Erzincan Piyazı


MALZEMELER
2 adet salatalık
2 adet domates
2 adet yeşilbiber
100 gr beyaz peynir
100 gr çökelek
½ demet dereotu
½ demet maydanoz
4 dal reyhan
½ çay kaşığı kırmızıbiber
3/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşaığı tuz

HAZIRLANIŞI
Salatalık, biber ve domatesi küçük doğrayın. Dereotu, reyhan ve maydanozu kıyın, iyice karıştırın. Çökeleği çok az sulandırın. Peyniri küçük parçalara ayırın. Salataya ilave ederek üzerine tuz, zeytinyağı ve kırmızıbiber gezdirdikten sonra servis yapın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Erzurum Çorbası


MALZEMELER
200 gr. kıyma
1 bardak dövme (aşurelik buğday)
1 bardak erişte
1 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Dövmeyi geceden ıslatın.
Kıymayı, karabiber ve tuzla yoğurup, nohuttan daha büyük köfteler yapın. Köfteleri una bulayın. Dövmelerin suyunu döküp, tekrar su koyup pişirin. Yumurtayı unla çırpıp, yoğurt ekleyerek karıştırın. Ocağın altını açmadan, hazırladığınız karışımı hızlı bir şekilde dövmeye ekleyin. Ocağın altını açarak bu kez de karıştırarak pişirin. Hazırladığınız köfteleri ve erişteleri ekleyip, 20 dakika kaynatın. Çorbanın kıvamını kontrol edin, suyu az gelirse sıcak su eklemelisiniz. Üzerine reyhan atıp, margarinde kızdırdığınız pul biberi çorbanın üzerine gezdirin ve servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Erzurum Kıyması


MALZEMELER
500 gr kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
3 adet kuru soğan
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Önce kuru soğanları yemeklik doğrayın. Derin bir tavada tereyağını eritin ve soğanları 5 dakika kadar çevirin. Ondan sonra kıymayı katın. Kıymayı da 5 dakika kadar karıştırdıktan sonra suyunu, tuzunu ve karabiberini koyun. Kıyma pişince(sulu olacak) iyice çırptığınız yumurtaları karıştırın. 5 dakika daha ocakta tuttuktan sonra, ateşten alın. Sahurda sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Eskimo


MALZEMELER
1 limon
şeker

HAZIRLANIŞI
Limonun suyunu bir bardağa sıkın ve tatlanması için az şeker ekleyin. Bardağı buzluğunuza koyun ve 5-6 saat bekleyin. İşte size mükemmel bir eskimo.

Kategori: İçki - İçecekler.

Yukarı Git »

Esmer Turta


MALZEMELER
20-25 adet savayer bisküvi
4 su bardağı süt
6-7 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
4-5 yemek kaşığı kakao
Üzeri için :
Yarım paket toz çikolata sosu
1.5 su bardağı süt
Ara malzemesi:
1 çay bardağı file Antep fıstığı
100 gr bitter çikolata
1 yumurta akı
Yarım fincan şeker
10 damla limon
Süslemek için: Yarım fincan toz kakao


HAZIRLANIŞI
Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin. Ağzını streç film ile kapatın. 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Servis tabağına ters çevirin. Çikolata sosu pişirip üzerine gezdirin. Yumurta akını, şekeri ve limonu kar haline gelene kadar çırpın. 150 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Beze hamurlarını pastanın üzerine şekilli koyun. Toz kakaoyu üzerine serpip servise sunun.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [30/41] Önceki 28 29 30 31 32 Sonraki