir karıştırma kalıbına alın. Karışıma fındık fıstıkları ve meyvaları ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kalıba dökün. Bıçakla üstünü düzeltin. 2 saat kadar buzdolabında tutun. Nugatı kalıptan çıkartın. İnce ince dilimleyerek servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Kek Hamuru İçin;
3 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
1 ufak paket hazır çiğ krema (125 ml?lik paketlerde)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İkinci Kat İçin;
175 gr margarin
1 su bardağı tozşeker
6 yemek kaşığı süt
1 su bardağı fındık (kavrulmuş ve iri çekilmiş)
HAZIRLANIŞI
İlk olarak kek hamuru için verilen malzemeyi, bir yoğurma kabında elle yoğuralım. İçini yumuşamış margarinle yağladığımız, orta boy, yuvarlak bir kalıba hamuru dökerek yerleştirelim. En az 10 dakika önceden ısıttığımız, 175 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirelim. Kek pişerken bir tarafta teflon olmayan orta boy bir tavada ikinci katın yapımına başlayalım.
Önce tavada margarini eritelim, içine tozşekeri katalım, karıştıra karıştıra ateşte pişirelim. Şeker eriyince, dövülmüş fındığı katalım ve 5 dakika kadar birlikte pişirelim, sonra da ocaktan alalım. Şimdi de sütü bu fındıklı karışımın içine döküp karıştıralım. Fırından çıkardığımız pastanın üzerine bu karışımı düzgünce yayalım.
Pastayı tekrar fırına koyup, aynı derecede 15 dakika daha pişirelim. Fırından alıp, soğuk olarak dilimleyip, servis yapalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağından biraz az fındık
100 gram tereyağı (veya margarin)
4/5 su bardağı toz şeker
1 çorbakaşığı zeytinyağı
4 çorbakaşığı brandy
5-6 çorbakaşığı süt
Bir paket maya
1 adet limon
un
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Yarım çaykaşığı tozşekerle fındıkları karıştırın. Diğer bir kapta, kalan tozşekerle yumurtaları çırpın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini veya tereyağını eritin. Rendelenmiş limon kabuğu, 200 gr mayayla birlikle elenmiş unu, fındıkları, zeytinyağını, brandyi ve sütü ekleyip yeniden karıştırın. 24 cm.lik bir kek kalıbını yağlayıp, una bulayın ve hazırlanmış karışımı ters yüz edin. Turtayı, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.
Çıkardıktan sonra pudra şekeri ve irice kıyılmış fındıklarla süsleyerek servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr. tereyağı
3 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 su bardak ince çekilmiş fındık
HAZIRLANIŞI
Tereyağını geniş ve derin bir tencerede eritin.
Unu ilave edip, sürekli karıştırarak iyice sarı kahverengi oluncaya kadar kavurun. Helva önce katılaşır, kavrulmaya devam edince sulanır. İşte tam bu sırada, toz şekeri 1 su bardağı su ile ıslatıp, tenceredeki una ekleyin. Şekeri yedirinceye kadar iyice karıştırın. Ortalama 10-15 dakika sonra ocağı söndürdükten sonra dövülmüş fındığı veya cevizi ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alın, kaşıkla sıcakken şekil vererek servis tabağına yerleştirin.
Ilık olarak servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 oda ısısında margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
2 kahve fincanı dövülmüş fındık
12 kahve fincanı un
HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta margarin pudra şekeri dövülmüş fındık iyice karıştırılır içerisine un ilave edilir. Karışımdan ufak parçalar elde yuvarlanır ve toplar haline getirilir ve tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırına konulur ve 20 dakika pişirilir.
Not: Penpeleşmesi beklenmemelidir.
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »