Etimekli Bezelye Salatası (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 patlıcan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 kabak
1 havuç
1 çorba kaşığı mayonez
2 su bardağı sarmısaklı yoğurt
8 etimek


HAZIRLANIŞI
Patlıcan, havuç ve kabakların kabuklarını temízleyip, yıkayın. Sebzeleri ufak ufak doğrayıp, kızartın.
Mayonez ve sarmısaklı yoğurdu iyice karıştırın.Kızarmış sebzeleri bir kaba aiıp mayonezli yoğurt karışımını ilave edin. Etimekleri ufaladıktan sonra bu karışıma ekleyin ve karıştırın. Bekletmeden servis yapın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Etimekli Pasta


MALZEMELER
1 paket etimek

şerbeti için:
1 su bardağı su
2 çorbakaşığı şeker

kreması için:
1 kg süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya


HAZIRLANIŞI
Etimeği yapılacak olan tepsiye dizin. Ayrı bir tencerede suyu ve şekeri kaynatın. Kaynatılan şerbet ılınınca etimeklerin üzerine dökün. Başka bir tencerede sütü, unu ve şekeri karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyin. Kaynadığı zaman da ocaktan alın. Biraz soğuyunca hazırlanan kremalı etimeğin üzerine boşaltın ve isteğe göre krem şantiyle üstünü süsleyin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Etimekli Sebze Salatası


MALZEMELER
2 adet kabak
2 adet patates
2 paket Etimek
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 bağ taze soğan
2 su bardağı yoğurt (sarımsaklı)
2 yemek kaşığı mayonez
Yeteri kadar tuz
Kızartmak için sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Kabakları kazıyın, yıkayın. Küp küp doğrayıp tuzlayın. Patatesleri yıkayıp soyarak küp küp doğrayın. Servis yapacağınız zaman kızartın. Etimekleri de küp küp doğrayın. İçerisine ayıklamış olduğunuz maydanoz, dereotu ve taze soğanları ince ince kıyarak ilave edin.
Üzerine sarmısaklı yoğurt ile mayonezi karıştırıp ilave edin. Tüm malzemeleri beraber karıştırıp servis tabağına alarak servise sunun.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Etli Anadolu Tiridi


MALZEMELER
500 gr. kuzu kuşbaşı
6 dilim ekmek
3 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI
Eti yıkayıp tencereye koyun. 3 bardak su, karabiber ve tuz koyun. Tereyağı ilave edip et yumuşayana kadar pişirin.
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Maydanoz ilave edip karıştırın.
Ekmek dilimlerini küçük parçalara bölüp servis tabağına yayın. Üstüne soğan ve eti suyuyla birlikte koyun. Maydanozla süsleyip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Etli Baklalı Enginar (6 Kişilik)


MALZEMELER
1/2 kg. taze iç bakla
4 adet enginar
400 gr. parça kuzu eti
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı un
1 adet orta boy soğan
6-7 adet taze soğan
1/2 demet dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Şeker


HAZIRLANIŞI
Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin.
Zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin. Yıkanmış kuzu etini ve 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin. Et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.Baklayı, küçük doğranmış taze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın.
Çanak şeklindeki enginarları tencereye dizin. Üzerlerine etli baklayı koyun. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın, kapağını kapatın.
Etli baklalı enginarı önce harlı, sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [32/41] Önceki 30 31 32 33 34 Sonraki