MALZEMELER
1,5 kg. koyun budu
150 gr. kuyruk yağı (kıvırcıktan)
1 böbrek
Bir miktar karaciğer
Tuz
Toz karabiber
Kekik
HAZIRLANIŞI
Koyun budunu temizleyin, kemiğini çıkartın veya bu işlemi kasabınıza yaptırın. Dışının yağını ve zarını ayıklayın, küçük kuşbaşı parçalar halinde doğrayın. Kuyruk yağını fındık büyüklüğünde, tencerenin içine doğrayın, orta ateşte kıtır kıtır kızarıp, yağını bırakıncaya kadar pişirin. Etleri ilave edin, suyunu verip çektikten sonra, arada bir tahta kaşıkla karıştırarak hafif ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Etler biraz kavrulunca ufak parçalar halinde kesilmiş böbreği de ekleyin, ineceğine yakın gene ufak parçalar halinde kesilmiş olan ciğeri ilave edip pişirin.
Kavurma pişip ateşten alınmadan hemen önce tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. isterseniz üzerine kekik de ekebilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg. kemikli iri parça koyun veya kuzu eti (en iyisi omurga)
2 adet iri boy kuru soğan
3 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı margarin
1 demet ince kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede, etin rengi iyice pembeleşinceye kadar yağda çevirin. İnce doğranmış soğanı ilave ederek kavurun, salça ilave ederek bir iki çevirin. Etleri örtünceye kadar sıcak su ekleyerek iyice pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 kg nuar
6 adet tostluk kaşar peyniri dilimi
1/2 demet maydanoz
2 orta boy kuru soğan
tuz
karabiber
biraz un
HAZIRLANIŞI
1/2 kg nuar etini ince dilimler kesilip şnitzel tarzında dövülür. Et dilimlerinin üzerine tuz ve karabiber ekilir. Maydanoz ve soğan birlikte
incecik kıyılarak et dilimlerinin üzerine yayılır. Kaşar peyniri et dilimlerini kaplayacak şekilde yerleştirilir. Et dilimleri rulo yapılarak tutması için yarım kürdan rulonun ortasına takılır. Etler teflon tavada iyice kızartılır ve kızardıktan sonra üzerine su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Etler piştikten sonra tavadan bir tabağa alınır. Tavadaki sosa
biraz un eklenerek sosun hafif koyulaşması sağlanır ve etler tekrar tavadaki sosun içine konulur. Etler 5 dakika daha bu sosla birlikte piştikten sonra servis yapılır.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1,5 kilo dana veya kuzu kuşbaşı
2 adet domates
2 diş sarımsak
2 baş soğan
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 Adet armut (yada istediğiniz mevsim meyvası)
1 Paket etimek
Şurup için
1,5 su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
2 Su bardağı su
Krema için
1,5 su bardağı tozşeker
1 Yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı nişasta
2,5 Su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Derin bir tencerede şurup malzemelerini karıştırıp kaynatın ve soğumaya bırakın,
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »