Etli Pırasa Dolması (4 Kişilik)


MALZEMELER
½ Kg Yağlı Koyun Kıyması
1 Kg Pırasa
2-3 Çorba Kaşığı Pirinç
2 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber


HAZIRLANIŞI
Öncelikle, yağlı koyun kıymasını içine rendelediğimiz veya küçük küçük doğradığımız kuru soğanı katalım. Biraz yoğurduktan sonra ince ince doğradığımız maydanozu, tuz karabiber ve tarçını ilave edelim. Karıştırdıktan sonra 2-3 çorba kaşığı kadar pirinci de ekleyelim. Malzemeyi iyice karıştıralım.
Ayrı bir yerde, yıkadığımız pırasanın beyaz yerlerinden yaprak boyunda kesip sıcak suda haşlayalım. Daha sonra pırasayı zedelemeden iç lısmından bir iki kat çıkartalım. Sağlam olan üst kısmın içine hazırladığımız kıyamalı harcı dolduralım.
Pırasa dolmalarını düzenli aralıklarla tencereye dizelim. Arzu ederseniz et suyu ile orta ateşte pişirelim.

Kategori: Dolmalar.

Yukarı Git »

Etli Pirinç Pilavı (6 Kişilik)


MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2.5 çorba kaşığı tuz
2 4/5 su bardağı tavuk ya da et suyu
6.5 çorba kaşığı margarin
3 orta boy soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
2 su bardağı sıcak su


HAZIRLANIŞI
Pirinci pilav için hazırlayın. Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak olarak bir kenarda saklayın.
Bir tencereye margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edip, sık sık arıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin. Eti katıp, yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha, etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
Tuz ve biberini ekleyin. 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Ateşi kısın. Ağır ateşte, 10 dakika daha, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Etler pişme suyunu çekince sıcak et suyunu katıp, bir taşım kaynatın. Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin. Yaklaşık 18-20 dakika, ağır ateşte, pirinç et-suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
Etli pilavı demlendirdikten sonra önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Etli Polenta


MALZEMELER
Polenta keki için;
8 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağı
Yarım yemek kaşığı tuz
Yarım kg. mısır unu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Et Sosu İçin;
250 gr. minik kuşbaşı kuzu veya dana eti (karides de olabilir)
1 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranacak)
1 yemek kaşığı tereyağı veya 3 yemek kaşığı sıvıyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Önce su, sıvıyağı ve tuzu bir tencereye koyarak, ateşin üzerine oturtalım. Su kaynamaya başlayınca, suyun tam ortasından ve suya bir karış mesafeden mısır ununu yavaş yavaş ekleyelim. Bu arada da sürekli karıştırmaya devam edelim. Yaklaşık 10 dakika sonra helva kıvamına gelen karışımı zeytinyağı ile yağlanmış orta boy bir fırın tepsisine iki parmak yüksekliğinde yerleştirelim. Kekin üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber ve 4-5 yemek kaşığı sıvıyağı gezdirip, 175 dereceye ayarlanmış orta ısılı fırında 15 dakika kadar pişirip alalım. Öte yandan, et sote için tavada kızan yağın içinde soğanları 2-3 dakika kadar karıştırıp, kavuralım. İçine etleri ekleyip, yine karıştırarak 7-8 dakika kavurmaya devam edelim. Üzerine 1 su bardağı su ekleyerek, etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tuz ve karabiberini atıp, ocaktan alalım. Soğuyan polenta kekinden, bir su bardağının ağzıyla yuvarlak parçalar çıkaralım. Bir servis tabağına bu halka keklerimizi yerleştirip, üzerine de birer yemek kaşığı dolusu et sotelerimizi koyalım. Servise sunalım. Et yerine yağda kızarmış karidesleri de yerleştirebilirsiniz, bu da çok yakışır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Etli Şakşuka


MALZEMELER
1/2 kg az yağlı kuzu kuşbaşı et
6-7 adet dolmalık biber
2 adet acı sivri biber
2-3 orta boy domates
2 orta boy kuru soğan
kibrit kutusu kadar margarin
tuz, karabiber
4-5 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Önce kuzu eti suyunu çekince, yemeklik doğradığınız kuru soğanı ilave edip, biraz kavurun. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip, etler yumuşayana kadar pişirin. Dolma biberleri yıkayıp boyuna olarak dörde bölün. Domatesleri yemeklik doğrayın. Arzuya göre acı biberleri de doğrayın. Hepsini, tuz ve karabiberini ilave edip, pişirin. İneceğine yakın içine yumurtaları kırıp, kapağını kapatın. Yumurtalar pişince servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Etli Şalgam Dolması (6 Kişilik)


MALZEMELER
Soğan 2 orta boy 150 gram
Maydanoz 1/2 demet 30 gram
Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
Salça 1 yemek kaşığı 10 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Nane 2 yemek kaşığı 2.6 gram
Su 2 su bardağı 400 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Şalgam 6 orta boy 1 kg


HAZIRLANIŞI
Sebzeleri yıka. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Maydanozu yıka, ayıkla, ince ince kıy. Pirinci yıka, süz. Soğan, maydanoz, pirinç, kıyma, salça, 1 tatlı kaşığı tuz, baharat, nane, 1/4 su bardağı su ve yağ ile iyice karıştır.
Şalgamların kabuğunu soy, içlerini kenar kalınlığı 3-4 milimetre kalacak şekilde oy ve hazırlanan içle doldur. Tencereye, açık kısımları üste gelecek şekilde diz.
Kalan suyu ve tuzu koy. Şalgam ve pirinçler yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir.
Notlar Şalgam yetişen yörelerde yapılır. Kış yemeklerindendir. Pirinç yerine bulgur veya pirinç-bulgur karışık olarak da kullanılır. Kıyma yerine bazen kavurma konur. Kıyma veya kavurma yerine haşlanmış mercimekle de yapılır. Bu durumda yemeğin yağ içeriği azalacağından biraz yağ eklenir. Sarmısaklı yoğurtla yenir. 1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 201 cal
Sodyum 865 mg Protein 9.1 g
A Vitamini 421 iu Yağ 10.6 g
Tiamin 0.11 mg Karbonhidrat 17.4 g
Riboflavin 0.16 mg Kalsiyum 64 mg
Niasin 2.44 mg Demir 1.92 mg
C Vitamini 22 mg Fosfor 113 mg
Çinko 2 mg
Kolesterol 29mg

Kategori: Dolmalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [38/41] Önceki 36 37 38 39 40 Sonraki