Elmalı Zagara Turtası


MALZEMELER
3 adet sarı yumuşak elma
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz

Karamelize sos için gerekli olan malzemeler:
500 gr toz şeker
250 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın

Turta hamuru için gerekli olan malzemeler:
6 adet yumurta
6 kahve fincanı toz şeker
6 kahve fincanı un

HAZIRLANIŞI
Önce elmaları soyup, ortasını oyup çıkaralım. Sonra da elmaları yarım santim kalınlığında halka halka dilimleyelim. Ancak kararmasın diye üzerine limon sıkıp, bir kenarda bekletelim.

Şimdi de karamelize sosu yapmak için orta boy bir tencereye toz şekeri koyup, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Şeker önce eriyip, sulanacak sonra da yanıp, kahverengileşmeye başladığında hemen tereyağını ekleyip iyice karıştıralım. Muhallebi kıvamındaki sosu ateşten alıp, içine tarçını ekleyip son kez karıştıralım.

40-45 cm uzunluğundaki fırın tepsisinin altına bu ağda kıvamındaki karamelize sosu döküp yayalım. Hemen üzerine halka dilimlenmiş elmaları yerleştirip, elmaların üzerine de cevizleri serpiştirelim.

Öte yandan hamuru yapmak için derin bir karıştırma kabının içine, yumurtaları kırıp, toz şekeri ekleyelim. 2-3 dakika kadar çırpalım ve unu ekleyerek çırpmaya devam edelim. İyice özleşen ve boza kıvamına gelen keki elmaların üzerine tepsiye aktaralım. En az 10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirip fırından alalım. Soğumasını bekleyip, ters çevirelim.

Dilimleyerek servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Elvan Kız Çorbası (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 Su Bardağı Sarı Mercimek
1 Küçük Dana Kol Kemiği
5 Su Bardağı Su
2 Küçük Patates
2 Soğan
2 Havuç
1 Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Limon Suyu
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber


HAZIRLANIŞI
1 patates, 1 Soğan, 1 Havuç, kemik, defne yaprağı, mercimek ve suyu düdüklü tencerede pişirelim. İnce bir süzgeçten geçirip başka bir tencereye alarak haşlamaya devam edelim.
1 soğanı küçük küçük doğrayın. 1 havucu rendeleyin. Tavada sıvı yağı ısıtıp soğan ve havucu kavurun. Nane ve unu ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız sosu haşlanmakta olan çorbaya dökün. 10 dakika daha kaynatın. Tekrar süzgeçten geçirip bir taşım daha kaynatın.Karabiber, kırmızıbiber le limon ekleyip servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

En Kolay Mantar Salatası


MALZEMELER
½ kg kültür mantarı
1 defne yaprağı
2 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Öncelikle mantarları iyice yıkayalım. Hiç bekletmeden kaynar suyla dolu bir tencereye içine varsa 1 adet defne yaprağı, 2 adet limonun suyunu ekleyerek 15-20 dakika kadar haşlayalım. Sonra suyunu süzüp, dilerseniz üçe dörde bölelim.
Daha sonra haşlanmış mantarları bir servis tabağına alalım. Hazırladığımız sosu mantarların üzerine gezdirelim. 10-15 dakika sosla mantarların iyice karışmasını bekleyelim. Servise sunmadan önce çok ince kıyılmış maydanozla süsleyelim.

SOSUN TARİFİ
Şimdi sosumuzu yapmaya başlayalım. Bir kasede yarım limon suyu ile beraber 6 yemek kaşığı zeytinyağını, tuz ve karabiberi ekleyip, hep beraber çırpalım.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

En Şık Mısır Tavuk


MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
6 adet taze patates
2 su bardağı bezelye

HAZIRLANIŞI
Tavuğu yıkayıp süzün. Hazırladığınız sosu tavuğun her tarafına sürün. Fırın torbasına tavuk, taze patates ve bezelyeyi koyun. Torbanın ağzını kapatıp 175 derecelik fırında 75 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

SOSUN TARİFİ
Küçük bir kapta yoğurt, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberi çırpın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Endülüs Usulü Kuşkonmaz (4 Kişilik)


MALZEMELER
1/2 kg Taze veya Konserve Kuşkonmaz
1 Dilim Bayat Ekmek
1/2 Demet Maydanoz
2 Diş Sarmısak
1 Kırmızı Dolmalık Biber
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin. Mor körpe uçlar suyun dışında kalacak şekilde su dolu bir tencereye yerleştirin. Çok az tuz ekleyip 20-25 dakika haşlayın. Soğuk suyun içinde bekletin.
Tencerede zeytinyağını ısıtın. İnce kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kızartın. Ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış maydanozu ekleyip kavurun. Ekmek içinin rengi sararınca sirkeyi ekleyip bir taşım kaynatın.
Hazırladığınız karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alın. Haşlanmış kuşkonmazları ilave edin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış kırmızı dolmalık biberi ekleyin. 5 dakika pişirip ateşten alın. Soğuyunca servis yapın.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [21/41] Önceki 19 20 21 22 23 Sonraki