MALZEMELER
1 kg patates
5-6 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Önce patateslerin üzerini iyice yıkıyoruz. Sonra dörde bölüp, bir tencerenin içine yerleştirip, üzerine çıkacak kadar su ekleyip, haşlanmaya bırakıyoruz. Tabii ki siz kendi bildiğiniz usulle de haşlayabilirsiniz. Sonra patatesleri soyup, tavla zarı gibi ya da biraz daha büyük küp küp doğrayabilirsiniz.
Bu arada kuru soğanları soyup, ortadan tam ikiye bölün. Sonra da bir kesme tahtası üzerinde incecik yarım halkalar halinde doğrayın. Soğanları derin bir kaseye alıp, üzerine tuz, kuru nane ve limon suyunu ekleyip, elinizle biraz yoğurur gibi ovalayıp, eskilerin deyimiyle soğanları öldürün.
Sonra bu ezilmiş soğanları doğranmış patateslerin üzerine ilave edip, karıştırın.
Şimdi de hazırladığımız sosu salatanın üzerine gezdirip, hafifçe karıştırın.
Patates salatası servise hazırdır.
SOSUN TARİFİSıra sosumuzu hazırlamaya geldi. Bunun için bir kasede zeytinyağı, limon suyu, mayonez, hardal ve tuzla beraber pul biberi de iyice çırparak karıştırın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 demet roka
Yarım su bardağı dolusu, küp yani küçük kuşbaşı doğranmış taze kaşar peyniri
5-6 dilim yine küp doğranmış salam
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle rokaları kalınca doğrayıp bir salata kasesine yerleştirelim.
Şimdi bir değişiklik yapacağız ve iri çekilmiş cevizleri ufak bir teflon tavada 2 dakika kadar karıştırarak kavuracağız. Ama sıcak olarak tutacağız.
Şimdi gelelim salatanın son şeklini vermeye. Zaten salata kasesine rokaları iri doğrayıp yerleştirmiştik. Üzerine küp doğranmış peynir ve salamları da serpiştiriyoruz. Sonra da o güzel sosumuzu salatanın en üstünden aktarıyoruz. En son aşamada ise sıcak sıcak kavurduğumuz cevizleri salatanın üzerine serpiştirip, servise sunuyoruz.
SOSUN TARİFİBir taraftan da derin bir kase içinde tüm sos malzemelerimizi birlikte iyice çırpacağız.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
20 kişilik
1 adet rulo katlı hamur (400 gr)
toz şeker
tarçın
un
HAZIRLANIŞI
Rulo hamurunu ikiye bölün. Birini 2 mm inceliğinde açın. Üzerine bolca tozşeker ve tarçın serpin. Hamurun uzun kenarlarından birisinden başlayarak ortasına gelinceye kadar rulo şeklinde sarın. Karşı kenarda da aynı işlemi yapın. İki taraftanda rulo yapılmış hamuru ters çevirip 0.5 cm kalınlığında dilimlere bölün. Kestiğiniz hamuru fırın tepsisine yan yatırıp dizin. Buzdolabında 25 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece de yaklaşık 25 dakika pişirin.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 küçük bonfile
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
4 adet mantar
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 adet küçük pide
2 çorba kaşığı domates sosu
Birkaç dal maydanoz
HAZIRLANIŞI
Bonfileleri et tokmağıyla döverek inceltin. Soğan ve mantarları kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Tereyağının yarısını eritin. Soğan ve mantarları yağda sote edin. Soğumaya bırakın.
Daha sonra, bu harcı bonfilenin içine koyup sarın. Şişe sırasıyla et, dilimlenmiş domates ve biberi dizin. Fırın ızgarasında pişirin. Artan tereyağını tavada eritin. Pideyi alıp, altını ve üstünü kızartın.
Servis tabağına yerleştirin. Üzerine etleri sıralayın. En üste domates sosu dökün. Maydanozla süsleyip servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 bardak kavrulmuş kıyma
2 adet havuç
2 bardak kokulu pirinç
1 yemek kaşığı margarin
1 adet kabak
2 adet pırasa
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı sirke
2 yemek kaşığı nar ekşisi veya soya sosu
HAZIRLANIŞI
Havucun birini rendeleyin. Diğerini ince ince doğrayın. Pırasaları ve kabağı uzunlamasına kesin. Az sıvıyağda veya buharda pişirip bekletin.
Küçük bir tencereye su koyup tuz ve sirke ilave edin. Su kaynayınca içine yumurtaları kırın. 1 dakika sonra çatalla yumurtaları karıştırıp pişmesini bekleyin. Pilava koymak için suyunu süzüp bekletin.
Tencereye bol tuzlu su koyun, kaynayınca pirinçleri atın. 7-8 dakika haşlayıp suyunu süzün, bekletin. Kavrulmuş kıymayı tencereye koyup üzerine rendelenmiş havuçları ilave edin. Tuzunu ve karabiberini atıp karıştırın. Haşlanmış pirinçleri ve sotelenmiş sebzeleri karıştırın. Yumurtaları da atıp 4-5 dakika birlikte pişirdikten sonra soya sosunu ilave edin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »