MALZEMELER
6 adet enginar
4 adet orta boy domates
2 kutu enginar kalbi konservesi
3 - 4 adet taze soğan
1/2 demet dereotu
Sosu için: Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Enginarları, ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu, limonlu kaynar suda haşlayıp, suyunu süzün.
Domatesleri kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra halka şeklinde dilimleyin. Taze soğan ve dereotunu ince kıyın.
Haşlanmış enginarları servis tabağına yerleştirin. Üzerine domates dilimlerini, taze soğan ve dereotunu koyun.
Enginar kalplerini servis tabağının kenarına dizin.
Sosu için sirke, zeytinyağı, tuz, karabiber ve şekeri karıştırın. Hazırladığını; sosu enginarlı domates salatasının üzerine döküp, servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet haşlanmış enginar
1 kilo bezelye
1 demet dereotu
2 adet kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet limonun suyu
2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Tencereye zar şeklinde doğranmış soğan ve zeytinyağ koyun. Soğan pembeleşene kadar kavurun. Bezelye, 4 bardak su, kesme şeker, dereotu ve tuz koyun. 45 dakika bezelyeyi pişirip soğutun. Doğranmış enginarı ekleyip karıştırın. Üstüne limon suyu döküp servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet hazır yufka
4 adet enginar
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Yufka sosu için;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kaynayan tuzlu ve limonlu suyun içerisinde, ayıklayıp, yıkadığımız enginarları 10 kadar haşlayıp, suyunu süzelim.
Öte yandan, küçük bir kasenin içinde sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı iyice çırpalım. Hazır yufkayı tezgaha serelim, üzerine fırça ile hazırladığımız sostan sürelim. Sonra yufkanın dört bir ucunu ortada birleştirerek kare şeklinde bir zarf formuna getirelim. Daha sonra 4 eşit parçaya bölerek 4 adet kare yufka hazırlayalım. Şimdi enginarı, çukur kısmı yukarı gelecek şekilde, bir kare yufkanın üzerine yerleştirip, dört bir ucunu bohça gibi enginarın üzerinde toplayalım. Böylece diğer börekleri de hazırlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizelim. İsterseniz, kalan yufka sosundan ya da ayrıca bir yumurta sarısını çırparak böreklerin üzerine sürebilirsiniz. Daha sonra 175 dereceli fırında 20-25 dakika pişirip, ılık olarak servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 kişilik
600 gr süt danası
8 adet pazı yaprağı
2 adet yumurta sarısı
30 gr tereyağı
0,5 gr safran
4 adet enginar
1/2 lt et suyu
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
karabiber
tuz
1 adet orta boy soğan
HAZIRLANIŞI
Dananın bir parçası yaklaşık 150 gr geliyor olmalıdır. Bu parçaları döverek yaprak inceliğinde açın. Enginarları limonlu suda haşlayın ve sonra da doğrayın. Pazı yapraklarını da haşlayın. Bir kapta tereyağını kızdırın, soğanları atın ve kavurun. Sonra buna karabiber, tuz ve enginarı da ekleyin karıştırın ve yaklaşık 2 dakika sonra püre haline getirin. Yumurta sarısı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Dövülen etlerin üzerine haşlanan pazı yapraklarını dizin ve üzerine de püreyi koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları alüminyum folyoya sarın ve 15-20 dakika haşlayın. Patates, havuç ve kabağı da soyup temzileyin ardından et suyuna haşlanması için atın. Pişen suloları folyodan çıkarın dilimler halinde kesin. HAşlanmış sebzeler ve safran ile yağdan yaptığınız sos ile servis edin.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Yarım kilo kuru bakla
1 demet dereotu
1 adet kesmeşeker
1 baş soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Yeterince tuz
6 adet enginar
Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Bakla pişmeden 2 saat öncesinden ıslatılır. Daha sonra bir tencereye bakla, dereotunun yarısı, soğan, şeker, tuz atılarak üzerini 4 parmak geçecek kadar su konur, bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Favanın çok sulu olmaması için malzemenin suyunu çekmesi gerekir. Tenceredeki malzeme lapa kıvamında olmalıdır. Ilındıktan sonra bir el mikseriyle veya blendırda bütün malzeme çekilir ve zeytinyağı ilave edilir. 1-2 defa karıştırılarak soğumaya bırakılır. Diğer taraftan enginarlar limonlu suda yumuşayıncaya kadar pişirilir ve şekli bozulmadan bir servis tabağına alınır. Enginarlar da soğuduktan sonra içlerine fava doldurulur. Dereotunun diğer yarısı ince ince kesilerek garnitür yapılır ve servis edilir.
Not: 1 çay bardağı zeytinyağı ile yarım limonun suyu çırpılarak enginarların üzerine gezdirilebilir.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »