MALZEMELER
3 adet orta boy domates (tavla zarı doğranmış)
2 adet orta boy salatalık (tavla zarı doğranmış)
5 yemek kaşığı taze fesleğen (ince kıyılmış) (yoksa 1 yemek kaşığı toz fesleğen)
1 adet limonun suyu
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, çekilmiş karabiber
HAZIRLANIŞI
Yukarıda yazılı tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabının içine boşaltalım.
Kepekli veya çavdar ekmeklerini tost makinasında kızartalım.
Her birinin üzerine salatayı paylaştıralım ve şiş kebapların kenarlarına dizip, servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 Şeftali
1 Paket Etimek
1 Su Bardağı Şeftali Suyu
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Muhallebi için:4 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşiğı Un
2 Çorba Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
Sos için:3 Şeftali
2 Yemek Kaşiğı Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1 Çorba Kaşığı Likör (nane likörü hariç)
HAZIRLANIŞI
Şeftalilerin kabuklarıni soyup küp şeklinde doğrayın. Etimekleri cam bir tepsiye dizin. Şeftali suyu, su ve şekeri kaynatıp ekmeklerin üzerine dökün ve şeftalileri yerleştirin.
Muhallebi malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp hindistancevizi ilave edip karıştırın. Etimeklerin üzerine döküp soğumaya bırakın.
Sosu hazırlamak için; şeftalileri püre haline getirip pudra şekeri ilave ederek 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra likör ilave edin.
Ekmekleri servis tabağına alıp şeftali sosu eşliğinde servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 Soğan
1 Kahve Fincanı Margarin
1 Demet Taze Soğan
1 Somun Bayat Ekmek
1 lt Et Suyu
Tuz, Karabiber, Kekik
HAZIRLANIŞI
Soğanların kabuklarını soyup ince halkalar halinde doğrayın. Soğanları daha kolay doğramak için büyük marketlerde satılan soğan doğrayıcılarını da kullanabilirsiniz.
Dilerseniz büyük miktar soğan kullanılan yemek tariflerinde, yine büyük marketlerin derin dondurulmuş ürün reyonlarında bulabileceğiniz hazır küp doğranmış soğanlardan da yararlanabilirsiniz. Büyük bir tencerede margarini eritip soğan halkalarını hafifçe kavurun.
Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar veya şeritler halinde doğrayın. Ekmeği ince dilimler halinde doğrayın.
Et suyunu kaynatıp bir miktar karabiber ve kekik ilave edin. Evde hazır tavuk suyunuz yoksa, bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın.
Ekmek dilimlerini daha önce ısıtılmış 4 servis tabağına paylaştırın. Tabakları ısıtmak için fırını 150 dereceye ayarlayıp 1-2 dakika fırında bekletin. Daha önce halkalar ve şeritler halinde doğradığınız taze soğanları üzerine serpin. Çorbayı tabaklara paylaştırın.
Üzerine soğan halkalarını ekleyip hemen servis yapın.
Öneri: Dilerseniz çorbayı farklı ekmek çeşitIeriyle de hazırlayabilirsiniz.
Örneğin köy ekmeği veya kepekli ekmek çorbaya uygun seçeneklerdir.
Ayrıca çorbayı farklı baharatlarla tatlandırmayı deneyebilirsiniz. Önerimiz kimyon, nane veya hintcevizi.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 Dilim Tost Ekmeği
4 Adet Antrikot
4 Dilim Çedar Peyniri
1/2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Kase İnce Kıyılmış Dereotu
HAZIRLANIŞI
Öncelikle mantarları yıkayıp,15 dakika limonlu suda bekletin.Dört parçaya kesip teflon tavaya koyun.Üzerine bir tutam tuz serpin.
Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra tavaya yarım çorba kaşığı tereyağı ve ince kıyılmış 1 kase dereotunu ekleyin.Birkaç dakika daha pişirin.
Başka bir tavada antikotları kısık ateşte kendi yağıyla kızartın.Antrikotlar kızardıktan sonra tavada kalan etin yağına ekmekleri batırın.Daha sonra ekmeklerin üzerine antrikot ,mantar sote ve en üste de çedar peynirini koyun.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin,servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı hafif haşlanmış nohut
1 çay bardağı hafif haşlanmış fasulye
2 yemek kaşığı salça
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı et suyu veya 3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
8-10 diş sarmısak
2 adet limon suyu veya kibrit kutusu büyüklüğünde ekşi pestil
Yeterince tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kuru kekik
HAZIRLANIŞI
Bir yemek kaşığı yağda ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun, sararınca üzerine salça, kavrulmuş kıyma ve 6 bardak su veya 6 bardak etsuyu ilave edin. Su kaynayınca mercimek, bulgur, nohut, kuru fasulye, tuz ve karabiberi ekleyin. Eğer varsa önceden ıslatılmış ekşi pestil, yoksa limon suyu katın. Piştikten sonra ateşten indirmeye yakın dövülmüş sarmısak ilave edin. Kızdırılmış tereyağına katılan kekik, kırmızı biber karışımını çorbanın üzerine gezdirerek servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »