Fındık Ezmeli Tart


MALZEMELER
125 gr. margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
12 yemek kaşığı un
1 tutam tuz

Üstü için:
1 su bardağı fındık
3 yemek kaşığı fındık ezmesi

HAZIRLANIŞI
Margarin, yoğurt, yumurta, tuz ve sütü karıştırın. Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru 20 dakika bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir beze yapıp kurabiye kalıbıyla yıldız şekli verin.
Hamuru tart kalıbına kenarlarından yükselterek yayın. Yüksek kısımlara fındıkları batırarak dizin. Yıldız kurabiyeleri de üstüne koyup 180 derecelik fırında 15 dakika tartı pişirin. Tartın üstüne fındık ezmesi sürüp 5 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Fındık Fıstıklı Patates Püresi


MALZEMELER
1 kg pürelik patates
tuz
50 gr karışık fındık, fıstık
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 lt süt
Taze çekilmiş biber
Taze ekilmiş hindistan cevizi
2 yemek kaşığı frenk soğanı
25 gr margarin


HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup, küçük parçalar halinde kesin. Bir tencereye tuz koyun, patatesleri de ilave edip 20 dakika pişirin. Fındık, fıstık karışımını iri parçalar halinde dövün ve, kuru tavada biraz kavurun. Patatesleri süzün, püre haline getirin ve püreye zeytinyağı ve süt ilave ederek iyice karıştırın. İçine biber, tuz, hindistan cevizi ve frenk soğanı, kavrulmus fıstıkların yarısını ilave edip, tekrar karıştırın. Püreyi alçak kenarlı bir tabağa koyup, üst kısmını düzgün bir hale getirin, geri kalan fıstık karışımı ile süsleyin. Eritilmiş olan margarini pürenin üzerine gezdirerek döktükten sonra, püreyi fırınınızın gril kısmından 10 cm aşağısına koyun. Püreniz biraz renklenince fırından çıkartın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Fındıklı Baklava


MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak)

Yufkaları açmak için;
1 paket buğday nişastası
1 su bardağı un

İç harcı için;
3 su bardağı dövülmüş fındık

Üzeri için;
250 gr. margarin

Şerbet için;
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Derin bir yoğurma kabının içine yoğurt, yumurta ve sıvıyağı ekleyin. Bir elinizle harcı karıştırırken diğer elinizle de yavaş yavaş unu eklemeye başlayın. Bu arada unun üzerine kabartma tozunu ve tuzu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve hamur artık elinize yapışmayacak kıvamı alıncaya dek iyice haskıllanıp (sıkıca yoğurmak anlamında yöresel bir terim) yoğurun.
Hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak bir kenarda dinlenmeye bırakın. Yarım saate yakın dinlenen hamuru, 15 adet bezeye ayrın ve bezeleri elle yuvarlayarak bir kenarda yine yarım saat dinlendirmeye bırakın.
Bu arada yufkaları açacağınız tezgah ya da hamur tahtasının üzerine 3-4 çay kaşığı kadar nişastalı unlu karışımdan serpiştirin.
Üzerine bir tek bezeyi koyarak oklavayla incecik açın.
Bu şekilde tek tek açtığınız yufkaları sofra bezlerinin üzerine yerleştirerek yufkaların iyice kurumasını sağlayın.
Baklava yapacağınız tepsiyi önünüze alın, dibini hafifçe yumuşamış katı yağla yağlayın ve 1 yufkayı serin. Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar dövülmüş ceviz veya fındık içini serpiştirip, bütün yufkaları aynı şekilde, aralarına harcını yayarak üst üste yerleştirin.
Keskin bir bıçakla baklavayı çaprazlamasına dilimleyin.
Margarini bir tavada eritin ama hafifçe yağ yanacak kıvama gelince hemen altını söndürün. Bu çok kızgın yağı dilimlediğiniz baklavaların üzerine gezdirin.
Yağı dökülen baklavayı 175 dereceye ayarlanmış fırında, üzeri sarı kahverengi oluncaya kadar en az 40-45 dakika pişirin.
Bu arada şerbet için suyu ve şekeri bir tencereye pişmeye bırakın.
Şerbet kaynayıp, iyice katılaşıp, kıvama gelince altını kapatıp, ılınmaya bırakın.
Fırından çıkan baklava da ılınınca ılık şerbeti üzerine gezdirip, en az 1 saat tatlısını çekmesini bekleyin. Sonra da servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Fındıklı brownie


MALZEMELER
1 su bardağı un
4 yumurta
1/4 paket margarin
½ su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
1 bardak doğranmış çikolata
1/2 bardak doğranmış fındık (öğütülmüş değil)
2 kaşık su

HAZIRLANIŞI
Dikdörtgen kek kalıbına alüminyum folyo serin. Çikolata su ve margarini orta boy tencerede çok kısık ateşte eriyene kadar karıştırın. Malzemeler iyice eriyip birbirine karışınca şekeri ilave edin. Ateşten indirin.karışıma vanilya, yumurta, unu ekleyin. Hamur haline gelene kadar karıştırın. Fındıkları ekleyin. Kek kalıbına koyun.180 derecede üzeri sertleşene dek pişirin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Fındıklı Çıtır Kabak


MALZEMELER
6 dilim balkabağı
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Üzeri için;
1 su bardağı kavrulmuş fındık

HAZIRLANIŞI
Kabuklarını soyduğunuz kabakları dilimleyin. Geniş bir teflon tencereye yerleştirin. Suyunu koyup, kabakların üzerine toz şeker serpin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Kabaklar yumuşayınca ocaktan alın. Ilıtıp, üzerine kavrulmuş dövülmüş fındık serperek servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [11/35] Önceki 9 10 11 12 13 Sonraki