MALZEMELER
8 dilim kepek ekmeği
2 yemek kaşığı domates püresi
6 adet sosis
20 adet çekirdeği çıkarılmış zeytin
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı margarin
2 tatlı kaşığı kekik
HAZIRLANIŞI
Küçük küçük doğradığınız sosisleri margarin ve domates püresiyle 3 dakika soteleyin. 2 bardak su ekleyip, 5 dakika süreyle kaynatın. İnce ince doğradığınız yeşil biber ve siyah zeytinleri soteye ilave edin.
Fırın tepsisine dizdiğiniz ekmek dilimlerinin üstüne sosisli karışımı paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. 175 derecelik fırında 10 dakika süreyle, kaşar eriyene kadar kızartın. Sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr. kıyma
12 adet yuvarlak sandviç ekmeği
3 adet sivri biber
3 adet domates
2 yemek kaşığı margarin
3 adet kuru soğan
6 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Sandviç ekmeklerinin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İç kısımlarını boşaltın ve saklayın.
Tavada margarini eritin. Kıyma ve zar şeklinde doğradığınız soğanı, suyunu bırakıp çekene kadar, karıştırarak kavurun. Üzerine dövülmüş sarmısak, pul biber, karabiber, kimyon ve tuz atın. İnce ince doğradığınız sivri biber ve domatesleri de ilave ettikten sonra harcı 5 dakika kaynatın. 1 bardak su koyun, 10 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Ufalanmış sandviç içini de ilave ettikten sonra bu harçla sandviç ekmeklerinin içini doldurun. 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet orta boy yuvarlak ekmek (3 ekmek büyüklüğünde)
250 gr. yağsız kıyma
2 adet orta veya büyük baş soğan
3-4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Ekmeğin Üzerine Sürmek İçin;
1 yemek kaşığı eritilmiş margarin
HAZIRLANIŞI
Önce ekmeğin üzerinden kapak şeklinde kesiyoruz. Ekmek biraz bayatlamış olursa içini daha rahat boşaltabiliriz. İç kısmını elimizle oyarak tamamen boşaltıyoruz. Diğer tarafta bir tencerede yağı eritiyoruz ve çok ince kıyılmış soğanları, tuz ilavesiyle sararıncaya kadar kavuruyoruz. Sonra üzerine kıymayı ilave edip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bu arada salçayı, pul ve karabiberi de içine ilave edip, en son çok ince kıyılmış maydanozunu da katıp, ocağın altını kapatıyoruz.
Daha önceden çıkardığınız ekmek içlerini de bu kıymalı harca karıştırıp, içini boşalttığımız ekmeğin içine iyice dolduruyoruz. Ekmeğin kapağını da üzerine kapatıp, eritilmiş tereyağıyla ekmeğin her tarafını yağlıyoruz. Büyükçe geniş bir tencerenin içine 7-8 su bardağı su koyup, tencerenin üzerine de bir süzgeci (tencerenin içine düşmeyip, tam üstünde kalacak büyüklükte olacak) yerleştirip, ekmeği üzerine oturtuyoruz. Buharlama yöntemiyle tahminen 30 ila 45 dakika arasında suyu çekene kadar pişiriyoruz.
Servis tabağına alıp, yanında ayranla beraber servis yapıyoruz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet ekmek hamuru
Yarım paket margarin
1 paket sosis
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet ekmek kadayıfı
5 su bardağı tozşeker
8 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Ekmek kadayıfını büyük bir tepsiye koyun. 4 bardak ılık suyla ıslatın. 3 saat kadar bekletin. Üzerine kağıt havluyla bastırarak suyunu alın.
1 su bardağı tozşekeri, 2 yemek kaşığı suyla bir tavaya alarak,orta ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak yakın yani karamelize edin.Rengi kahveleşince, 1 su bardağı su ekleyip, kaynatın. Ekmek kadayıfının üzerine dökün.
4 su bardağı tozşekerle, 8 su bardağı suyu kaynatarak, şerbeti hazırlayın.
Ekmek kadayıfının üzerine, her tarafına eşit gelecek biçimde şerbeti dökün. Ocağın üstünde çok kısık ateşte, üstü kapalı olarak 60 dakika pişirin. Arada bir, yan tarafındaki şerbeti kaşıkla alarak üzerine gezdirin. Kapağını açıp, 20 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra, krema ya da kaymakla servis yapın.
Püf Noktası:
Yanık şeker, ekmek kadayıfına tat verir.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »