Ekmek Karıştırması


MALZEMELER
2 kişilik

1 adet bayat ekmek
1 baş soğan
125 gr margarin
Yoğurt
Tuz
karabiber
nane
kekik

HAZIRLANIŞI
Bayatlamış olan ekmek dilimlere ayrılır ve su ile çok hafif nemlendirilir ve beş dakika bekletilir. Çok hafif nemlenmiş olan ekmek küçük küpler halinde doğranır(ekmeklerin ıslak olmamasına sadece nemli olmasına dikkat etmek gerekir).
Ekmekler hazırlandıktan sonra yemeklik olarak doğranmış olan soğan 125 gr margarinde sotelenir. Soğanlar pembeleşirken ekmek ilave edilir ve yağı tümüyle çekene kadar hafif ateşte iyice kızarana kadar karıştırılır. Bu sırada tuz, karabiber, nane ve kekik ilave edilir. Nar gibi kızaran ekmek, yoğurt veya ayranla servis edilir.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Ekmek köftesi


MALZEMELER
1 bayat ekmek içi (ufalanmış)
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 su bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı kaşar
1 rendelenmiş soğan
1 çay bardağı mısır unu (galeta unu)
Bir demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Ufalanmış ekmekleri derin bir kaba koyun. Üzerine yumurta, soğan, maydanoz, peynir, yoğurt, un ve baharatları koyun ve yoğurun. 15 dakika dinlendirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlatın. Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır sıcak servis yapılır.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Ekmek Kurabiyesi


MALZEMELER
Kek malzemesi :
4 Dilim Ekmek
1 Adet Yumurta
1/2 Çay Fincanı Süt
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Pudra Şekeri
1 Çay Fincanı İnce Kıyılmış Çam Fıstığı


HAZIRLANIŞI
Ekmeklerin kabuklarını çıkarın. 2,5 cm eninde şeritler halinde kesin. Yumurtayı çırpın.
Süt, tuz ve şeker katın. Ekmekleri önce bu karışıma daha sonra da çam fıstığına bulayın.
Daha önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirdikten sonra servise sunun.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Ekmek Suflesi


MALZEMELER
4 adet soğan
1 demet maydanoz
1 su bardağı süt
3.5 çorba kaşığı tereyağ
12 dilim ufak bayat ekmek
250 gr taze çiftlik mantarı
1 kahve kaşığı pul kırmızı biber
2 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz

HAZIRLANIŞI
Ekmeklerin her iki tarafı hafif sararıncaya dek, teflon tavada kızartın. Mantarları ince kıyıp, derince bir tavada az yağda kavurun. Halka şeklinde doğradığınız soğanı ilave edip, karıştırın buna bir miktar tuz katın.
Bir kaşık tereyağı ile bir kalıbı yağlayıp, içine bu kanşımı boşaltın ve ince ince doğradığınız maydanozu serpin, üzerine ekmekleri dizip kapatın. Artan tereyağı minik parçalar halinde üzerine koyun. Süt ile çırptığınız yumurtaları bir su bardağı kaşar peyniri rendesi ile birlikte ekmeklerin üzerine serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, kızgın fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp, folyoyu çıkarın ve üzerine kalan bir bardak kaşar peyniri rendesini serpip tekrar fırında 5-10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Ekmek Tiritli, Nohutlu Balık Portekiz


MALZEMELER
5-6 parça fileto olarak çıkarılmış kılıç balığı
(aslında dil, levrek, lüfer, mezgit gibi bol beyaz etli bütün balıklar bu yemek için uygundur)
3 adet orta boy kuru soğan (soğanlar ortadan ikiye bölünmüş ve incecik halkalar şeklinde doğranmış)
7-8 diş sarmısak (ince ince doğranmış)
3 adet orta boy domates (tavla zarı formunda küp küp doğranmış)
veya 10-12 adet kiraz domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
10-15 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış olabilir)
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 su bardağı su
Varsa yarım su bardağı beyaz şarap
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Ayrıca: 7-8 dilim çavdar veya kepekli ekmek (halk arasında esmer ekmek de denilen cinsten ama orta kalınlıkta dilimlenecek)

HAZIRLANIŞI
Önce kılçıkları, orta kemikleri tamamen çıkarılarak yarım el kadar parçalara ayrılmış yani fileto edilmiş balıkları yıkayıp, süzdürelim.

Diğer yanda geniş ama kenarları çok yüksek olmayan bir tencereye zeytinyağını koyup, kızgınlaşmaya başladığı anda sarmısakları atalım. 1 dakika kadar kavurarak sarmısağın kokusunun yağa sinmesini sağlayalım. Hemen halka doğranmış soğanları ekleyip, ara sıra karıştırarak 2 dakika kadar kavuralım. Yıkanmış süzülmüş balıkları yan yana tencereye yerleştirip, kiraz ya da küp doğranmış domatesleri üzerine yerleştirelim. Yaklaşık 2-3 dakika sonra da siyah zeytin, haşlanmış nohutları ekleyelim. Şimdi de sıra geldi baharatlara. Tuz, karabiber, kırmızı toz biberi yemeğin üzerine serpiştirelim. Son aşamada ise suyunu, limon suyunu ve varsa beyaz şarabı da ilave edelim. Artık tencerenin kabağını kapatıp, orta ısılı ateşin üzerinde pişmeye bırakalım.

Balığı çok pişmiş isterseniz 30 dakika, ama "ben orta karar severim" derseniz 20-25 dakika yeterli olacaktır. Ocağın altını söndürüp, yemeği dinlenmeye bırakalım. Bu arada geniş ama kenarları da yüksekçe bir servis tabağının içine ekmek dilimlerini yan yana dizelim. Üzerine tıpkı bizim Türkiş Tirit gibi balıklı tirit yemeğini sıcak sıcak boşaltalım. Artık servise sunabilirsiniz, afiyet olsun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [3/41] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki