Ekşili Pazı


MALZEMELER
250 gr. kıyma
1 demet pazı
1 bardak bulgur
2 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı margarin
2 adet domates
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Yıkanmış pazıları, kaynayan suya batırıp çıkarın. Saplarını kesin, yaprakların suyunu sıkın.
Bulgur ve pirinci 1 bardak suyla ıslatıp bekletin. Üzerine kıyma, küçük doğranmış domates, tuzla ovulmuş soğan, karabiber, pul biber, salça ve margarin ekleyin. Karıştırarak dolma içini hazırlayın.
Pazı yapraklarını, parlak kısımları tezgaha gelecek şekilde serin. Her yaprağa dolma içinden koyup, iki ucunu içe katlayarak sarın.
Pazı saplarını tencerenin içine yerleştirin. Dolmaları üstüne dizin. 2 limonun suyunu 1 çay bardağı su ile karıştırıp dolmaların üstüne dökün. 25 dakika pişirip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ekşili Pırasa (5 Kişilik)


MALZEMELER
1 Kg Pırasa
4 Adet Soğan
4 Adet Domates
½ Su Bardağı Zeytinyağı
½ Demet Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Su


HAZIRLANIŞI
Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım. Her parçayı ince ince kıyalım. Kaynar suya atalım. 15 dakika haşlayalım.
Başka bir tencereye soğanları halka halka doğrayalım. Yarım su bardağı zeytinyağında pembeleştirelim. Fındık büyüklüğünde doğradığımız domatesleri, salçayı ve tuzu soğanlara ilave edelim.
Pırasaları haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmeden soğan ve domateslere ekleyelim. Son olarak tencereye 1 çay bardağı su ilave edelim. 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim. Ateşten indirirken üzerine limon suyu dökelim. Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra servis yapalım.
Not: Pırasa da soğan benzeri bir sebze olduğu için pek çok kişi, pırasa yemeklerine soğan koymaz. Ancak ekşili pırasa yemeğinin özelliği, çok bol soğanlı ve bol domatesli olmasıdır.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Ekşili Pırasa Çorbası


MALZEMELER
1 Adet Pırasa
3 Adet Taze Fasulye
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 Adet Kereviz
2 Adet Yumurta Sarısı
1,5 Kase Yoğurt
Yeteri kadar tuz, su
1,5 Yemek Kaşığı Un
1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı
Yarım limon
Üzeri için :
1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber


HAZIRLANIŞI
İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.
Ayrı bir yerde yoğurt, un, yumurta sarısını çırpın. 2 yemek kaşığı çorba suyundan içine ilave edin. Kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Limonu ilave edin. 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın. Üzerine kırmızı biberle kızdırılmış yağı dökerek servise sunun.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Ekşili Sebze Çorbası (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Adet Kereviz
1 Çay Bardağı Bezelye
1 Çorba Kaşığı Un
5 Su Bardağı Etsuyu
3 Diş Sarmısak
1 Adet Limonun Suyu
1 Çay Kaşığı Nane
Tuz


HAZIRLANIŞI
Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın. Üzerine 1 çorba kaşığı margarini koyup kavurun.
Patates, havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayın. 1 çay bardağı bezelyeyle birlikte tencereye koyun. Üzerine unu ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın. Et suyunu ekleyin. Tuzu da katıp sebzeler yumuşayana dek pişirin.
Bu arada limon suyu, dövülmüş sarmısak ve naneyi karıştırın. Çorbaya ilave edip tencereyi ocaktan alın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Ekşili Taraklık Tavası


MALZEMELER
1 kg. kuzu pirzolası (taraklık yerinden)
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy ayva
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz karabiber
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi ya da
½ limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
5 su bardağı sıcak su veya et suyu

HAZIRLANIŞI
Tencerede veya yüksek kenarlı yayvan bir tavada tereyağını erittikten sonra pirzolaların her iki tarafını çevirerek kızartın. Soğanların kabuklarını soyduktan sonra ufak ufak doğrayarak etlerin üzerine ilave edin ve pembeleşinceye kadar çevirin. Salçayı da az suda sulandırarak ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Ayvayı yıkayıp, kabuklarını soymadan 2 santim kalınlığında dilimleyin; çekirdekli kısımlarını kesip attıktan sonra dilimleri, etlerin içine sıcak et suyu veya sıcak su ile birlikte ilave edin.
Etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Etler kemiklerinden ayrılacak hale gelince tuz, karabiber, toz şekeri ekleyerek karıştırın. Ateşi kapatmadan önce nar ekşisini de (veya limon suyunu) katıp, bir kez karıştırdıktan sonra, bir taşım kaynatıp, tencereyi ocaktan alın.
Servis tabağına yemeğin suyundan biraz dökün. Üzerine pirzolaları ve ayvaları arzunuza göre yerleştirin. Sonra yeniden suyundan gezdirerek sofraya getirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [7/41] Önceki 5 6 7 8 9 Sonraki