MALZEMELER
250 gr. Margarin
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Adet Limon Rendesi
1 Kahve Fincanı Şeker
3 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Vanilya
İçi İçin: 15 Adet Kırmızı Ve Olgun Erik
Üzerine: Pudra Şekeri
HAZIRLANIŞI
3 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu düz bir zemine eleyerek alın.Ortasını havuz şeklinde açın.İçine 250 gr.oda sıcaklığında bırakılmış ve küp küp kesilmiş margarin,1 çorba kaşığı yoğurt,1 adet limonun rendesi,1 kahve fincanı şeker ve 1 çay kaşığı vanilyayı koyun.Malzemeleri birbiriyle iyice karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan erik büyüklüğünde parçalar koparıp,avucunuzun içinde açın.15 adet eriğin çekirdeklerini çıkarın.Elinizde şekillendirdiğiniz hamurla eriklerin üzerini iyice kaplayın.Tüm kurabiyeleri bir tepsiye yerleştirerek 150 derecelik fırında 25 dk pişirin. Fırından çıkardıktan sonra (dilerseniz) üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
8 adet kuru erik
2 çay bardağı diyet süt
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı diyet şeker
HAZIRLANIŞI
Erikleri 2 saat suda bekletin. Bir bardak suyla iyice pişirin.
Yağsız diyet sütü nişasta ile çırpın. Küçük bir tencerede karıştırarak, iyice pişirin. Ocağı kapatın. Şekeri atıp, karıştırın.
4 adet erik ile muhallebiyi mikserde çırpın. Kaseye boşaltın. Kalan eriklerle süsleyin. Dolapta soğutun.
Servis yaparken narla da süsleyebilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Pilav için:
2 su bardağı Amerikan pirinci
Badem (kabukları soyulmuş)
½ çay bardağı Antep fıstığı
½ çay bardağı dolmalık fıstık
½ çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tarçın
1 tutam yeni bahar
Tuz
3 su bardağı su
Erik için:
½ kg kuru siyah erik
1 çay bardağı toz şeker (arzuya göre fazla veya az)
½ çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Hamur için 1 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Un
Tuz
HAZIRLANIŞI
Erikleri yıkayıp tencerede veya düdüklü tencerede pişirelim, suyunu çekip pişince, 1 çay bardağı toz şeker, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 kaşık tereyağı koyup biraz daha kaynatalım. Ocaktan alalım. Soğuyunca çekirdeklerini çıkaralım.
Pilav için zeytinyağını koyup, pirinci kavuralım, 3 su bardağı su ve tuzunu ilave edelim. Suyunu çekince bir kaşık tereyağı koyup pilavımızın altını kapatalım. Zeytinyağında hafif pembeleştirdigimiz badem ve fıstıkları da pilava ilave edelim, karıştıralım.
Pilav pişerken 1 yumurta 1 kaşık yağ ile yaptığımız hamurumuzu 30 cm çapında açalım. Tam orta kısmına nişan yüzüğümüzle şekiller açalım. Yağladığıımız (15-20 cm çapında) tenceremize yufkamıza yerleştirelim. Üzerine eriğin yarısını yayalım, üzerine pilavın yarısını koyalım diğer eriği de yayalım onun üzerine de pilavımızı koyup, hamurumuzu kapatalım. Üzerini yağlayıp fırında kızartalım. Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapalım.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr margarin (ya da tereyağ)
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı nişasta
1 kg mürdüm eriği
275 gr toz şeker
50 gr ceviz içi
pudra şekeri
300 gr un
1 tutam tuz
HAZIRLANIŞI
Unu eleyip, yumurtalar, ılıttığınız margarin ve şekerle birlikte iyice yoğurun. Ele ettiğiniz hamuru serin bir yerde, 2-3 saat bekletin. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp, ortadan ikiye ayırın ve yarım litre suda 5 dakika kaynatın. Nişastayı 50 gr soğuk suda ezin ve 150 gr şeker ilave edip, onbeş dakika kadar devamlı karıştırarak pişirin. Koyu kıvamlı bir marmelat haline getirip, ateşten alın, çekilmiş ceviz içi ve bir miktar tereyağı ilave edip, soğumaya bırakın. Üzerinin kaymak tutmaması için arada bir karıştırın. Hamuru tart kalıbına boşaltıp, kenarlarından taşan fazlalıkları alın, orta kısmına soğumuş marmelatı dökün. Fazlalık hamurları elinizde yuvarlayarak uzun çubuklar oluşturun, bunları tartın üzerine baklava şeklinde yerleştin. Hazırladığınız kalıbı, kırk dakika önceden ısıttığınız sıcak fırında pişirin. Pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
100 gr kaşar peyniri
3 yumurta sarısı
75 gr tereyağ
250 gr un
tuz
HAZIRLANIŞI
Unu eleyin, yumurta sarıları, tuz ve su ilave edip katı bir hamur yoğurun. Yirmi beş dakika dinlendirdikten sonra, altına üstüne un serpip oklavayla, orta incelikte bir yufka açın.
Serin bir yerde, yirmi dakika bırakıp biraz kurumasını sağlayın. Önce 5-6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin, sonra üst üste koyup bilezik eninde dilimleyip, kaynar ve tuzlu suda yirmi dakika pişirin. Pişirme işlemi bitince, üzerine soğuk su döküp süzgece boşaltarak suyunu süzün. Servis tabağına alıp üzerine erimiş yağ gezdirin ve biraz peynir serperek, sıcak servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »