MALZEMELER
1,5 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1,5 kilo dana biftek (1,8 cm kalınlığında)
MARİNE SOS İÇİN:
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
6 yemek kaşığı Soya yağı
3 baş ince doğranmış sanmsak
1-1/2 çay kaşığı tuz
1-1/2 çay kaşığı toz karabiber
1-1/2 çay kaşığı kimyon
1-1/2 çay kaşığı soğan tozu
HAZIRLANIŞI
Hazırladığınız marine sosu bifteğin üzerine dökün. Bir gece veya 4 saat süre ile buzdolabında arada sırada çevirerek bekletin. Sonra sostan çıkarın. Izgara üzerine koyarak ara sıra çevirerek ve üzerine sos sürerek yaklaşık 10-12 dakika veya iyice pişene kadar pişirin. Ufak parçalar veya ince şeritler halinde kesin ve haşlanmış Amerikan Pirinci üzerine koyarak servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr. dana şinitzel (8 parça)
4 adet soğan
2 yemek kaşığı margarin
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı soya sosu
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Etleri uzun uzun parmak şeklinde doğrayın. Soğanları ayıklayın. Dört parçaya bölün. Yağda etlerle birlikte kavurun. Kesillmiş kırmızı ve yeşil biberleri de içine atın.
Kavurmaya devam edin. Soğanlar kızarınca, soya sosunu ve karabiberini atıp, servis tabağına alın. Sıcak sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 su bardağı Fanta
3,5 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Mikserde yumurtayı şekerle birlikte çırpın. Erimiş margarin, Fanta, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip 10 dakika çırpın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp üstüne ceviz içi serpiştirin. 175 derecelik fırında 35 dakika pişirip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı yulaf ezmesi
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
125 gr kuru meyve karışımı (kayısı, incir, üzum)
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 tatlı kaşığı pekmez
4 tatlı kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI
Kuru meyveleri küçük küçük doğrayın. Yulaf, Hindistan cevizi ve kuru meyveleri karıştırın. Yağ, pekmez ve şekeri bir tavada ısıtın, şekerin erimesini sağlayın. Tüm malzemeyi birleştirip kaşıkla karıştırın.
Fırını 180 derecede ısıtın. 1,5 litrelik dikdörtgen fırın kabını yağlı kağıt ile kaplayın. Yulaflı malzemeyi bastırarak kabın içine döşeyin. 25 dakika fırında pişirin. Soğumasını bekleyip dilimleyin. Servise sunun.
Not: İstediginiz kase ile de şekillendirebilirsiniz.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz
Ayrıca;
5-6 dilim somon füme ya da
150-200 gr. ince dilimlenmiş somon füme
Üzeri İçin;
Yarım demet dereotu (çok ince kıyılmış)
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
Varsa yarım demet taze nane (çok ince kıyılmış)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle pirinci yıkayıp, üzerine 2 bardak su ekleyerek bir tencereye koyalım ve ateşin üzerine oturtalım. Üzerine tuz ve sirkesini de ilave edip, 10 dakika kadar haşlayıp, süzelim. Sonra soğuk suyla karıştırıp, tekrar süzelim. Böylece pirinçler daha dirileşip, birbirine yapışmaz.
Öte yandan somon fümeleri kuşbaşı et formunda doğrayıp, pirinçle karıştıralım. Sonra da hazırladığımız sosu pirinçli karışımın üzerine gezdirelim. En son aşamada ise çok ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve varsa taze naneyi de salatanın içine katalım. Çok hafifçe karıştırıp, soğuk olarak servise sunalım.
SOSUN TARİFİSosu hazırlamak için ufak bir kasenin içinde hardal, sirke, zeytinyağı, tuz, karabiber ve toz şekeri iyice karıştıralım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »